Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyłączyć DirectX 12?

Neesqik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak zamienic w bf1 DX 12 na dx11 jak czytalem to w bf na dx 11 o duzo lepiej chodzi dlatego tez chce tak zrobic. i wiecie moze czym jest spowodowane to ze nie raz dziwnie sie zatnie gra na 4-5 sek... Kompa dosyc dobrego mam : GTX 970 i-5 4460 8 ram 

Opublikowano

W ustawieniach grafiki jest opcja wyłączenia DirectX 12.

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Ja mam.

Opcje -> Grafika -> Zaawansowane

Tam na górze możesz włączyć/wyłączyć DirectX 12.

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Witam

Również mam ten sam problem, gra się zawiesza na 3/4 sekundy. W ustawieniach zaawansowanych nie mam opcji wyłączenia dx12.

Jest to denerwujące, dlatego szukam jakiegoś rozwiązania.

Opublikowano

Witam

Również mam ten sam problem, gra się zawiesza na 3/4 sekundy. W ustawieniach zaawansowanych nie mam opcji wyłączenia dx12.

Jest to denerwujące, dlatego szukam jakiegoś rozwiązania.

Jakie masz ustawienia Grafiki?

Jaka specyfikacja komputera?

MKfY45t.png

Opublikowano

Do wszystkich: DX12 jest dostępny tylko na systemie win10, na 7 domyślnie włączony jest DX11.

Spadki fpsów na procesorach i5 seri 3,4,5k są spowodowane złym gospodarowaniem zasobów, GPU jest używane zaledwie w 40%, gdy CPU jest eksploatowane w aż 100%. Nam uzytkownikom intela pozostaje czekać na łatkę poprawiającą optymalizację, ponieważ problem z przycinkami jest teraz dosyć powszechny.

Opublikowano

Do wszystkich: DX12 jest dostępny tylko na systemie win10, na 7 domyślnie włączony jest DX11.

Spadki fpsów na procesorach i5 seri 3,4,5k są spowodowane złym gospodarowaniem zasobów, GPU jest używane zaledwie w 40%, gdy CPU jest eksploatowane w aż 100%. Nam uzytkownikom intela pozostaje czekać na łatkę poprawiającą optymalizację, ponieważ problem z przycinkami jest teraz dosyć powszechny.

Czyli nie ma co wymieniać procesora i5 4460 na 6600? Lepiej czekaj na optymalizację?

Opublikowano

Czyli nie ma co wymieniać procesora i5 4460 na 6600? Lepiej czekaj na optymalizację?

U mnie z tym prockiem + karta 750ti i 8gb ram na detalach medium z włączonym antyaliasing smiga w 60fpsach bez spadków:) także poczekaj choć u mnie już wszystko działa  bo tym patchu co był i po wgraniu sterowników nowych:)

d85312efd2f27.gif

Opublikowano

U mnie nic to nie daje.

Specyfikacja mojego kompa: GeForce GTX 960 4gb, zasilacz Antec VP 500W, procek Intel Core i5-4460, ram Crucial 2x 4gb ramu cl9 i 1x8gb ram.

Dodam że mój kuzyn ma takiego samego kompa, prócz zasilacza i bf chodzi mu bez problemu.

Wątpię że jest to problem internetu, mam stałe łącze 65mb/s.

Opublikowano

Na pewno masz sterownik 375.63? Bo starsza wersja wywołuje ogromne lagi u wielu osób.

To nie wina sterownika, u każdego może być to co innego, u jednych geforce experience, u drugich inny system. Mam identyczny komputer co @1361622928-U485574.pngkaczor237 i na najnowszych tez przycina mocno.

edit: po aktualizacji do win10 śmigam na ultra w 60

Opublikowano

Zmieniłem rozdzielczość w grze z 1366x768 59,79Hz na 1280x720 60.00Hz, ustawienia na wysokie i śmiga bez zawieszenia :) Lecz co jest powodem zwiech w bfie, nadal nie wiem.

~~~~

Niestety, problem powrócił, nie wiem czy to było "zasługa" serwera, czy lepszego dnia kompa ;) staje się to dość irytujące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...