Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Hyper carry ADC

Proceder.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, byłem kiedyś otp twitcha, teraz powróciłem na stare śmieci, nie gram nim jako otp tylko bardziej jako dawny main. Potrzebuję jakiegoś alternatywnego adc który jest podobny do twitcha i jest hyper carry co najważniejsze. Z góry odpada Tristana & Vayne : v

Co sądzicie o Cailtyn & Jinx : v ?

Opublikowano

Cait jest chyba najbardziej uniwersalnym ADC w obecnej mecie. Może się świetnie pozycjonować, gdzie klepie mocne obrażenia. Wysuwa się ostatnio również MF, choć to raczej chwilowe uniesienie niż trwały tron - nie polecam z tego względu na nowego maina. Można coś pokminić z Jhinem, ale u niego gorzej z utrzymaniem pozycji. Wracając, Caitlyn będzie spoko opcją. Tak uważam.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

*Edit

Jhin lub Draven, lecz z naciskiem na Draven według mnie.

Solidny pick, lecz ciężki do opanowania, a raczek wymasterowania.

Ciężko się nim gra w zwarciu (np. 2v1 czy 2v2 przy dużym as, gdzie napierdzielasz 2x Q, musisz to łapać i skupić się na przeciwniku).

Przyjemnie się nim farmi, 

Ogromn dmg,

Świetny sustain,

Świetna mobilność,

Dobrze obija przeciwników kosztem zero many.

Opublikowano

Tak właściwie to każdy adc jest hyper carry xD

Jhin kosi strasznie po zapoznaniu się z jego mechaniką. Idealny adc otp. Przyjemne gierki, ma swój burst, kontrole linii, slow, poke i inne fajne bajery :D A co najważniejsze jego atrybutem jest konkretny dmg. Jhin nie jest postacią którą musisz kite'ować jak gosu. Wystarczy ogarnąć play style i każda gierka twoja

Opublikowano

Tak właściwie to każdy adc jest hyper carry xD

Głupota. Będąc drobiazgowym Teemo i Kindred to też marksmani, a oni za hyper carry nie robią. Podobnie z Urgotem. Samo pojęcie jest dosyć subiektywne, hyper carry dla mnie są to postacie, które skalują się bardzo dobrze z czasem i są oparte na obrażeniach krytycznych, ale broń boże, że każdy adc to hyper carry.

Wracając do tematu proponowałbym Tristanę i Kog Mawa, dwie postacie podobne do Twitcha. Imo Koggy jest obecnie dosyć przeciętny, brakuje mu tego escape'u. Postawiłbym na Tristanę. Duży burst, bestia w late game'ie, świetny pusher, ma escape i nietypową formę CC, ale jakże skuteczną. Ogólnie bardzo przyjemnie się nią pogrywa.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...