Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak napisać grę przeglądarkową

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz jakieś doświadczenie z programowaniem, webdev'em? Warto udzielić takich informacji, bo nie wiem z kim rozmawiam. :P

Opublikowano

Em Action Script, JavaScript, C#, HTML, CSS, PHP, Python, możliwości jest wiele to od Ciebie zależy co chcesz stworzyć i jakiego języka łatwiej jest Ci ię nauczyć. Ale do wszystkiego praktycznie przyda Ci się HTMl, CSS i może nawet JS

Opublikowano

W Unity3D napewno nie xD. Tylko w jakim języku mam napisać taką grę przeglądarkową Goodgame Gangster.

Nie dasz rady w niczym innym do wszystkiego jest potrzebne programowanie ale unity to chyba najłatwiejszy silnik ale musisz sobie znaleźć gotowe skrypty bo podejrzewam że nie potrafisz C# ani JS

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

czy da się napisać grę w wordpress'ie?

skisłem xD autentycznie.

wordpress to CMS a nie język do pisania xD

Opublikowano

Naucz się programowania może pierw, a potem zadawaj jakieś pytania, bo na to pytanie nikt ci nie odpowie.

Naucz się HTML i CSS, to na pewno. Potem masz wiele możliwości: JS, PHP, Python, Ruby, Java, C++, C#...

No i jeszcze SQL, bo bez bazy danych będzie ciężko.

Btw, tworzenie gry "takiej samej jak inna" to bezsens - po co tworzyć dwa razy to samo? Trzeba mieć oryginalną ideę.

Co wcale nie oznacza, że nie możesz zrobić gry MMORPG, bo ktoś już ją zrobił.

19.jpg

Opublikowano

Nooo można i nawet dwie jeśli chcesz. Nie rozumiem esencji pytania.

Po prostu potrzebujesz języka front- i back-endowego. Tzn. na byle jaką gierkę typu szubienica wystarczy ci JS (front-end), no ale ty masz inne zamiary.

Co najważniejsze musisz znać HTML i CSS, bo bez tego to raczej daleko nie zajedziesz. Zacznij zatem od tego.

19.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...