Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Użycie CPU przez svchost 50% użycia CPU

TheMroku000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, no to tak jak w temacie jak resetuje PC jest wszystko dobrze użycie CPU 0% przy włączonym chromie ledwo wchodzi na 5% po jakimś czasie svchost używa mi az 50% CPU 

post-1034862-0-38382800-1477231160.png

post-1034862-0-32600400-1477231161.png

Opublikowano

No i gdzie problem, to że jest 50% czy coś innego sie dzieje i masz problem ? Z diagramów wynika że albo ty kłamiesz abo nie umiesz odczytać obciążenia procesora przez usługi. 

Po co oglądasz w ogóle procesy systemowe o  których nie masz nawet pojęcia jak mają działać ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No spoko to powiedź mi dlaczego na laptopie jest wszystko dobrze a kurde na PC mam właśnie tak jak teraz jest ? i jestem ciekaw czy ty był byś wstanie pracować właśnie tak jak ja przy 50% użyciu CPU

Opublikowano

A skąd mam wiedzieć dlaczego obciąża, dokładnie to wszystko pisze w procesach i wystarczy przeglądnąć i umieć odczytać.

Działa pewnie  Prefetch czy Superfetch, może aktualizacje, może antywirus, może programy co masz używają usług systemowych czy dziesiątki innych usług które działają przez  cały czas  kontrolowane prze svhosta. 

Zresztą jak pisałem nie umiesz właściwie  odczytać, wartość to zajętość czasu procesora nie mająca kompletnie nic wspólnego z obciążeniem procesora. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...