Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Dobieranie przedmiotów w czasie gry

Xcmer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, być może jestem głupi, wyboostowany czy tam niemyślący... ale mam problem z dobieraniem przedmiotów na midzie. Nigdy nie jestem w 100% przekonany co kupować.

Kiedy Rylaika a Kiedy Luden Echo, a może co innego. Nie chcę korzystać z żadnych gotowych buildów, chcę mieć przekonanie jaki item najlepiej się nada w danej sytuacji.

Chodzi dokładnie o pierwsze trzy itemy bez butów.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Wszystko zależy od twojego stylu gry i championa na którym jesteś. Trzeba przegrać kilka - kilkanaście gierek, przetestować różne opcje, aby samemu w późniejszej fazie decydować o zakupie. Dlatego właśnie na samym początku warto cisnąć jakimś buildem. Nie można powiedzieć czegoś w stylu "masz kupić takie, a nie inne itemy i one będą działać wszędzie":

Chodzi dokładnie o pierwsze trzy itemy bez butów.

Dochodzimy tym samym do paradoksu. Nie chcesz iść gotowy układem, ale pragniesz poznać pierwsze itemy. Wyrób sobie własny styl.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

No właśnie polega to na tym że ja nie wiem co budować na kogo. Np dlaczego core na Annie to RoA na Brandzie Rylaika. Dla kogo budować Hex-01 etc.

Dajmy na to Ahri, Morello to core, ale co dalej Luden, Rylai, Hex-01, Abbysal, więcej dmg czy może Void staff?

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Na wybranie itemów na midzie składa się wiele czynników, które mogą uciec przeciętnej osobie grającej w lola. Matchup, kompozycja przeciwników, sytuacja na linii, nastawienie na solo kille czy roaming, czy potrzebujesz mobilności, czy enemy budują MR, czy są nafeedowani etc. Głupotą byłoby powiedzieć, że masz budować to, to i to zawsze. Sam powinieneś do tego dotrzeć, a potem nie będzie to stanowiło dla Ciebie problemu.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Zhonya / Abyssal to typowe itemki które składasz na AP postaciach we wczesnej fazie gry. Reszta zależy od stylu gry, jeśli grasz agresywnie, to ich nie polecam, jeśli deffensywnie no to jeden z nich powinien się znaleźć w twoim ekwipunku. Również przedmioty zależą od twoich run, masterek, umiejętności danej postaci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...