Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hosting czy VPS

Asesis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie: Co lepiej kupić? VPS 4GB, (ewentualnie 6 GB) na LVLUP.PRO czy hosting na pukawce? teoretycznie na Pukawce będę miał lepsze parametry, ale jednak hosting to hosting... No a trzymając się zasady 10 os./1GB, VPS nie uciągnie 50 graczy + nie ma ochrony DDoS...

Proszę o pomoc ;d

Opublikowano

VPS, takie 6 GB spokojnie poradzi sobie z większą ilością graczy, o ile serwer będzie dobrze skonfigurowany.

Tylko weź najlepiej pakiet z oferty VPS KVM Pro.

PS VPS'y z lvlup mają ochronę antyddos jak dobrze pamiętam.

Opublikowano

Hmm... sam nie wiem... niby na vps będę mógł postawić tsa czy coś... chociaż to dodatkowe obciążenie... A co do KVM Pro to nie wiem czy jest sens wydawać ponad 100 i modlić żeby to się zwróciło, bo do tego dochodzi domena, sklep, hosting www a jednak nikt nie robi serwera tylko po to by wydawać krocie i patrzeć jak gracze dobrze się bawią. Tak hejtujcie, że lecę na kasę... Taki kraj i taka prawda, nie ma nic za darmo... ;v

Z opinii kolegów wiem, że na Pukawce serwer trzyma się dobrze z 20.00 TPS, tylko czasami ciężko z obsługą... 

Opublikowano

Hmm... sam nie wiem... niby na vps będę mógł postawić tsa czy coś... chociaż to dodatkowe obciążenie... A co do KVM Pro to nie wiem czy jest sens wydawać ponad 100 i modlić żeby to się zwróciło, bo do tego dochodzi domena, sklep, hosting www a jednak nikt nie robi serwera tylko po to by wydawać krocie i patrzeć jak gracze dobrze się bawią. Tak hejtujcie, że lecę na kasę... Taki kraj i taka prawda, nie ma nic za darmo... ;v

Z opinii kolegów wiem, że na Pukawce serwer trzyma się dobrze z 20.00 TPS, tylko czasami ciężko z obsługą... 

Masz racje nic nie ma za darmo i jakiś itemshop musi być żeby w minimalnym stopniu sie zwróciło, no oczywiście będą sie czepiać że p2w...

@topic Według mnie lepszy byłby VPS możesz postawić na nim też strone no a na początek większa ilość slotów w sumie jest Ci nie potrzebna

r9wfFzB.png

Opublikowano

Dobra a do tego VPSa dostaje się subdomenę .hostmc.pl, czy to tylko na hostingu?

Kupując VPS dostajesz tylko VPS, czyli wirtualny serwer prywatny. Dostajesz pełny dostęp do niego. Sam musisz na nim wszystko zainstalować. Domenę musisz sam wykupić, później ją podpiąć.

Z kolei na hostingu masz już zainstalowany serwer i dostęp wyłącznie do tego serwera. W niektórych przypadkach masz możliwość stworzenia darmowej domeny z jakąś tam końcówką np. ".hostmc.pl".

bjk8v7f.png

Opublikowano

Tylko VPS:

- Masz pełny dostęp

- Instalujesz wszystko ja Ci się podoba

- Masz dużo większą wydajność

- Jeżeli wszystko poprawnie skonfigurujesz, to na 4GB RAM pociągniesz z 30 graczy, co jest niemożliwe na hostingu.

Opublikowano

Tylko VPS:

- Masz pełny dostęp

- Instalujesz wszystko ja Ci się podoba

- Masz dużo większą wydajność

- Jeżeli wszystko poprawnie skonfigurujesz, to na 4GB RAM pociągniesz z 30 graczy, co jest niemożliwe na hostingu.

30 TYPA NA 4 GB? BÓG CIE OPUŚCIŁ XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

100 na dobrych pluginach "nie podjebanych" powinno udziwgnąć

Opublikowano

Witaj,

polecałbym Tobie zdecydowanie ofertę VPS z LVLUP.PRO, najlepiej będzie jeśli wybierzesz KVM, ale z OpenVZ nie będziesz miał większych problemów.

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

Jeśli planuję ok. 50-70 graczy na serwerze to jaka oferta najlepsza? Dodam, że serwer będzie dość mocno rozbudowany, a że orłem Javy nie jestem to moje pluginy nie wiadomo jak bardzo zoptymalizowane nie będą, co nie znaczy, że nie będą wcale xD Nie powiem ile pluginów będzie, bo nie wiem ;v Na chwilę obecną, do podstawowych funkcji i wyglądu zainstalowanych mam 26 pluginów, więc myślę że w granicach 50-60 się zmieszczę...

Opublikowano

Jeśli planuję ok. 50-70 graczy na serwerze to jaka oferta najlepsza? Dodam, że serwer będzie dość mocno rozbudowany, a że orłem Javy nie jestem to moje pluginy nie wiadomo jak bardzo zoptymalizowane nie będą, co nie znaczy, że nie będą wcale xD Nie powiem ile pluginów będzie, bo nie wiem ;v Na chwilę obecną, do podstawowych funkcji i wyglądu zainstalowanych mam 26 pluginów, więc myślę że w granicach 50-60 się zmieszczę...

Hosting na pukawce (pakiet bez limitu) jest dobry, ludzie sobie go cenią. 

Na takim vps'ie z lvl.up nie osiągniesz maksymalnej wydajności, bo to tylko OpenVZ, chociaż lagów nie powinno być. 

W sumie do decyzja należy do Ciebie - i tu, i tu będzie dobrze. Weź pod uwagę fakt, że na vps'ie zawsze możesz sobie postawić jeszcze serwer www, ts.

strange1.jpg

Opublikowano

@jakubgross

Ja myślałem nad takim czymś: Na początku postawić serwer na pukawce, dostanę domenę i hosting www w cenie, tsa ogarnę jakoś, bo kolega w tym siedzi jakiś czas, a gdy serwer się rozwinie i w ogóle będzie sens w niego zainwestować większą sumę to kupuję KVM Pro, domenę i poleci porządna rekrutacja do ekipy szczególnie od strony technicznej, bo sam tego nie ogarnę ;| 

Jeśli ktoś chce się jeszcze wypowiedzieć to proszę, w przeciwnym razie można zamykać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...