Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc przy składaniu komputera do BF1.

NeXi09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdzie nie widziałem podobnego tematu także pisze go tutaj.

Chciałbym prosić o pomoc w złożeniu komputera do bfa1 w cenie około 2500zł. Mam monitor 1440x960. Za pomoc z góry dziękuję

Opublikowano

Jakieś wymagania cie interesują?

Na jakich ustawieniach chcesz grać?

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Interesują mnie ustawienia wysokie/średnie, chciałbym żeby ta gra jako tako wyglądała. Jednak najbardziej cenie sobie płynność rozgrywki czyli to magiczne 60fps.

Opublikowano

Interesują mnie ustawienia wysokie/średnie, chciałbym żeby ta gra jako tako wyglądała. Jednak najbardziej cenie sobie płynność rozgrywki czyli to magiczne 60fps.

Wiem że wiele to Tobie nie pomoże, ale prawda jest taka że cały czar, magiczny klimat znika na ustawieniach poniżej wysokich, nie ma tego czegoś, więc raczej nastawiałbym sie na konkretną maszyne która posłuży kilka dobrych lat, zamiast budżetowego Pc'ta na którego co chwila bdz narzekał...

Komputer za jakieś 3200 spokojnie powinien starczyć na detale wysokie, takie jakieś 70 fps (lepiej mieć nieco w zapasie) - GTX 1060 to wydajność>cena

Opublikowano

Wiem że wiele to Tobie nie pomoże, ale prawda jest taka że cały czar, magiczny klimat znika na ustawieniach poniżej wysokich, nie ma tego czegoś, więc raczej nastawiałbym sie na konkretną maszyne która posłuży kilka dobrych lat, zamiast budżetowego Pc'ta na którego co chwila bdz narzekał...

Komputer za jakieś 3200 spokojnie powinien starczyć na detale wysokie, takie jakieś 70 fps (lepiej mieć nieco w zapasie) - GTX 1060 to wydajność>cena

Jak pisałem jestem w stanie zacisnąć zęby i grać na tych średnich, według mnie dobra gra się sama "wybroni" nawet na tych średnich ustawieniach. Także czy jest to w ogóle możliwe żeby złożyć dobry komputer za około 2500 zł na którym w komfortowych warunkach będę mógł grać w bfa?
Opublikowano

Jak pisałem jestem w stanie zacisnąć zęby i grać na tych średnich, według mnie dobra gra się sama "wybroni" nawet na tych średnich ustawieniach. Także czy jest to w ogóle możliwe żeby złożyć dobry komputer za około 2500 zł na którym w komfortowych warunkach będę mógł grać w bfa?

Według mnie - nie, ale to subiektywne, np. na niżych detalach niektóre tekstury sie ze sobą niekorzystnie zlewają, ciężej dostrzec wszelakich przeciwników, a brak anty aliasingu sprawia że gra wygląda jak gfno...

Celowanie z PC'tem tylko pod te 60 fps do głupota, będziesz miał spadki przy większych wybuchach, a te 40 fps'uf do strzelania nie służy, baa nawet przy 50'ciu jest już średnio komfortowo...

Jak tak bardzo lecisz na cene, to z tego co wiem to Radeon'y potaniały (nie jestem pewien), więc może udałoby by ci się coś fajnego ogarnąć, co do CPU to nie mam pojęcia - wiem jedynie, że oszdzedzianie na komponentach długo falowo źle sie kończy - i tyle

Tutaj masz bardzo dobry PC, który ze spokojem poradzi sobie z BF1. https://www.olx.pl/o...html#f6c9e53018

No nie powiedziałbym czy taki dobry, w dodatku używany, a dokładna specyfikacja nawet nie podana...

> Dysk Twardy : 1000 GB 

No spoko, a jaki?

> Pamięć: 16GB DDR3 

Yhym, jakie? 

Opublikowano

Według mnie - nie, ale to subiektywne, np. na niżych detalach niektóre tekstury sie ze sobą niekorzystnie zlewają, ciężej dostrzec wszelakich przeciwników, a brak anty aliasingu sprawia że gra wygląda jak gfno...

Celowanie z PC'tem tylko pod te 60 fps do głupota, będziesz miał spadki przy większych wybuchach, a te 40 fps'uf do strzelania nie służy, baa nawet przy 50'ciu jest już średnio komfortowo...

Jak tak bardzo lecisz na cene, to z tego co wiem to Radeon'y potaniały (nie jestem pewien), więc może udałoby by ci się coś fajnego ogarnąć, co do CPU to nie mam pojęcia - wiem jedynie, że oszdzedzianie na komponentach długo falowo źle sie kończy - i tyle

Tutaj masz bardzo dobry PC, który ze spokojem poradzi sobie z BF1. https://www.olx.pl/o...html#f6c9e53018

No nie powiedziałbym czy taki dobry, w dodatku używany, a dokładna specyfikacja nawet nie podana...

> Dysk Twardy : 1000 GB 

No spoko, a jaki?

> Pamięć: 16GB DDR3 

Yhym, jakie? 

Jezu typie, chyba od tego są wiadomości. To nie moja sprawa, niech sobie autor napiszę i prosi o dokładną specyfikacje. Na 100% nie jest to jakiś z*******y PC, ale jeżeli ma przynajmniej dobry zasilacz, to warto. I nawet wtedy uciągnie BF1 na dobrych ustawieniach. 

Opublikowano

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_wrzesien_2016?page=0,12

to, tylko bez ssd bo zbędny

na morele możesz zamówić i jednocześnie za podajże 50zł mogą ci go złożyć

Ten za 2600 zł się nada?

Da radę. Tylko w zestawie nie ma obudowy. Dodaj sobie ją https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-regnum-rg1-pure-black-midi-tower-czarny-spc143-773732/ Tańszych nie warto.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_wrzesien_2016?page=0,12

to, tylko bez ssd bo zbędny

na morele możesz zamówić i jednocześnie za podajże 50zł mogą ci go złożyć

Jak można polecić komuś taki syf? Kupowanie 1060 w wersji 3GB to nieporozumienie bo za ok. 100zł drożej są wersje 6GB. Mam nadzieję, że kolega zmądrzał i tego nie kupił.

Co do ustawień graficznych polecam od siebie wszystko na low i tylko siatkę na ultra. Przeciwnicy są wtedy najlepiej widoczni, płynność kosmiczna... wiem co mówię ;)

GPU: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X CPU: Intel Core i5-6600K Mobo: Asus Z170 PRO GAMING RAM: Corsair Vengeance LED, DDR4, 2x8GB, 3000MHz, CL15 PSU: Corsair RM550X Cooler: be quiet! Dark Rock 3 Case: PHANTEKS Eclipse P400S SSD: Samsung 840 EVO 250GB HDD: Western Digital Red 3TB Audio card: Creative Sound Blaster ZxR 

Monitor: Benq Zowie XL2411 144Hz Keyboard: Razer BlackWidow Chroma Mouse: SteelSeries Rival 300 Mousepad: SteelSeries QcK+ Headset: HyperX Cloud Black 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...