Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka komenda c++

Vilche

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam male pytanko odnosnie podnoszenia przedmiotow w metku. Otoz bawie sie juz jakis czas w c++ ale nadal mam z tym problem. Otoz jakiej funkcji/motody/komendy tutaj mialbym uzyc by on nie ppodnosil wszystkiego tylkp wybranego przedmiotu?

Rozumiem ze poza wstrzykiwaniem programu do gry istnieje inna mozliwosc uruchomieenia to w taki sposob by dzialalo. nie lamiac zabezpieczeń i udawajac ze dziala to jakby gracz nic nie modyfikując z klientem gral sam i sam podnosil wybrany item. Jakby to zrobic? Jakas mala wskazowka?

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Po pierwsze potrzebujesz informacji o leżących itemkach na ziemii w jakimś promieniu od gracza. Przykładowo ID przedmiotu, lub pełna nazwa.

Po drugie w jakiś sposób chciałbyś wysłać do serwera "zapytanie", aby podniósł ten konkretny itemek (przy którym musisz znajdować się wystarczająco blisko).

Ciężkie zadanie, a bez integracji z klientem gry - będzie trudno.

Opublikowano

@skprime no fakttcznie byloby ciezko. Dlatego ten sposob zostawie sb na później. Zalozmy ze mam id itemu i jestem wstanie edytowac pliki by przelamac zabezpieczenia, to co dalej w ktora strone mam sie kierowac by to w miare dzialalo? Potrzebuje jakiegos info bo powaznie nwm to ogarnac.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Ciężko mi powiedzieć co dalej, bo nie robiłem czegos takiego. Na pewno integracja w gre będzie niezbędna, a zrobienie czegoś takiego moim zdaniem będzie bardzo trudne do osiągnięcia. Powinieneś zapoznać się z tym systemem podnoszenia dropów, zobaczyć jak to działa (od strony kodu).

Opublikowano

Jak złamiesz zabezpieczenia to odpalisz debugger (na przykład olly), po tym stawiasz breakpoint na wysyłanie (ws2_32.send albo ws2_32.WSASend) i lecisz po stosie do wykonania funkcji podnoszącej item. Sprawdzasz jaki ma adres, jaką konwencję wywołania (zapewne cdecl), jakie parametry i w swoim haxie kodzisz wskaźnik na funkcję z tym adresem i pasujacymi parametrami. Musi to być jakiś DLL albo cokolwiek co będzie działało w pamięci procesu gry, wtedy tam używasz sobie tej funkcji (np. po wstrzyknięciu dll w proces).

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

inb4 możesz też spróbować python injection w metinie, o ile serwer nie jest zabezpieczony

ty w ogóle wiesz co to inb4 znaczy? xD

Opublikowano

Jak złamiesz zabezpieczenia to odpalisz debugger (na przykład olly), po tym stawiasz breakpoint na wysyłanie (ws2_32.send albo ws2_32.WSASend) i lecisz po stosie do wykonania funkcji podnoszącej item. Sprawdzasz jaki ma adres, jaką konwencję wywołania (zapewne cdecl), jakie parametry i w swoim haxie kodzisz wskaźnik na funkcję z tym adresem i pasujacymi parametrami. Musi to być jakiś DLL albo cokolwiek co będzie działało w pamięci procesu gry, wtedy tam używasz sobie tej funkcji (np. po wstrzyknięciu dll w proces).

właściwie to samo wywołanie podniesienia przedmiotu to tutaj nie problem. autorowi chodzi o to, by zanim wywoła się pickup, sprawdzić, czy ID przedmiotu jest na liście. Jeśli tak, to dopiero podnieść.

http://screenshooteruswestus.blob.core.windows.net/engine4files/tfapmpxsnwfbinckfohkovwxbjdsfalkcofiawktyppggckxhtcqfhtdqtikezlutpvbtyulfxfokcdmnczggzfeiryxsxgwqizg

Mógłbyś:

a) skompilować swoją binkę, którą przerobiłbyś w dowolny sposób

B) wstrzyknąć się w powyższą funkcję (korzystając z porad mirraseq) i po prostu w funkcji szukającej odrzucać itemy z ID spoza listy.

pewnie jest też sporo innych możliwości.

Z punktu pythona będziesz miał problem, do skryptów nie jest przekazywane ID przedmiotu przed tym jak się go podniesie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...