Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który hosting najlepszy?

MrKokoszkoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od kilku dni nie wiem na którym hostingu zakupić serwer czy może lepiej vpsa

Kilka pytan:
Czy na pukawce serwer nielimitowany minecraft bedzie ok? czy pociśnie około 50 graczy?
Ile potrzeba ramu zeby serwer pocisnal 50 graczy?
Oferta TNT na fiberhost vs oferta unlimited na pukawce?
Czy może lepiej vpsa brać? do max 40-50zł
Polecacie jakieś oferty do 50 zł?

Opublikowano

To co prawda przekracza twój budżet ale tylko o 9 zł :D

https://www.ovh.pl/vps/vps-ssd.xml

VPS SSD 3 od OVH

Będziesz mógł na spokojnie postawić na nim serwer który przy dobrej optymalizacji osiągnie 90-120 slotów i zostanie ci miejcie na stabilnego TS'a i jakieś usługi Apache,mysql itp.

Ja nie polecam hostingów z tej racji, że kupując u nich serwer dostajesz to samo a nawet mniej.

Już nie raz o tym pisałem więc tu masz jakiś cytat :D

" Moim zdaniem nie ma co kupować serwera na hostingu.

Lepiej kupić sobie jakiegoś taniego VPS'a możesz sobie dodatkowo postawić na nim serwer TeamSpeak, stronę i wiele wiele więcej.

Oczywiście kupując VPS'a musisz posiadać wiedzę jak stworzyć na nim serwer ale nie jest to nic trudnego jest dużo poradników na necie " Różnica jest taka, że kupując VPS'a masz dowolną nad nim kontrolę możesz robić co ci się żywnie podoba, no ale jak masz jakieś problemy z serwerem i nie są one spowodowane z winy OVH to musisz radzić sobie sam.

Na hostingu jak coś by ci się działa to oni się tym zajmują a ty masz spokój. "

Jeszcze co do twoich pytań

Witam od kilku dni nie wiem na którym hostingu zakupić serwer czy może lepiej vpsa

Kilka pytan:
    Czy na pukawce serwer nielimitowany minecraft bedzie ok? czy pociśnie około 50 graczy?

Na pewno pociśnie 50 graczy
    Ile potrzeba ramu zeby serwer pocisnal 50 graczy?

powiedźmy, że 5 GB ale to zależy od optymalizacji twojego serwera jakich pluginów będziesz używał co one będą robiły itp. RAM to nie wszystko bo ważny też jest dysk, łącze i procek :D
    Oferta TNT na fiberhost vs oferta unlimited na pukawce?

Bierz na pukawce bo z tego co słyszałem z fiberem są wielkie problemy + pukawka ma większe doświadczenie i są bardziej zaawansowani
    Czy może lepiej vpsa brać? do max 40-50zł

Tak ja polecam VPS tego co ci podałem wyżej chyba, że znajdziesz coś lepszego w tej samej cenie.
    Polecacie jakieś oferty do 50 zł? Tak VPS OVH

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Szczerze mówiąc, jeżeli chcesz mieć spokój pod względem technicznym to weź sobie na lvlup'ie, pukawce lub crafthoscie. Możesz podjąć współpracę z hostingiem CraftHost tylko pamiętaj, zakup domenę na własną rękę. Co do vps'ow pod mc to polecam VPS Kvm pro na lvlup'ie lub ovh VPS CLOUD RAM 1. Na hostingu lvlup.pro jest trochę więcej plusów. Między innym w każdej chwili masz możliwość zwiększyć zasoby. Biorąc serwer wirtualny możesz na nim postawić serwer TeamSpeak, apach'a/nginx'a(strony internetowe) i serwer mysql.

Opublikowano

X temat z zapytaniem jaki hosting polecacie.

Jest zrobiony spis hostingów, polecam tam zajrzeć.

Ewentualnie poszukać na forum tych X tematów.

Antywarn:

Moja propozycja TitanAXE 

Dlaczego? Bo, tak uważam.

Edit:

Polecam czytać oceny hostingów zakładasz temat a nie poczytasz o hostingach i ich ofertach.

KUPUJ FIBERHOST ALE NAJPIERW SPRAW OCENY TEGO HOSTINGU.

Przytoczę jedną ,,Jeb**** hosting'' itd itp.

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...