Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plan treningowy

kamilosx77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie. Ułoży mi ktoś plan treningowy w cs go ? [dzienny]

Mam rangę MG2 i chciałbym zacząć trenować itd. aby mieć wyższą itd.

Prosiłbym o Plan treningowy dzienny [taki który bym robił codziennie i skill by wzrastał itp]

- jeżeli były by w nim mapy itp. to proszę o linki do nich

Nie mam zamiaru być jakimś pro gamerem itd. xD tylko chciałbym aby wzrastał mój skill i żebym kiedyś wbił tego globala.

Opublikowano

Oglądaj jak wychylają i grają progracze na twitchu, na aim botz ustaw sobie nierówny teren i only hs na 1 lub 2 strony i strzelaj po 30 minut z kazdego rodzaju broni czyli pistol karabin i awp. Raz na 2-3 dni taki trening i git. Naucz się też czytać grę przeciwnika, myśl czy akurat tu warto pójść gdzie rzucić granat obmyśl plan. Możesz też spróbować też grać jakbyś to ty był na tej mapie jakby to był real a nie a zraszuje sobie bo respa i tak mam

Opublikowano

jeżeli chcesz grać lepiej, to jedną z najważniejszych rzeczy jest to, żebyś obmyślał dokładnie jak wejść na bombsite:

- nie wchodź sam na site

- najważniejsze smoke, gdzie najczęściej są przeciwnicy także trzeba uczyć

- i musisz zapamiętać, że GRA DRUŻYNOWA jest najważniejsza!  ^^

Opublikowano

Jak nie masz zamiaru być pro playerem, a tylko wbić globa to graj mm'y, raz na jakiś czas pograj na serwerach DM, ogarnij sobie recoila na pustym serwie i później wykorzystuj go na mm'ach. Po pewnie długiej grze będziesz odruchowo panował nad recoilem. Poznawaj spoty na których możesz stać, pozycje które musisz sprawdzać. Do sprawdzania pozycji itd polecam mapki prefire:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=740795413
Opublikowano

Nie mam zamiaru być jakimś pro gamerem itd. 

Chciałbym być pro playerem, ale pierw tego globala trzeba wbić

To co w końcu ? ćwicz wychylanie i graj z ekipą to wszystko żebyś wbił globala jakiś super wymagań tam nie ma.

Opublikowano

Nigdy nie zostaniesz pro playerem, to sobie wyjasnijmy os razu.

No i po co mu to mówisz? może zostanie, po co piszesz takie komentarze. Nikt nie zostanie już pro playerem ?;d

Opublikowano

Nie ma recepty na wbicie globala ani zostanie pro playerem. Każdy kto coś osiąga w esporcie po prostu poświęca bardzo dużo czasu na grę.

Mogę Ci udzielić tylko pewnych rad, które pomogą Ci w rozwoju:

- najważniejsze: poświęcaj sporo czasu na grę 

- nie zwracaj uwagi na performance członków Twojego teamu tylko na swój - analizuj co robisz źle i jak możesz to poprawić

- możesz codziennie potrenować spraya (przez powiedzmy 5-10min, bo to nurzące zajęcie) na mapkach z warsztatu

- jeżeli masz predyspozycje to staraj się prowadzić grę 

- ucz się jak rzucać smoke'i i flashe (choć to drugie to wiadomo - najczęściej improwizacja)

- nie zbieraj w tym momencie ekipy do grania (Ty może się będziesz rozwijał, acz oni mogą hamować Twój rozwój (lub na odwrót ;d), zbieraj ludzi jak osiągniesz poziom minimum supreme)

- po prostu myśl podczas gry, bo granie na wysokim poziomie polega w większym stopniu na myśleniu niż na samym strzelaniu

To tyle z takich ogólnych rad, mógłbym wymienić więcej, ale nie chciało mi się dłużej siedzieć nad tym postem.

Opublikowano

No i po co mu to mówisz? może zostanie, po co piszesz takie komentarze. Nikt nie zostanie już pro playerem ?;d

Zacznijmy od tego, że pro playerzy to ludzie z talentem skillowym, to podstawa. Żaden człowiek poważnie podchodzący do sprawy nie pyta się na MPC o jakiś plan treningowy będąc w jakimś goldzie xD, bez jaj. Każdy kto myśli i ma aspiracje by zostać prosem sam ogarnie drużynę i użyje mózgu by wiedzieć jak się wybić, a wybicie się teraz jest cholernie ciężkie, bo jest w kurwę skillowych zawodników.

