Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postać na topa w duoQ z junglerem i/lub midem

DeViNAK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam champa na topa. Będzie grany zarówno soloq jak i duo/full q. Nie chcę by był bardzo trudny, ale nie chcę też by był prosty. Chciałbym żeby stał się moim mainem lub secondary mainem, by po wyuczeniu się miał możliwość outplayowania topa + junglera na ganku. Mógłby też być dobry gdy gra się duoq z main hecarim jungle. Mogę trochę obrywać na linii i tracić farmę, ale chcę mieć możliwość "ukarania" cocky enemy, który mając 2/0 próbuje się wbijać na mnie mającego np. 0/1. Raczej chcę by też był tankowaty z takiego powodu, że mój główny main aktualnie jest dosyć papierkowaty, a nie zawsze papierek jest dobry do gry. Jest to poziom niski gold, ale chcę też by był lepszy wyżej, ponieważ mam aspiracje do wbijania rang :P. Najbardziej aktualnie zastanawiam się nad trzema champami: Renekton, Darius i Ekko.

Lista champów z których chciałbym wybrać tego champa (lub 2, żebym potem nie przychodził znowu i się pytał xD):

1. Gangplank
  2. Mordekaiser
  3. Urgot (heh)
  4. Darius
  5. Nautilius
  6. Renekton 
  7. Rumble
  8. Yorick
  9. Ekko
  10. Gnar
  11. Illaoi
  12. Kled
  13. Lissandra
  14. Tahm Kench

Dziękuję za odpowiedzi.

Opublikowano

Gnar,

bez many, możesz ciągle pokeować ze wzgledu na jego pasywke, wplywa to na jego mocne early,

jest tankowaty na pasywce, szybki bez pasywki,

jezeli masz ganka to wlaczasz pasywke i robisz double, ;P

Ma mocnego ulta, dobrego do team fightow.

bjk8v7f.png

Opublikowano

Urgot

+Poke

+Nawet wytrzymały

+Spory DMG

+Fajny ult

-Manożerny

-Słabe Early

:D

Kurdem, pisałem tyle czasu i na końcu mi się usunęło wszystko przez moją głupotę.

Dobra, więc napiszę tylko co polecam:

Irelia - zdecydowanie. Zarówno w defensywnie, jak i w ofensywnie jest mocna. Szybki powrót do gierki, kiedy przez większość czasu musiałeś kisić ogóra pod turretem. Doskoki po minionach, łatwy stunek na przeciwniku, strzelający ult, czy nawet całkiem znośne odrabianie HP w early, pozwala ci na dobrą kooperację z junglerem. Przyjmujesz sporo na klate, ale możesz oddać nawet i więcej. Wpasowuje się idealnie pod twój styl gry - opisany w temacie.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Lissandra i GP.

Liss jest niedoceniana, a potrafi swoimi CC obrócić tf w drugą stronę. Ma wszystko czego potrzeba, cc, escape, jeszcze więcej cc, niebanalne obrażenia.

GP potrzebuje trochę opanowania, a jest bestią w odpowiednich rękach. Kontrola mapy dzięki R'ce, świetny poke i burst, sustain, ale brak konkretnego escape'u i przeciętne early.

Dwa picki godne uznania.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...