Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Main

Sith Inqusitor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam maina, trudnego, żeby jego mechanika nie była łatwa. Obojętnie jaka linia, byleby był typem Assasina i żeby nie miał łatwej mechaniki. Grałem Riven, zagrałem nią z ponad 40 gier i z żadnej nie wyszedłem ze statami na plusie, bardzo się zniechęciłem i szukam czegoś innego, czy dalej pykać tą Riven? Przed Riven mainowałem Rengara, ale oczywiście Riot musiał mi go zreworkować...

Opublikowano

ale czego oczekujesz? że ktoś ci postać wybierze? chyba wiesz jakie postaci są w lolu, pograj sobie nimi i wybierz tą która ci sie najbardziej spodoba

Opublikowano

Jeżeli ty masz na Riven staty na - to chyba żadna postać ci nie pomoże.

Serio Ogarnięta Riven  jest nie do zatrzymania prawie, ale nikt nie doradzi tu ci tak naprawdę dobrze bo nie wiedzą jak grasz itp.

Opublikowano

Jeżeli ty masz na Riven staty na - to chyba żadna postać ci nie pomoże.

Serio Ogarnięta Riven  jest nie do zatrzymania prawie, ale nikt nie doradzi tu ci tak naprawdę dobrze bo nie wiedzą jak grasz itp.

Co to znaczy staty na -? Idź brązie, Riven jedna z najtrudniejszych postaci z gry a ty do mnie, że jestem słaby bo jej nie ogarniam? Idź, nie wracaj, pls

Opublikowano

Ja bym pykał nadal Riven, szczególnie, jeżeli teraz łatwo się robi Q->AA.  Niedługo będzie sala treningowa bez cooldownów, więc to będzie bardzo dobre dla Riven. Cały czas bez przerwy można trenować pomijanie animacji, więc myślę, że w zastraszającym tempie nauczysz się nią grać. No i nawet najlepsza mechanika Riven i robienie Q->AA w 1,5s nie zda się na nic, jeśli nie posiadasz wiedzy "globalnej", tzn. kiedy się wycofać, flashować, chase'ować, pushować, cofać, zachować np. E...

Graj nią dalej, RIven nie ogarniesz po jakichś tam 40 grach, to minimum 100 gier, aby grać już W MIARĘ DOBRZE, a i tak zawsze będą się trafiać Trundle czy Illaloi, co Cię będą zmiatać...

Opublikowano

Riven jest na prawdę trudną postacią i nie ma się co dziwić, że na początku jej nie ogarniasz, graj dalej Riven, tutaj wklejam poradnik do omijania animacji + jakieś wskazówki i combosy ( mam nadzieję, że ogarniasz angielski, choć trochę bo poradnik jest napisany w miarę przejrzyście według mnie :) Poradnik oczywiście nie mój. Powodzonka ! .

https://www.reddit.com/r/leagueoflegends/comments/3xgbrv/riven_combos_and_animation_canceling_guide/

Nie wiem, czy można wstawiać inki, więc jak usunie ktoś zgłoś się na pw.

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu grałbym dalej Riven, nie jest łatwą postacią a 40 gier to widocznie za mało, zagraj jeszcze z 100, obejrzyj może jeszcze kilka gier z nią w roli głównej, ogarnij swój build, w nowym sezonie ogarnięcie dobrego buildu będzie łatwiejsze. Ewentualnie na topie możesz spróbować Fiorkę dobrze ogarnięta fiorka może zrobić grę. A taką ostatecznością jest Shen, tankowaty, i dmg też ma niezły jeszcze ogarniesz mu hydrę, jego W tj ta tarcza może narobić niezłego zamieszania toplanerowi. Jeśli szukasz czegoś na mida to standardowo zed, na bota może lucian..

r9wfFzB.png

Opublikowano

Dobrze, że zdecydowałeś się na assasinów, ponieważ teraz w sezonie 7 dojdzie do ich ulepszenia głównie kha zix, katarina, zed, fizz, le blanc oraz rengar.

Jeśli chciałbyś grać na linii to polecam katarine, bo na niskich poziomach ludzie nie ogarniają jej ulta i jest łatwo wygrać nią grę w teamfighcie, jeśli lubisz jungle polecam kha zixa, ma niesamowity dmg z Q

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Przerzuć się na Lee Sina

Bardzoo fajny jungler. Pasuje do praktycznie każdego team compu, możesz nim grać pod tanka/full ad albo jeszcze inaczej, zależnie od sytuacji. Grając mnichem masz ogromny wpływ na rozgrywkę. Babysit zapewnia niesamowitą przewagę, a ganki na 6lvl to czysta formalność sukcesu. Niestety im bliżej late game'u, tym gorzej dla leśnika. Najlepiej try hardować jak tylko się da, żeby skończyć jak najszybciej grę. Po 30 minucie pojawiają się niestety problemy i trzeba jak najszybciej kończyć rozgrywkę. 

Opublikowano

A co myślicie o Yasuo? Nie jest najłatwiejszą postacią, a właśnie pograłem nim teraz sobie troszkę i w sumie jest bardzo Fun2Play, mocny, może iść mida, topa. Wydaje mi się całkiem fajną propozycją mainowania ;)

Z Riven ostatecznie zrezygnowałem, jest fajna, ale nie aż tak fajna jak Yasuo, imo Pokutnik jest bardziej Fun2Play i raczej bardziej odpowiada mi jego playstyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...