Pierwsza sprawa- wyobraź sobie, że żeby chociaż móc myśleć o profesjonalnej grze musiałbyś grać na poziomie MINIMUM FPL-C/Mastera na Faceit i to być gdzieś wyżej w ladderze. Musiałbyś znaleźć team, który pozwoli ci wygrać Gfnity cupy, Faceit cupy. Regularnie jeździć na mniejsze LANy w kraju, brać udziały w kwalifikacjach do turniejów ESL. Twój team musiałby nabrać rozpędu, ktoś musiałby wiedzieć, że istniejecie. Oczywiście nie zapominajmy, że większość występów musiałbyś mieć na wysokim poziomie. WTEDY może ktoś cię zauważy, zaproponuje transfer, grę w swojej drużynie ALBO cała wasza drużyna znajdzie sponsora. Największa szansa już na najwyższym szczeblu do wybicia się to są mistrzostwa polski ESL.

To tak w jednym zdaniu. Jakbyś posiadał tą podstawę- talent do walenia głów, może by ci się udało w rok/dwa lata zrealizować te podstawy, w trzecim może myśleć o mistrzostwie polski. Ale do tego byłaby ci też potrzebna cała 5 ogarów.

Talent to podstawa.

Opublikowano

Przecież on może ma talent. Nie ma jeszcze swojego trenera i wgl teamu, więc może poważnie podszedł do sprawy i zapytał się o plan treningowy żeby rozwijać swój talent i zostać proplayerem?

Opublikowano

Ehh trenująć każdy może osiągnąć poziom pro playera słowa Pashy. Wiesz jak mi się trafia 3 rusków po 7-10 killi a ja 25 a na szeryfach gram normalnie zwykle jestem u góry

Właśnie nie mogę wyjść z mg2 bo mam boty w teamie

Opublikowano

Ehh trenująć każdy może osiągnąć poziom pro playera słowa Pashy. Wiesz jak mi się trafia 3 rusków po 7-10 killi a ja 25 a na szeryfach gram normalnie zwykle jestem u góry

Co to za pierdolenie xD. Nie możesz wyjść z MG2, bo nie grasz jak MGE. Filozofia.

Opublikowano

na mg2 jest patologia

Ostatnio wbijałem rangę od silvera1 i jakoś normalnie przeszedłem przez wszystkie kałachy, więc nie pierdol. Normalnie idzie samemu wbić rangę. Pewnie jesteś jednym z tych co drą mordę na cały team jak mają 2 fragi więcej.

Opublikowano

Kur.. twoje życie to dramat ehh nie ma to jak mieć Globala i przejść wszystkie kałachy co to za problem ?

Jprd chce zacząć trenować i dojść do Globala czy to takie trudne ?

Opublikowano

Kur.. twoje życie to dramat ehh nie ma to jak mieć Globala i przejść wszystkie kałachy co to za problem ?

Jprd chce zacząć trenować i dojść do Globala czy to takie trudne ?

zrozum w czym mamy ci niby pomóc? Znajdź 5 i graj tylko z nimi i bez problemu wyżej dojdziesz...

i tak te mmy są do kitu, graj na nich dla funu

f1a327ea2f.png

Opublikowano

całe szczęście ze skończylem granie w csa :D bo jak widze to teraz tych debili jest jeszcze jeszcze wiecej :D.Plan treningowy? co to jest? real life czy uj wi ? graj graj graj graj graj graj i tyle a nie jakies 30 min 70 min 12000 min awp xD. Ustalmy cos pro playerem nigdy nie zostaniesz moze w innej grze ale w csie nigdy, bo kto normalny pisze na mpc temat o planie treningowym :D.

Pewnie trenując ale jak ty masz 14 lat to matka powie spac i gowno z trenowania .Jeszcze wymówka na rusków rekt gry na mmach wygrywa sie solo tak bylo i zawsze bedzie siedzisz w mg2 bo tam jest twoj poziom a nie boty w teamie elo  

Opublikowano

Talent w esporcie to najmniej ważne. To tak jakby mieć talent do szpachlowania, spoko przydaje się ale po co skoro nauczysz się tego i będziesz robił to tak długo że każdy majster się schowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...