Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie widzi routrera

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam dosyć poważny problem :/, Otóż od paru dni jestem pozbawiony internetu na komputerze stacjonarnym, który podpięty jest do routera. Internet na wifi działa bez problemowo, jednak zdaje mi się, że komputer nie widzi routera, Z Kablami i routerem wszystko jest ok, bo zabrałem go na drugi dzień do przetestowania w szkole i żadnych problemów nie było, jednak w domu po podpięciu pod komputer wyświetla mi się na pasku ikonka komputera z żółtym wykrzyknikiem, klikam prawym>internet>połącz i wyskakuje błąd "Modem (or other connecting device) has reported an error. gdy w przeglądarce wpisuje adres bramy domyślnej (192.168.1.1) by wejść do menu routera to reakcja jest taka jakbym próbował połączyć się na zwykłą stronę. Ping do routera również nie dochodzi. Router to Netis AC1200, Windows 10, Karta sieciowa zintegrowana z płytą główną. Proszę o pomoc :(

Opublikowano

Wszystkie diody są zielone,

Sys-mruga w stałym rytmie

PWR-świeci się non stop

2.6G Mruga co jakiś czas

WAN- świeci się non stop, czasem mrugnie

LAN1-świeci się non stop

Płyta główna to Gigabyte B85M HD3

Opublikowano

Ustaw automatyczne przyznawanie IP i dns w ustawieniach sieciowych ipv4 dla karty, widocznie masz wpisane inne ustawienia niż powinny być. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Aaa gdzie i jak to zrobić?

EDIT

Internet nie działał od 4 dni, zaczynam szukać opcji sieciowych i co? NAGLE DZIAŁA, Pora wezwać egzorcyste xD

\

EDIT2

Znowu nie działa, a ustawienia ip i dns mam już ustawione na automatyczne :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...