Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 17 - pad źle działa

DragoonDM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pewien problem z przyciskami od pada. Więc zacznę może od tego jaki kontroler posiadam, jest to Sony DUALSHOCK (PS4). Pad w grze działa, ale problemem jest to, że tak jakby inaczej gra czytała przyciski, np. tam gdzie powinno być A(na padzie od xboxa, X na padzie PS) jest B(na padzie od xboxa, O na padzie PS). Występuje też zamiana X z Y.

Szukałem rozwiązania problemu w internecie ale nigdzie nie znalazłem, więc pytam się tutaj jak to naprawić, bo może ktoś miał podobnie.

Prawy analog również nie działa, próbowałem programem 360ce pozmieniać żeby czytało jako pada od xboxa, ale nie udało mi się, może coś źle zrobiłem.

Dodam, że w innych grach działa normalnie.

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Witam,

mam pewien problem z przyciskami od pada. Więc zacznę może od tego jaki kontroler posiadam, jest to Sony DUALSHOCK (PS4). Pad w grze działa, ale problemem jest to, że tak jakby inaczej gra czytała przyciski, np. tam gdzie powinno być A(na padzie od xboxa, X na padzie PS) jest B(na padzie od xboxa, O na padzie PS). Występuje też zamiana X z Y.

Szukałem rozwiązania problemu w internecie ale nigdzie nie znalazłem, więc pytam się tutaj jak to naprawić, bo może ktoś miał podobnie.

Prawy analog również nie działa, próbowałem programem 360ce pozmieniać żeby czytało jako pada od xboxa, ale nie udało mi się, może coś źle zrobiłem.

Nie masz czasem zmienionych ustawień pada w fifie? W sensie z klasycznych na jakieś niestandardowe itp.

Opublikowano

Witam,

Nie masz czasem zmienionych ustawień pada w fifie? W sensie z klasycznych na jakieś niestandardowe itp.

Miałem klasyczne, ale to i tak nic nie dało. Teraz pozamieniałem sobie tak, aby w grze mieć przynajmniej tak jak chce(np. podanie pod X itp.). W menu dalej muszę się męczyć z odwróconymi przyciskami, no i jeszcze ten prawy analog nie działa :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...