Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Może tak nowa Tiveria?

PizgamBasemSA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim

Ktoś odświeżył temat związany ze znanym privem metin2 - Tiverią.

Tiveria.pl bo pod taką domeną kryła sie strona główna powstała bodajże w 2010 roku. :)

Było kilka NIEUDOLNYCH rekatywacji, aczkolwiek mam nadzieję, że teraz, reaktywacja wypali i będzie się miała dobrze!

Nowa domena Strony Głównej to:

TiveriaMT2.pl

Forum:

forum.TiveriaMT2.pl

Co o tym myślicie?

Dajecie szansę temu serwerowi?

Zagralibyście?

Data startu nie jest znana, ponieważ pliki serwerowe są przenoszony na source.

Ja z chęcią bym zagrał, na takim privie jak Tiveriia.

Wypowiadajcie się!

Opublikowano

Tylko i wylacznie pod $ tak jak 'pandora', nie zagram, nie polecam.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Z tego co się orientuje, w teamie jest stary administrator tiverii, dlatego serwer jest stawiany na oryginalnych plikach.

Nam nadzieje, ze coś z tego wyjdzie, śledzę cały czas :D

Opublikowano

Nie zagram, Wy parszywe kur***** aby hajs nic więcej, śmiecie na nostalgi chcą się wybić

Środkowy palec dla was i wypier*** śmiecie

Czekam na warna od pro Alfika

NIE POLECAM NOWEJ JAKOŚCI ,SAME BUGI, STRATA  CZASU

Opublikowano

Kolejny taki syfik nie ma sensu - oczywiście jeśli chodzi o graczy a nie twórców planujących zbić na tym szwindlu kokosy :)

MsWr9Fv.gif

Opublikowano

Wątpię że ktoś zagra te serwery po woli zaczynają się robić nudne.

Opublikowano

Zaczęło się od marnych kopii starych serwerów, potem reaktywacje serwerów np. Pandora - pierwsza reaktywacja od Arymanika która była i będzie gównem, następna reaktywacja z częścią nowej ekipy pod oficjalną domeną pandorki, teraz dwa divineworld, czekamy na kolejne reaktywacje, które pewnie będą dalej nieudolnie kopiowane ze starych serwerów.

Ludzie niech się nauczą, że jeśli ma być coś dobrego, nie wystarczy skopiować starego serwera, trzeba dodać coś od siebie, lecz dodać to tak, by nie psuło klimatu starej rozgrywki(tak, tak, klimat tworzą gracze, ale gracze nie przyjdą na byle syfiasty serwer). Teraz trzeba dobrać "nowości" tak, by każdemu pasowały, przyciągnęły nowych graczy i nie odpychały starych.

Osobiście nie zagrałbym na takim serwerze, trzeba coś odświeżyć i dobrze rozreklamować, a najlepiej wymyślić serwer samemu.

Opublikowano

Oczywiście, że nie zagrałbym. To jest bez sens, stawianie serwera o znanej na rynku marce przez randomowe osoby i wmawianie, że niby w team'ie jest osoba ze starej administracji. Jest to totalny bullshit.

Opublikowano

Odpisał bym ci odnośnie tematu może tak spierdalaj ale dostane punkty więc odpisze grzecznie że nie, skończcie z tymi zajebanymi reworkami k***a.. co jak co ale za reworki właśnie biorą się zjeby co c***a potrafią.

Było kilka NIEUDOLNYCH rekatywacji, aczkolwiek mam nadzieję, że teraz, reaktywacja wypali i będzie się miała dobrze!

Nadzieja matką głupich. ty masz być pewien tego co robisz a nie myślenie czy mi to wyjdzie. Jeśli nie jesteś pewien to postaw sobie hamachi na plikach Terenzo.

Opublikowano

A może kur*a nie?! Skończcie cebule odpalać po raz 10 serwery z 2012r, i liczyć tylko na łatwy hajs i nostalgie graczy do tamtych serwerów... 

Opublikowano

To jest trochę śmieszne moim zdaniem. Po obserwowaniu paru tematów i w ogóle kontaktu z graczami metina,

decyzje są dwu znaczne. Jedni chcieliby zagrać na starych serwerach, przywrócić ten stary klimat,

ale jak coś ma takiego powstać to ten serwer jest ciśnięty po całej linii.

Drudzy zaś chcą nowości na serwerze, jeżeli już serwer ma nowości to narzekacie, że

robi go ktoś kto miał już serwer, a stawia kolejny serwer. Gdyby nie tacy ludzie, rynek metina już dawno by upadł.

Co tydzień praktycznie startuje jakiś serwer, który pada po miesiącu, a nawet nie raz wcześniej.

Jestem przeciwko odtwarzaniem starych serwerów, ponieważ to co było już nie wróci.

Rynek metina powinien toczyć się do przodu, ponieważ teraz są nowe technologie.

A wy zamiast go do przodu rozwijać chcecie wciskać ludziom g*wna, żeby zarobić sobie na Item Shopie.

Zastanówcie się zanim zaczniecie coś robić.

Serwer bez nowości - Nie wyjdzie, prędzej czy później upadnie, mała ilość graczy.

Serwer z nowościami - Coś z tego może być, zależy jeszcze jak jest skonstruowany cały serwer. Dobry sponsor i może być masa ludzi na start.

Myślę, że coś tam dojdzie do was z tego co napisałem, Może troszeczkę odbiegłem od tematu, ale zostaw ten serwer w spokoju,

Nie reworkuj go ani żadnego innego serwera! Prowadź technologię dalej, a nie ją cofaj.

Pozdrawiam, Legolas.

Isayia - Już wkrótce  :yay:B) 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLegolas. większość osób piszących, że chcą reworków starych serwerów (metina z 2009/2010) to randomy, które nawet nie grały w tym czasie w metina. Odnośnie tematu to moim zdaniem kolejny nie potrzebny rework, który ma za zadanie wydusić pieniążki od bardziej sentymentalnych graczy.

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLegolas. większość osób piszących, że chcą reworków starych serwerów (metina z 2009/2010) to randomy, które nawet nie grały w tym czasie w metina. Odnośnie tematu to moim zdaniem kolejny nie potrzebny rework, który ma za zadanie wydusić pieniążki od bardziej sentymentalnych graczy.

@ZAHON W sumie masz rację. Nawet nie pamiętają jak to było w tamtych czasach. Oraz zdaje mi się, że są to randomy, które nie potrafią czegoś swojego i próbują zerżnąć cały serwer od innych i sobie na tym zarobić. A potem się dziwić, że niektóre osoby nie potrafią zaufać nowym ludziom, którzy jeszcze wcześniej

nie mieli swojego projektu. Do autora tematu, weź się za robienie czegoś swojego, uwierz mi, że na dobre Ci to wyjdzie. Dużo się nauczysz + będziesz miał

łatwiej w dalszych projektach. Nie rozumiem jak można wystartować z gotowymi plikami. Ja gdybym nawet miał siedzieć przy projekcie po 14-16 Godzin dziennie, a móc nie wiem jak to ująć odtworzyć jakiś serwer (myślę, że to będzie dobre słowo) wolałbym zrobić już swój od zera. Wiesz co się tam znajduje chociaż, robisz wszystko po swojemu, Nic Cię nie ogranicza. Weź to do serca. Zahon ma rację, nie jest to potrzebny rework tego serwera tym bardziej, że taki serwer już miał swój "rework". I chyba oby dwoje wiemy jak to się skończyło.

Isayia - Już wkrótce  :yay:B) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...