Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon zabezpieczony hasłem

ekson_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od znajomej dostałem telefon, gdyż jej córka zablokowała jej ekran HASŁEM.
Nie pisałbym tutaj z tym problemem bo w grę wchodzą bardzo ważne pliki, zdjęcia itp. dlatego WIPE nie wchodzi w gre.
Co miałbym zrobić z tym fematem. ADB nie jest włączone. 

Mam dostęp do e-maila z którym jest ten telefon zsynchronizowany, lecz menadżer android nie pozwala na zmianę hasła gdyż jest ono ustawione.
Wszystkie chwyty dozwolone. Najważniejsze jest to by usunąć hasło lub odzyskać coś z pamięci wewnętrznej.

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Zablokuj telefon prze konto google i wpisz nowe hasło blokady 

Masz google poszukaj sobie też sam rozwiązań dla tego telefonu bo większość modeli ma swoje np przez stronę producenta. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zablokuj telefon prze konto google i wpisz nowe hasło blokady 

Masz google poszukaj sobie też sam rozwiązań dla tego telefonu bo większość modeli ma swoje np przez stronę producenta. 

Przecież napisałem wyżej.. Że się nie da..

lecz menadżer android nie pozwala na zmianę hasła gdyż jest ono ustawione.

@Edit

Telefon nie ma konta samsung. Tylko google.. a z poziomu menadżera urządzeń nie da się nic zrobić bo "Hasło jest ustawione i nie ma potrzeby zmiany"

CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Jezu, zablokuj telefon a nie zmieniaj hasła. Traktuj go jak skradziony i ZAŁÓŻ BLOKADĘ NA TELEFON USTAWIAJĄC HASŁO ! 

U mnie działa na większości systemach głownie w androidach 4 i 5, nie wiem jak na 6 bo jeszcze nie sprawdzałem 

Jeśli jednak chodzi o zaszyfrowanie telefonu to pożegnaj się z danymi bo odzyskanie niby jest proste ale kosztuje więcej niż telefon. 

Możesz próbować zadzwonić na ten telefon, jeśli nie ma uaktualnień odbierając rozmowę ma się dostęp do telefonu 

Opcjonalnie wgraj system od nowa jak nie działa blokowanie na hasło ustawiane w google.  Umiejętnie wgrywając nie straci się danych tylko nadpisze stary system. Szukaj jak wgrać na forum dla tego telefonu albo np forum.android.pl, najwięcej info będzie na XDA 

Opublikowano

Jezu, zablokuj telefon a nie zmieniaj hasła. Traktuj go jak skradziony i ZAŁÓŻ BLOKADĘ NA TELEFON USTAWIAJĄC HASŁO ! 

U mnie działa na większości systemach głownie w androidach 4 i 5, nie wiem jak na 6 bo jeszcze nie sprawdzałem 

Jeśli jednak chodzi o zaszyfrowanie telefonu to pożegnaj się z danymi bo odzyskanie niby jest proste ale kosztuje więcej niż telefon. 

Możesz próbować zadzwonić na ten telefon, jeśli nie ma uaktualnień odbierając rozmowę ma się dostęp do telefonu 

Opcjonalnie wgraj system od nowa jak nie działa blokowanie na hasło ustawiane w google.  Umiejętnie wgrywając nie straci się danych tylko nadpisze stary system. Szukaj jak wgrać na forum dla tego telefonu albo np forum.android.pl, najwięcej info będzie na XDA 

Myślisz że jestem debilem? Robiłem tak jak ty mówisz. Jeśli telefon jest zabezpieczony na hasło to się nie da zmienić "blokując telefon" z poziomu menadżera android. Wpisuje nowe hasło i mam komunikat że nie można ustanowić hasła bo jest już ustawione

CPU: 

Opublikowano

Widocznie samsung tak ma, na Xperiiach nie było problemu. 

Teraz na Android 6 mam identyczny problem, jak widać poprawiono blokady w nowszych wersjach.  

Pozostają inne opcje, najlepsza to wgranie nowego softu, Odinem. ROM powinien być jedno plikowy, każdy inny czyści telefon.  

Oddaj raczej do serwisu, powiedzą ile będzie kosztowało odblokowanie, zrobią to szybciej i może nawet dla bezpieczeństwa zrobią kopię partycji z danymi wcześniej. 

Opublikowano

Rozmawiałem z właścicielką telefonu. Powiedziała że nie interesuje ja gwarancja więc wgrałem roota i twrp.
Przez FileManager usunąłem pliki odpowiadające za ekran blokady i po kłopocie :)

Temat do zamknięcia :)

CPU: 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...