Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podłączyć komputer do telewizora?

xAstronom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mianowicie chodzi o to jak podłączyć komputer do telewizora by to co robię na laptopie wyświetlało się na telewizorze po prostu pulpit na telewizorze. Pozdrawiam. To jakiś kabel jest specjalny czy można jakoś przez wifi? Ktoś się orientuje?

Opublikowano

Z tyłu masz wejścia, wystarczy przeczytać instrukcję obsługi TV albo zacząć myśleć.  Wszystko identyczne jak w monitorze, skoro poytafisz bez pomocy mamy podłączyć monitor potrafił będziesz pewnie TV z takim samym wejściem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Z tyłu masz wejścia, wystarczy przeczytać instrukcję obsługi TV albo zacząć myśleć.  Wszystko identyczne jak w monitorze, skoro poytafisz bez pomocy mamy podłączyć monitor potrafił będziesz pewnie TV z takim samym wejściem.

Myślę, że w laptopie ekran był już wbudowany.

Opublikowano

To nie myślisz bo z reguły laptopy mają wyjście na drugi monitor albo obsługują bezprzewodowe podłączenia do sprzętów typu TV Smart. Znowu nauka czytania i przeczytać instrukcję laptopa. 

Opublikowano

Hej, mianowicie chodzi o to jak podłączyć komputer do telewizora by to co robię na laptopie wyświetlało się na telewizorze po prostu pulpit na telewizorze. Pozdrawiam. To jakiś kabel jest specjalny czy można jakoś przez wifi? Ktoś się orientuje?

Wystarczy kabel HDMI, jeśli na obu urządzeniach masz takie wejścia.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie koniecznie ja w swoim starszym laptopie mam tylko wejście VGA  Nie mam HDMI 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

To nie myślisz bo z reguły laptopy mają wyjście na drugi monitor albo obsługują bezprzewodowe podłączenia do sprzętów typu TV Smart. Znowu nauka czytania i przeczytać instrukcję laptopa.

Ale po co się tak spinasz? Chłopak się pyta, a kto pyta nie błądzi :P poza tym prawdziwy mężczyzna nie czyta instrukcji :D podaj jaki masz telewizor, model. :)

Opublikowano

Więc uważasz że prawdziwy mężczyzna będzie pytał na forum dla dzieci jak podłączyć laptop pod TV, bo mi to pasuje bardziej na babę . 

Prawdziwy facet już dawno by przeczytał instrukcję obsługi bo potem mniej tekich bezsensownych pytań na forum. 

Opublikowano

Pomóc w czym ? Skoro ktoś potrafi podpiąć komputer pod TV to laptop też powinien potrafić podpiąć pod TV bo to IDENTYCZNE POŁĄCZENIE. Inna sprawa że ktoś może nie potrafić załączyć/przełączyć TV by pokazało obraz z podłączonego urządzenia. To już nie nasza sprawa że nie czyta instrukcji obsługi. 

Problem by miał jeśli obraz był by źle wyświetlany albo  w niewłaściwych proporcjach.

To samo z podłączeniem sie do TV przez WIFI albo  kabel sieciowy w sieci  by wyświetlić obraz. 

Opublikowano

Nie koniecznie ja w swoim starszym laptopie mam tylko wejście VGA  Nie mam HDMI 

No to wtedy kupujesz adapter z VGA na HDMI i już xD http://allegro.pl/kabel-przewod-vga-hdmi-gold-full-hd-3d-d-sub-2m-i6231707353.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...