Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaż coinsów a US

seba22tdo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś na gg dostałem wiadomość: 

" Witam, mogę uzyskać nip Pana firmy ?

18:37
brak odpowiedzi oznacza brak działalności gospodarczej, więc będę zmuszony wysłać zawiadomienie do naczelnika urzędu skarbowego. Prowadzi Pan ciagłą sprzedaż a to wymaga założenia działalności gospodarczej.
18:40
Proszę spodziewać się wezwania do urzędu skarbowego w celu kontroli skarbowej "

Czy mam się czego obawiać? 

Opublikowano

Przecież zawsze możesz powiedzieć że mieszkasz w chinach :v

EDIT: Tak jak to na allegro robią ^^

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Zwyczajny straszak wysyłany przez konkurencje ;) 

Ja bym olał, ale pamiętaj że jak prowadzisz ciągłą długą sprzedaż to lepiej rozliczyć pit i zapłacić podatek od zarobionych pieniędzy. 

Opublikowano

Zwyczajny straszak wysyłany przez konkurencje ;)

Ja bym olał, ale pamiętaj że jak prowadzisz ciągłą długą sprzedaż to lepiej rozliczyć pit i zapłacić podatek od zarobionych pieniędzy. 

Jak prowadzi ciągłą sprzedaż to nawet i pit nie pomoże jak us uzna za działalność gospodarczą. Wtedy i zus przyjdzie po swoje pieniądze.

Opublikowano

Działalność gospodarcza - największe ścierwo jakie polskie prawo podatkowe mogło wymyślić. US i ZUS mają gdzieś czy zarobisz miesięcznie 500 czy 200 złotych - zawsze musisz zapłacić taką samą składkę za ubezpieczenia itd. I te śmieszne 3,5 tysiąca kwoty wolnej od podatku. Żeby nie dostać warna - zignoruj tego osobnika, zwykły gościu z konkurencji, próbuje Cię zastraszyć. Jednak mimo wszystko prowadząc ciągłą sprzedaż to możesz liczyć się problemami ze strony urzędów podatkowych różnej maści. I tak jak wspomniałem - ich nie obchodzi to czy chcesz sobie dorobić czy zarobisz 200 złotych miesięcznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...