Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stare MPC

paxonzzzz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jako że na forum jestem praktycznie od samego początku ( to raczej nie jest moje 1 konto ) to mam takie pytanie do osób, które razem z forum dorosły i mają więcej niż 25 lat czy tam w jakiś pewny sposób dorośli, pamiętam że za czasów mpc, na którym królowało cziterstwo, boty hacki i inne super programy, nie było tylu głupich tematów, w stylu buty, koleżanka mi nie dała etc, czy po prostu dzisiejsza młodzież jest mniej inteligentna? Dlaczego forum zmieniło bezczelnie swój profil? Chcieliście załatać dziurę po gamecenter czy co ? MPC ogólnie stało się pudelkiem wśród wielu innych for.

eh szkoda, jak wchodzę w dział pogaduszki to aż mnie ciary przechodzą jak czytam te wszystkie durne tematy.

Nie piszcie spierdalaj jak się nie podoba :)

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

"Profil" został zmieniony, bo MPC zostało sprzedane Dual Media, a jako firma nie chcieli być kojarzeni ze starą formuła tego portalu, proste.

Co do poziomu rozmowy, nie wiem czy gdzieś zimowałeś przez kilka ostatnie lat, ale każde większe forum cierpi na coś podobnego i nic na to nie poradzisz...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Stare mpc to, stare mpc tamto. Rzygać się tym chce.

Jesli Ci nie odpowiada to działaj tak by było lepiej.

To się wyrzygaj. Nie zmienisz community. Ludzie już nie grają for fun i nie czitują, teraz liczy się esport, grindowanie i skiny. Nic na to nie poradzimy, można jedynie ponarzekać, że kiedyś było inaczej. Czy lepiej - to już osobiste odczucie.

Sama transformacja z Cheats na Community jest jak najbardziej trafna, ponieważ cheaty znaczyły na forum coraz mniej, były jedynie ułamkiem procenta wśród skinów i serwerów prywatnych. Nie dziwi więc, że forum zatraciło pierwotny cel i tożsamość. Trudno tu kogokolwiek winić - społeczność się zmienia, za 5 lat znowu będzie inna i pewnie jeszcze bardziej spierdolona.

tl;dr

Forum zmieniło target, bo ludzie już nie czitują tak jak kiedyś.

Opublikowano

To się wyrzygaj. Nie zmienisz community. Ludzie już nie grają for fun i nie czitują, teraz liczy się esport, grindowanie i skiny. Nic na to nie poradzimy, można jedynie ponarzekać, że kiedyś było inaczej. Czy lepiej - to już osobiste odczucie.

Sama transformacja z Cheats na Community jest jak najbardziej trafna, ponieważ cheaty znaczyły na forum coraz mniej, były jedynie ułamkiem procenta wśród skinów i serwerów prywatnych. Nie dziwi więc, że forum zatraciło pierwotny cel i tożsamość. Trudno tu kogokolwiek winić - społeczność się zmienia, za 5 lat znowu będzie inna i pewnie jeszcze bardziej spierdolona.

tl;dr

A szkoda, wolałbym by nas została garstka nawet 1000osób z takim klimatem jak kiedyś niż teraz.

Forum to jedna wielka reklama i życie tutaj opiera się na publikowaniu serwerów.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

@SebuśPL

No przecież zawsze Metin i Minecraft ciągneły to forum poprzez publikacje serwerów. LoL w sumie nie był tak inwazyjny jak CS GO, bo na fali jego popularności wymarły duże działy jak CA czy Warrock. Silkroad też był dużym działem, ale coraz mniej osób w niego grało, a gry do których robiono mase czitów przez userów MPC jak Mu czy Aion są w zasadzie martwe.

Żadna administracja niestety nie przywróci starego stanu rzeczy. Chyba, że właśnie okroi forum do 1000 osób i zrobi z tego kółko adoracji i wspominania starych, dobrych czasów. Brakuje mi tego na MPC, ale nie ma siły żeby to wróciło.

Opublikowano

Wiele osób, które próbowały zmienić to miejsce na lepsze, zostało zlanych przez administrację, która regularnie olewa kolejne osoby.

Sama społeczność nic nie zrobi, jeśli administracja regularnie tłumi wszelkie próby stworzenia jakiegokolwiek projektu.

Opublikowano

Wiele osób, które próbowały zmienić to miejsce na lepsze, zostało zlanych przez administrację, która regularnie olewa kolejne osoby.

Sama społeczność nic nie zrobi, jeśli administracja regularnie tłumi wszelkie próby stworzenia jakiegokolwiek projektu.

