Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zainstalować CN wersję gry + angielski patch

'Harper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest to poradnik dla osób, które koniecznie chcą zagrać w RO i mają dość czekania.
CN - Chińska wersja gry.

Link do strony głównej, na której możemy pobrać Revelation Online:

http://tianyu.163.com/download/

Do rejestracji konta przejdziemy na końcu.

a5BUZNQ.png
1. Klikamy opcję: FAST DOWNLOAD
2QRbZad.png
2. Wybieramy miejsce, w którym chcemy, aby pliki gry zostały zainstalowane
3. Klikamy na żółty przycisk poniżej,
Zacznie się nam pobierać gra i będzie to około 13GB, gdy wszystko się skończy, pasek postępu powinien wyglądać tak:
VQIQ0y7.png
4. Ponawiamy kliknięcie żółtego przycisku.
5. Teraz pojawią się nam szlaczki na tle białego paska na środku ekranu, które będziecie musieli przeczekać
6. Następnie ukaże się nam instalator
w skrócie - klikamy na przyciski podświetlone na niebiesko
- w pierwszym okienku klikamy opcję pierwszą od lewej
- w drugim okienku z regulaminem opcje środkową
- w trzecim raz kolejny wybieramy miejsce, w którym chcemy aby gra została zainstalowana,
potwierdzamy je klikając środkową opcje
- po zainstalowaniu się gry nie odznaczamy niczego i potwierdzamy środkową opcją
7. Następnie naszym oczom ukaże się patcher

USoCUSE.png
8. Gdy pasek postępu dojdzie do końca, szary guzik zmieni się na żółty, na który będziemy mogli kliknąć
9. Po kliknięciu pojawi się okienko ustawieniami grafiki
y1LLJYG.png
Na górze jest najniższa jakość, a na samym dole najwyższa.

REJESTRACJA W SPOILERZE
Link do niej:

https://zc.reg.163.com/regInitialized

BvzzAfm.png

ANGIELSKI PATCH

https://revelationonline.su/rus/

Z tej strony możemy pobrać najszybciej uaktualniany angielski patch do gry.
Pamiętajcie o tym, że nie jest on w 100% kompletny + większość rzeczy jest tam po prostu wrzucona prosto z translatora,
ale zawsze lepsze to niż chińskie znaczki.

1.  Pobieracie pliki
 2.  Przechodzicie do folderu z grą
3. Szukacie folderu  res 
 4.  Wklejacie i podmieniacie tam plik i: entities.pg o raz gui.pg 
5. Zawsze w bodajże w czwartek lub piątek wychodzi nowy patch i wasz klient przestanie działać.
Aby to naprawić wystarczy po wyskoczeniu błędu, kliknąć na plik: repairer, a gra pobierze wszystkie nowe pliki.

Miłej gry.
Poradnik został wykonany przeze mnie na rzecz MPCForum i zakazuję kopiowania go na inne fora.

Opublikowano

@Sneakysu Niestety waha się między 400 a 800, ale to zależy od pory dnia. Natomiast całe szczęście, że launcher RO oferuje nam już pingboostera,
który po włączeniu zostawia nas ze stałym pingiem nieprzekraczającym w moim przypadku 200/300, który jest wystarczające do robienia nawet tych najbardziej wymagających dungeonów.
aH3PMUG.png Tak prezentuje się ikonka owego programu.

Opublikowano

by nie robić nowego tematu mam pytanie kiedy będzie można grać w EU i czy to będzie beta czy już oficjalny start

Opublikowano

CBT1 w EU startuje 3-go listopada, w ramach rekompensaty za przełożenie startu tej pierwszej zamkniętej bety posiadacze klucza mają też zagwarantowany udział w drugiej. Klucze do bety można również zdobyć biorąc udział w konkursie na fanpage MPC: https://m.facebook.com/MPCforum/photos/a.10152805068980201.1073741825.420080550200/10157705442610201/?type=3&source=48

Losowanie odbędzie się w sobotę :)

222.gif

Opublikowano

You are signed up to znaczy że będę mógł grać też w 2?

A dostałeś klucz? Samo zapisanie się na betę nie gwarantuje udziału w niej, jeśli masz klucz to masz dostęp na obie tury zamkniętych beta testów :)

222.gif

Opublikowano

nie mam ja to konto nawet nie pamiętam już kiedy zakładałem ale gdy się loguje to takie coś wyskakuje

You are now signed up for our Closed Beta which is currently planned for fall 2016. We will inform you when the time comes if you have been selected to participate in this part of the Beta process.
You will receive an email with installation instructions and additional details. Feel free to check out the FAQ section on the website for more details.

Opublikowano

Dodałam do poradnika jak wgrać angielski patch do gry.
Tylko pamiętajcie o tym, że nie jest on w 100% kompletny + większość rzeczy jest tam po prostu wrzucona prosto z translatora, ale zawsze lepsze to niż chińskie znaczki.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

da się jakoś przyspieszyć pobieranie? bo 25KB/S to nie za dużo za 1 razem jak pobierałem to leciało po 1000/kb+

Opublikowano

CBT1 w EU startuje 3-go listopada, w ramach rekompensaty za przełożenie startu tej pierwszej zamkniętej bety posiadacze klucza mają też zagwarantowany udział w drugiej. Klucze do bety można również zdobyć biorąc udział w konkursie na fanpage MPC: https://m.facebook.com/MPCforum/photos/a.10152805068980201.1073741825.420080550200/10157705442610201/?type=3&source=48

Witam witam, to znowu ja ;v 

Jeśli kupiłem founder pack to mam zagwarantowany dostep do wszystkich wersji bety, czy pierwszej?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Witam witam, to znowu ja ;v 

Jeśli kupiłem founder pack to mam zagwarantowany dostep do wszystkich wersji bety, czy pierwszej?

Masz dostęp do wszystkich zamkniętych beta testów ^^

222.gif

Opublikowano

Mam problem z patcherem pobiera przez chwile z szybkościa 1000-1600KB/s potem sie zatrzymuje na 20-30 sekund i idzie 1-20 KB/s i tak w kółko można to jakoś przyspieszyć już 6 godzin prawie i dopiero do połowy doszło

Opublikowano

Mam problem z patcherem pobiera przez chwile z szybkościa 1000-1600KB/s potem sie zatrzymuje na 20-30 sekund i idzie 1-20 KB/s i tak w kółko można to jakoś przyspieszyć już 6 godzin prawie i dopiero do połowy doszło

Też miałam ten problem, gdy pobierałam grę raz kolejny, niestety nie da się tego przyśpieszyć - mi cały download zajął 11 godzin! :D

Ew. możesz zrobić to co napisałam w temacie, który zlinkowała @Lady Angie:

mfBIr6z.png

Po pobraniu wszystkiego oraz umieszczenia plików w jednym folderze, po prostu klikasz na pg-1.0.189 i zaczynie się instalacja.

Każdy z tych partów zawsze pobiera się maxymalną prędkością.

XCoQqmp.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...