Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro problem ze sprzedającym

Timezpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem na allegro Telefon Xiaomi Note Pro 3

Oczywiście wpłata 750 złotych przez PayU komórka miała zostać sprowadzona z zagranicy dlatego tak tanio.

Oprócz mnie od sprzedającego kupiło jeszcze kilka osób telefony.

Czas oczekiwania od 2 do 4 tygodni. Dziś był 2 tydzień.

Zobaczyłem dzisiaj z ciekawości na Allegro, patrzę na sprzedawcę i co widzę?

http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-pro-3-32gb-gw24-firma-i6555050619.html?snapshot=MjAxNi0xMC0xNlQxMjo0ODoxNFo7YnV5ZXI7OWVmMzkyNTU5ODgxNjM0ZTY2NTEzNzlkOWI3MjM2ZjYwNjM5MTFkMTgzZWE3YmQxYWIxZDc1ZGE1MWVhZGE1NQ==

Strona została usunięta przez pracownika allegro, a konto sprzedawcy zablokowane

I co z kasą którą mu zapłaciłem?

Do kogo ja mam teraz pisać. Rozpocząłem spór ale co mi to da skoro On ma zablokowane konto. Do allegro nie idzie się skontaktować bo jak.. Nie mają żadnej infolinii, online chatu, maila nic..

I co ja mam teraz niby zrobić. Pieniądze wysłane przez PayU, allegro zablokowało sprzedawcę i tyle po pieniądzach było słychać nawet allegro mi nie wysłało wiadomości że sprzedawca zablokowany ani nic. Gdyby nie to że samemu zobaczyłem to bym nawet się o tym nie dowiedział.

Opublikowano

@Minkywhale Xiaomi jest dobrą firmą, która tworzy telefony. Właśnie chciałem wymienić swojego starego Samsunga galaxy s3 na Xiaomi redmi 3 Pro Facet jest z Poznania a firma za granicą gdzieś była.

Opublikowano

Skoro go zablokowali, to znaczy że nie postępował zgodnie z prawem, więc nieświadomi kupcy nie mają tu nic do winy. W takich sprawach powinieneś ( przynajmniej ja tak zrobiłem w przypadku oszustwa ) pójść na policje i zgłosić przestępstwo internetowe.

Opublikowano

Udało mi się otrzymać od allegro informację:

"Dzień dobry.

Konto Sprzedającego zostało zawieszone celem weryfikacji.
Przesłałem do niego ostrzeżenie wraz z prośbą o pilne wyjaśnienie problemu."

Opublikowano

Udało mi się otrzymać od allegro informację:

"Dzień dobry.

Konto Sprzedającego zostało zawieszone celem weryfikacji.

Przesłałem do niego ostrzeżenie wraz z prośbą o pilne wyjaśnienie problemu."

Widziałem wcześniej twój temat i ten sprzedawca miał chyba 1 opinię na profilu, kto normalny kupuje telefon za 750zł, u gościa, który ma 1 komentarz na profilu, konto od tygodnia i płaci mu przelewem..

Opublikowano

@Rav3.

Przecież każdy zaczynał od zera na allegro i chyba logiczne że skoro musi mieć komentarze to musi sprzedawać, i sprzedał ale poleciał w c***a.

Lepiej na allegro jak na olx. Tam kupisz coś za 2 stowy i jak Cie oszukują to nic, portal nie ponosi odpowiedzialności za to a policja nie ma czasu bo powie że "pan dobrze wiedział że na tym portalu takie coś wystepuje" wtedy jedyna słuszna droga to iść z przelewem do tego gościa, pojechac czy coś, jak to szczeniak to pokazać przelew jego mamie ze zapłacone a nie wysłane i postraszyc policja, wtedy dostaniesz ten przedmiot + pieniądze jakieś od jego matki chociażby na paliwo.

I ta mass szczęście skoro kupiłeś przez allegro, bo pieniądze raczej odzyskasz, w przypadku olx byś się mógł pożegnać jeżeli nie zalatwilbys sprawy sam.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Dzisiaj dzwoniłem pod "jego" numer. Odebrała starsza pani, która ma z 90 lat.

Mówiła mi, że nie wie o co chodzi i już oprócz mnie 4 numery do niej dzwoniły.

Opublikowano

@Rav3.

Przecież każdy zaczynał od zera na allegro i chyba logiczne że skoro musi mieć komentarze to musi sprzedawać, i sprzedał ale poleciał w c***a.

Lepiej na allegro jak na olx. Tam kupisz coś za 2 stowy i jak Cie oszukują to nic, portal nie ponosi odpowiedzialności za to a policja nie ma czasu bo powie że "pan dobrze wiedział że na tym portalu takie coś wystepuje" wtedy jedyna słuszna droga to iść z przelewem do tego gościa, pojechac czy coś, jak to szczeniak to pokazać przelew jego mamie ze zapłacone a nie wysłane i postraszyc policja, wtedy dostaniesz ten przedmiot + pieniądze jakieś od jego matki chociażby na paliwo.

I ta mass szczęście skoro kupiłeś przez allegro, bo pieniądze raczej odzyskasz, w przypadku olx byś się mógł pożegnać jeżeli nie zalatwilbys sprawy sam.

Konto od tygodnia i przelew na 750zł? Do Autora, mogłeś kupić na aliexpress i wyszłoby taniej, a telefon nawet jak by nie dotarł, w co raczej wątpie, to w ciągu tygodnia miałbyś całkowity zwrot kasy.

Opublikowano

masz za swoje, jakim trzeba być debilem żeby zamawiać telefony z allegro, i jeszcze Xiaomi xDDDDDDDDD

Jak zamawiasz telefon z allegro od wiarygodnego sprzedawcy to jesteś debilem? xDDDDDDDD

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRogoslinek Co z tego, że na Allegro. W Polsce nie ma żadnej strony z tą komórką. Co masz do Xiaomi. Nie potrzebuję iphone tylko telefon na którym będzie mi dobrze działać system.

O aliexpress nie wiedziałem nawet.

Opublikowano

masz za swoje, jakim trzeba być debilem żeby zamawiać telefony z allegro, i jeszcze Xiaomi xDDDDDDDDD

Jak zamawiasz telefon z allegro od wiarygodnego sprzedawcy to jesteś debilem? xDDDDDDDD

nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...