Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PokemonGo

tomczak10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów, Powiedzcie mi z waszego doświadczenia czy rzeczywiście cały ten hype na pokemongo upadł już po wakacjach ?

Wielu ludzi mówiło że pokemony znikną tak szybko jak się pojawiły a stanię się to już na zimę tego roku, bo ludzią nie będzie się chciało 

chodzić w zimie po śniegu w poszukiwaniu pokemonów i raczej będą woleli zostać przy standrdowych grach bez map.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat ?

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Zmniejszył sie w sposób zdecydowany. Mnie również gra już troche nudzi, mimo że przed długi czas się nia jarałem. Czekam na jakieś dobre zmiany typu wymiana pokemonów ale nie zapowiada sie aby ?Niantic miało coś takiego wprowadzić.Szkoda bardzo, zmarnowany potencjał.

Opublikowano

tak, po wakacjach gra o wiele osób mniej

teraz większość osób siedzi przed kompem i na fakegps'ie ciśnie  :pls:

Za co poleciały permy ;)

Ogólnie to ta gra nie ma póki co potencjału. Przydałoby się tej grze jakieś kopnięcie w postaci multi, wymian Pokemonów, modernizacji profilu i tak dalej. Póki co zbieranie ciągle tych samych Poksów już się nudzi, nie jest gra rozwijana w ogóle w dalsze serie, co bardzo szkodzi jej popularności, o ile jakaś jeszcze jest.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

No hype wg mnie padł tak na początku września :/ rozpoczęło się bocenie, fake gps i "walka" z banami (w sensie żeby nie wyłapać perma). Nie widzę już ludzi co by chodzili po mieście wlepieni w ekran telefonów a na nich pokemony. Teraz (wg mnie i znajomych) pokemony są w tle...odpalisz i tyle :/ jak coś złapiesz to nawet się nie zatrzymujesz, złapiesz to złapiesz, nie to nie ;) rozmowa, spacer i td ważniejsze od gierki. Nwm czy coś to zmieni...może dziwnie to zabrzmi ale wg mnie tą grę może uratować kampania lub coś na wzór misji/questów...na każde miasto inny "pakiet" zadań lub coś co ma Steam - steam workshop - gracze sami by robili takie misje a zainteresowani mogli by je pobrać, załadować i się bawić.
Niby jest plan wprowadzenia 2giej i 3ciej generacji pokemonów, wymiany nimi ale nie wiem czy to spowoduje że gracze powrócą...jeżeli tak to znowu na chwilę. Gra jest fajna ale nie ma w niej celu...taki gracz polata chwile po osiedlu/mieście, złapie paręnaście pokemonów, kilka razy pobawi się w gymach i co...to wszystko? Brak celu w grze (no po za "złapaniem wszystkich" i bycia najlepszym trenerem) po prostu nudzi po czasie. Serio wg mnie ciekawsze jest patrzenie na bota, na te napisy, co złapano i statystyki pokemona...

Zgodzę się że w zimie gra bd mogła zapomnieć o graczach (tych "żywych" - nie botach)...chyba ze bd jakąś cieplej czy coś...ale wątpię :/

Czas pokaże co autorzy zrobią z grą, bo żal tracić taką grę :)

w5cNAHm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...