Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z adapterem lan usb

Zubga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznę od tego że w laptopie mam uszkodzone gniazdko RJ45 i żeby podłączyć się do internetu muszę kabel lan przycisnąć poruszać i tak taśmą obkleić żeby się nic nie ruszało pan w serwisie stwierdził że zamiast lutować gniazdko lepiej kupić adapter lan usb co też zrobiłam. Sprawdziłam adapter w domu i wszystko działało poprawnie ale teraz w akademiku kiedy podłącze bezpośrednio kabel lan do gniazdka RJ45 internet działa ale kiedy podłącze kabel przez adapter to niby łączy się z internetem ale obok znaczka że jest internet pojawia się żółty trójkąt i jest napisane "brak dostępu do internetu"

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale w akademiku dali nam kartki z danymi które należało wpisać we właściwościach protokołu internetowego TCP/IP 4

adapter to i-tec 2.0 Ethernet Adapter

Opublikowano

Najpierw to się dowiedz czy masz dopisaną kartę do użycia w sieci. Pogadaj z adminem sieci alb zmień MAC karty USB na MAC karty w laptopie którą potem wyłącz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...