Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

paypal a brak 18 lat

Fennec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie robisz autoryzacji na dokumenty tylko na konto bankowe i dane WSZYSTKIE muszą się zgadazać w PayPal i w banku 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Przecież napisałem, dane MUSZĄ SIĘ ZGADZAĆ koniecznie.

UP. nie wprowadzaj chłopaka w błąd, PayPal nie ma żadnych ograniczeń wiekowych. poza udostępnieniem danych osobowych i weryfikacją na podstawie np konta nie ma żadnych pytań o wiek.  Skoro masz ważne konto i więcej niż 13 lat nie będzie żadnego problemu. 

Podając fałszywe dane urodzenia po weryfikacji w banku konta wyjdzie od razu różnica wieku. 

Problemu nigdy nie będzie jeśli będzie tylko płacił przez paypal, weryfikacja dokumentów i pełnoletności wymagana jest przy sprzedaży głównie. 

Opublikowano

Przecież napisałem, dane MUSZĄ SIĘ ZGADZAĆ koniecznie

Jak się doładowuje błyskawicznie przez Trustly to nawet z innymi danymi można to zrobić.

#edit

Nie ma ograniczeń wiekowych?

To chyba muszą mieć jakiś błąd w regulaminie:

2.1 Warunki zakwalifikowania. Aby być uprawnionym do korzystania z Usług firmy PayPal, trzeba (i) być mieszkańcem jednego z krajów wymienionych na stronie PayPal na świecie; (ii) mieć pełną zdolność do zawierania umów oraz (iii) mieć ukończone 18 lat (w przypadku osób fizycznych).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Posiadanie konta w banku przez osobę zakładająca konto jest formą weryfikacji nie tylko wieku tylko zdolności płatniczej. Zapis został wprowadzony bo musi być wprowadzony w razie problemów z takim niepełnoletnim by mieć podstawy zablokować konto i egzekwować płatności od opiekunów prawnych. 

Mam konto od 15 roku życia na PayPal i nie było żadnego problemu z wiekiem do czasu osiągnięcia pełnoletności. 

Jak napisałem w taki wypadku należy tylko kupować ( kasę pobiera bezpośrednio z konta od razu ) , jeśli zacznie się sprzedaż może być weryfikacja wieku i zamrożenie środków na koncie. 

Opublikowano

Wyjebane na te 18 lat ja mam od czasów kiedy miałem 15 lat czyli parę dobrych i do tej pory się do mnie nie przyjebali

DhyEdvI.gif

Opublikowano

Posiadanie konta w banku przez osobę zakładająca konto jest formą weryfikacji nie tylko wieku tylko zdolności płatniczej. Zapis został wprowadzony bo musi być wprowadzony w razie problemów z takim niepełnoletnim by mieć podstawy zablokować konto i egzekwować płatności od opiekunów prawnych. 

Mam konto od 15 roku życia na PayPal i nie było żadnego problemu z wiekiem do czasu osiągnięcia pełnoletności. 

Jak napisałem w taki wypadku należy tylko kupować ( kasę pobiera bezpośrednio z konta od razu ) , jeśli zacznie się sprzedaż może być weryfikacja wieku i zamrożenie środków na koncie. 

To tak jakby powiedzieć, że do kupna alkoholu nie trzeba być pełnoletnim, bo gdy miałeś 14 lat to Ci sprzedawali.

Nie powinno być problemów pomimo niepełnoletności, do kolegi jedynie przychodziły duże kwoty pieniężne ze sprzedaży i poproszono go o weryfikację i dopiero zablokowali mu środki.

To już jednak były kwoty bodajże 3000PLN+, tak to normalnie nic nie weryfikują.

343731479829004887779.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...