Śmieszne jest to, że takie pierdoły jak chociażby stworzenie nowego działu czy usunięcie wymarłego (czyt. zwykłe przemeblowanie) nie mogło zostać zrobione przez Globala, bo jedynie Makin miał (?) i ma do tego uprawnienia. 

btw. ipb4 przed maturami!!!

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@SebuśPL

No przecież zawsze Metin i Minecraft ciągneły to forum poprzez publikacje serwerów. LoL w sumie nie był tak inwazyjny jak CS GO, bo na fali jego popularności wymarły duże działy jak CA czy Warrock. Silkroad też był dużym działem, ale coraz mniej osób w niego grało, a gry do których robiono mase czitów przez userów MPC jak Mu czy Aion są w zasadzie martwe.

Żadna administracja niestety nie przywróci starego stanu rzeczy. Chyba, że właśnie okroi forum do 1000 osób i zrobi z tego kółko adoracji i wspominania starych, dobrych czasów. Brakuje mi tego na MPC, ale nie ma siły żeby to wróciło.

Chodzi mi o to że mamy aktualnie czasy takie że nie ma siły by coś takiego jak forum od wszystkiego co związane z grami przetrwało.

Teraz są czasy gdy ludzie od nagrywania gier mają swoje forum od esportów swoje czy od innych odłamów "grania w gry" mają swoje miejsca w sieci. Lecz od grania na cheatach mpcforum właśnie było jedynym polskim forum gdzie zbierali się tacy jak my i tworzyliśmy coś dużego.

Teraz większość osób gra uczciwie ale znajdą się tacy którzy chcą się pobawić lub być lepsi od tych co mają więcej czasu na gre.

Mówisz o przeszłości ale cały czas powstają gry i cheaty do nich tylko coraz mniej pojawia się ich na forum bo jest to potępiane przez resztę.

Myślę że mpc powinno wrócić do korzeni i skupić się na takiej społeczności jaka tu była kiedyś.

Ale to tylko moje zdanie a ja na interesach znam się słabo, niestety od kiedy kokosz oddał forum w inne ręce skończyła się pasja i rozwój a zaczął się biznes.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Myślę że mpc powinno wrócić do korzeni i skupić się na takiej społeczności jaka tu była kiedyś.

Ale to tylko moje zdanie a ja na interesach znam się słabo, niestety od kiedy kokosz oddał forum w inne ręce skończyła się pasja i rozwój a zaczął się biznes.

@SebuśPL

Mi również brakuje dawnego forumka, ale na miejscu Makina i DualMedia też bym trzepał hajs na obecnym community, bo poza nielicznymi wyjątkami do niczego innego się nie nadają.

@piotr11104

Zgadzam się w stu procentach, ale nie ma co się dziwić. MPCheats kokosza było forum żywym, nastawionym na interakcje i pomimo debilnych GM w miarę transparentne. MPCommunity DualMedia jest sztuczne do granic możliwości, pompowane sentymentem i marką wyrobioną przez lata. Ale są właścicielami i mają do tego prawo, dopóki nie skończą im się debilne pomysły to nie będzie szansy na zmianę kursu.

Nie ma co się łudzić, że wróci MPCheats. Pozostaje MPCommunity, narzekanie, że "kiedyś było lepiej". Najlepiej się nie frustrować, obiektywnie spojrzeć na sprawę, że lepiej nie będzie i wracać od czasu do czasu, żeby się zadzwić, na jaki debilny pomysł DM wpadło tym razem.

Pozdrawiam i fajnie, że są jeszcze na forumku spoko mordy, pomimo wszechobecnego syfu. Nie mówię tu o ludziach ze stażem 5000 lat, bo nawet z userami 2015/16 da się fajnie pogadać. I szacun dla moderacji że firmuje to gówno własnym nickiem.

Opublikowano

Od kilku lat mpc to syf.

ooo prosze kogo moje oczy widza :D

nie ma co sie dziwic, po przejeciu przez zewnetrzna firme ktora szczerze mowiac nie ma pojecia o cheatach i spolecznosci tego forum, od razu bylo wiadomo ze bedzie to nastawione tylko i wylacznie na zysk, nie ma co plakac bo i tak to co bylo nie wroci

Opublikowano

tl;dr

Ale weź sobie teraz na serio pomyśl jaka będzie młodzież za 5/10 lat, skoro teraz większość to sami idioci, chodzi mi tutaj o wiek gimnazjalny. Kiedyś oczywiście też były takie spierdoliny, ale mniejsze grono, a teraz jakaś plaga.

805491408806070489277.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...