Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalacja Windowsa 7 z USB "Brak wymaganego sterownika urządzenia"

hawajmeister

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć przy próbie instalacji windowsa7 z usb na nowym komputerze wyświetla się błąd

14804751_1224570254280093_1070671904_n.j

14826180_1224570204280098_905995631_n.jp

ogarnia ktos o co chodzi?? płyta główna

Płyta główna MSI Z170A GAMING PRO CARBON

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Ok, zajrzałem do instrukcji w takim wypadku:

Note: Due to chipset limitation, during the Windows 7 installation process, USB optical drives or USB flash drives are not supported. 

Zalecam wybrać Windows 10 lub zainstalować Windows 7 innym sposobem.

Opublikowano

Na najnowszej generacji intela nie zainstalujesz Windowsa 7 z Pendrive, jest to kwestia usunięcia obsługi jakiś standardów, które blokują instalowanie starych systemów na najnowszej generacji intela.

Ogólnie nie polecam instalować windowsa 7, tylko windowsa 10. Ponieważ windows 7 szybciej przestanie być wspierany, a jak masz 6-generację intela, to nastąpi to jeszcze szybciej (oficjalnie microsoft to powiedział), poza tym windows 10 jest wydajniejszy w grach.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

A ja ci powiem dlaczego nie będziesz chciał windowsa 7. Masz komputer do gier, prawda? A co jeżeli ci powiem, że w przyszłym roku nie pograsz sobie na Windows 7 w najnowsze gry w dobrej jakości? Windows 7 NIE WSPIERA DirectX 12, który będzie teraz w każdej nowej grze.

"Hakerzy" (tak o nich piszą, jak dla mnie moderzy), próbują uruchomić go, ale póki co próżno szukać nadziei, a co dopiero stabilnie działającej wersji dostępnej dla każdego ;)

Jeżeli nie lubisz nowego startu, to pobierz program StartIsBack i ciesz się paskiem start z windowsa 7. Sam tak mam i jest to praktycznie windows 7, ale w bardziej modernistycznym wydaniu ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Tak, ale proszę, nie rób tego. Wydajność na Windows 7 to jest tragedia w nowych grach.

no dobra zainstaluje juz ta 10, pomimo tego, ze mnie wkurza na lapku :D

dzieki wielkie 10 sie zainstalowała jak powinna :D a teraz lece ogarniac nowy komputerek

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...