Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie shadery na mój komputer?

TovVex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mój sprzęt:

Karta Graficzna:  NVIDIA GeForce 9500 GT

Procesor: AMD Athlon 7550 Dual-Core Processor  2.50GHz

RAM: 3GB 

system 64-bitowy

Z miłą chęcią pomogę.

dc.eterniacraft.pl

dcb4f296b85e4dba245861bbfa30655a.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

KUDA Lite powinna ruszyc tak na 20 fps

Przy takiej karcie graficznej na wiecej bym nie liczyl :/

Opublikowano

Na intel hd graphics mi cisną jakieś shadery w wersji low na 10-20 fpsach ale ogólnie słabo, już lepiej jest mieć 20 modów niż shadery
ale ogólnie jak masz karte inną niż tą od intela to Ci coś musi pójść, MUSIII cokolwiek nawet lite czy low ale coś musiiii

Opublikowano

Mam takie samo pytanie ale żeby nie tworzyć kolejnego tematu piszę tutaj

Zazwyczaj gram na KUDA Default i mam 20-30fps (bez shaderów 150-250fps) wina procka czy może gdzieś indziej leży problem?

Sprzęt:

Procesor: i5-6300HQ 2.3GHz 2 rdzenie

Karta Graficzna: GeForce GTX 960M

Ram: 16GB DDR4

System: Win 10 64bit

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zazwyczaj gram na KUDA Default i mam 20-30fps (bez shaderów 150-250fps) wina procka czy może gdzieś indziej leży problem?

Sprzęt:

Z tego co widze to jest to laptop, sprawdz czy cos innego nie obciaza komputera, ew. reinstall mc lub zmien shadery.

Opublikowano

mój sprzęt:

Karta Graficzna:  NVIDIA GeForce 9500 GT

Procesor: AMD Athlon 7550 Dual-Core Processor  2.50GHz

RAM: 3GB 

system 64-bitowy

https://www.youtube.com/watch?v=01gn5Qz23Mg&t=78s, tutaj masz listę shader'ów na słabsze komputery, ale i tak wątpie zeby działało płynnie. Kup nową karte graficzną i podkręć troche procek a będzie działać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Powinny Ci działać shadery, bo nie masz integry, a mi na integrze intel hd graphics wycisnęło nawet czasem 100fps i było płynnie na shaderach doctours cośtamcośtam z youtuba z paczki shaderów na słabe pc, ale trzeba mieć zoptymalizowanego minkrufta i małe okno minecrafta i pociśnie coś.

Opublikowano

Chocapic13's shaders v3 med optimized polecam, tylko sobie tam poustawiaj w optifine jeszcze, na integrze+txtpack z chmurami działa ponad 60FPS tylko na 1.11 mam problem z czarnymi liniami w wodzie h3

bannergif.gif

• 2 lata później...
Nowicjusz
Opublikowano

TovVex ten shader ci będzie o wiele lepiej działał na 40-60FPS ja nie okłamuję cię, ja też mam tą karte graficzną (no 9600 GT) ale to samo 512MB i mi działa na tylu FPS-ach wiem co piszę, bo ja jestem autorem tego shadera 

https://www.planetminecraft.com/texture_pack/ls-low-shader-plus/

• 1 rok później...
Opublikowano
Dnia 10.11.2016 o 17:26, MrMichal2pl napisał:

Sprzęt:

dziwne bo karta jak z acer nitro 5 ram jak z lapka za 5 tyś a procek jak z nisko budżetowego lapka za 800-1000 zł z 2015 nawet z takim procem nie ma szans że z taką kartą i ramem ci laguje może napisałeś to półtora roku temu ale spróbuj przypisać mc więcej ramu bo może masz przypisane 3gb ramu zamiast jak na twoją jego ilość 8 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...