Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4 Krótkie zadania w JavaScript <Początki z Javascriptem>

ViruS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jutro mam sprawdzian praktyczny z JavaScriptu.

Uczę się go dopiero miesiąc, i mam 4 zadania.. Chciałbym się nauczyć przed sprawdzianem.

Czy mógłby ktoś wykonać dla mnie te zadania?

1. Po podaniu liczby ma określić do jakiego przedziału należy ta liczba.                          NAJLEPIEJ ZROBIĆ TO IF'em.

Przedział pierwszy:  od 0 do 10

Przedział drugi:  od 50 do 150

2. Podajemy liczbę, sprawdzamy czy jest w danym przedziale (podajcie zmyślony przedział). Następnie wyświetla czy liczba należy do tego przedziału, czy nie.            NAJLEPIEJ ZROBIĆ TO IF'em.

3. Przy wpisywaniu liczb, gdy wpiszemy liczbę ujemną ma policzyć sumę liczb nieparzystych, i ile jest liczb parzystych.          NAJLEPIEJ ZROBIĆ TO DOWOLNĄ PĘTLĄ.

4. Podajesz tak długo liczby, aż nie podasz ujemnej. Sprawdzasz, czy liczba jest parzysta, czy nie. Liczby parzyste dodajesz do siebie, i liczysz ile jest liczb nieparzystych. NAJLEPIEJ ZROBIĆ TO DOWOLNĄ PĘTLĄ.

Do tej pory poznałem takie pętle:

While

Do while

For

Za pomoc w wykonaniu zadania byłbym bardzo wdzięczny, jestem na skraju oceny 1/2, więc jest to bardziej zlecenie niż pomoc, ale mam nadzieję, że znajdzie się tutaj ktoś o dobrym serduszku i pomoże mi to wykonać :(. Jeśli miałbym więcej czasu, na pewno bym się dowiedział jak to zrobić we własnym zakresie, ale mam za mało czasu a nie wiem jak się za to zabrać :(. Przepraszam i proszę o pomoc :/.

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Zacznij od nauki nazwy swojego języka, 

J,A,V,A,S,C,R,I,P,T

możesz nawet zapisać to do zmiennej, np:

var name = "javascript"

i teraz jak zrobisz:

name == "java"

to jest false.

Przydatne w dalszej nauce, polecam.

A tak to jaki masz problem? przecież pierwsze zadanie to tylko if (x >= 0 && x <= 10) - x większe od 0 i mniejsze od 10 (lub równe),i tylko w ifie wyświetlasz komunikat. z drugiem przedzialem tak samo.

Durgie zadanie też takie same... itd

Za ciebie tego pisać nikt nie będzie, napisz z czym masz problem a nie czekasz na gotowca....

I ten no...

Hobby: Hacking

xD

1438614356923701010629.png

Opublikowano

Zacznij od nauki nazwy swojego języka, 

J,A,V,A,S,C,R,I,P,T

możesz nawet zapisać to do zmiennej, np:

var name = "javascript"

i teraz jak zrobisz:

name == "java"

to jest false.

Przydatne w dalszej nauce, polecam.

A tak to jaki masz problem? przecież pierwsze zadanie to tylko if (x >= 0 && x <= 10) - x większe od 0 i mniejsze od 10 (lub równe),i tylko w ifie wyświetlasz komunikat. z drugiem przedzialem tak samo.

Durgie zadanie też takie same... itd

Za ciebie tego pisać nikt nie będzie, napisz z czym masz problem a nie czekasz na gotowca....

I ten no...

Hobby: Hacking
xD

Java w wersji Script :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...