Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa skrypty w gui

xXxMiszerxXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisze mi ktoś skrypt na sklep w gui żeby za np. słonecznik o nazwie &e&lMoneta można było kupić różne bronie z nazwami i enchantami np. 100 monet jakaś tam broń. Do tego jeszcze np. Emerald o nazwie &e&lSuper Moneta i to jest warte 100 słoneczników i można tam też to wymieniać emeraldy na słoneczniki i słoneczniki na emeraldy z nazwami oczywiście.

Drugi skrypt na coś takiego (może być w gui) że jak wpisze /chat to mi otworzy się gui i tam będą wełny np. niebieska,zielona,żółta,pomarańczowa i jeszcze ze 2 kolory i jak je kliknę to będzie można zmienić sobie kolor pisania na czacie a i żeby każdy kolor miał własna permisje było by fajnie :).

Opublikowano

@xXxMiszerxXx 

1. Robisz tak : piszesz komendę /give TwojNick 351:5 (Zamieniłem słonecznik na barwnik bo nie pamiętam id słonecznika) name: &e&lMoneta

Nstępnie

/give TwojNick 388 name:&e&lSuper Moneta

Potem pobierasz plugin NPC (Wieśniaki) i wkładasz tam do wymiany te itemy 

Gdy chcesz jakieś super miecze to je enchantujesz komenda ./enchant zaklęcie i moc np.10

Potem ustalasz co za co i co za ile :D

2.Chyba trochę to jest przesadzone :D Daj poprostu permisje graczom czy adminom chyba to jest : chat.color (jak nie to poszukaj w necie do tego permisje) I gracz/admin będzie mógł używać &tych kolorków na chacie

(Nie napisałem Ci tego skryptu ponieważ to bardzo obciąza serwer więc musisz mieć tylko 1 plugin i dodać permisje)

Opublikowano

Posłuchaj gdybym potrzebował shopkeperss lub adminchat lub coś takiego to bym się nikogo nie prosił o pomoc ja potrzebuje skryptów tych!

Dziękuje że mi to napisałeś ale nie bawię się z minecraft dzień tylko kilka lat wiec wiesz... na pluginach się znam bardzo dobrze a na skryptach słabo więc proszę o pomoc MPC Forum (uczę się już pisać skrypty i proste rzeczy sobie sam pisze) może to kiedyś ja będę pomagał na MPC Forum.

Opublikowano

Ale po co Ci to ? lol. Skrypty obciązają serwer a szczególnie te które chcesz . Będzie padaka jeżeli kilku graczy naraz to otworzy/ przełoży się na większe zapotrzebowanie ramu dla 1 gracza. Jeżeli chodzi o te pisanie to jest to dosyć prosty skrypt tylko problem w tym że muszę z tym pokombinować. Lub zrobię Ci skrypt tylko na komendę i dodasz sobie to do chestcommand.

Opublikowano

2. command /kolory:

permission: use.kolory

trigger:
show "s;1;i;<black_wool>;n;<&0Pisanie na czarno>;l;<&fKliknij aby pisać na czarno>;c;<hmm i tutaj problem z komendą>;s;2;i;<green_wool>;n;<&2Pisanie na zielono>;l;<&fKliknij aby pisać na zielono>;c;<komenda>;s;3;i;<blue_woll>;n;<&bPisanie na niebiesko>;l;<&fKilknij aby pisać na niebiesko>;c;<komenda>;" with 1 row named "<&6KOLOROWY CZAT>" to player

Tylko teraz problem jaka komenda będzie odpowiadać za to by zmieniać kolory, chyba że ktoś pomoże z dopisaniem kodu do tego by zmieniał kolor. za bardzo nie wiem jak to zrobić.;

Opublikowano

@Binguu

Tak jak kolega @XSkrypcioX pisał są spoilery... I jest takie coś jak opcja KOD

@xXxMiszerxXx

command /kolory:
	trigger:
		open chest with 1 rows named "Wybierz kolor!" to player
		wait 1 tick
		format slot 0 of player with 1 of green wood named "&3Kolor zielony" to run [kolorw zielony]

command /kolorw [<text>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
			send "&cPoprawne uzycie &7-> &6/kolorw zielony / czerwony [...]"
		if arg 1 is "zielony":
			send "&cUstawiles kolor swojego nickname na ziolony"
			execute console command "nick %player% &a%player%"
		if arg 1 is "czerwony":
			execute console command "nick %player% &4%player%" 

PS. Ten kod otwierający gui jest stary i wywala błędy.

Opublikowano

Aleksander a możesz mi do tego dodać coś takiego żeby można było pisać na zwykły kolor czyli &7 jak ktoś nie będzie już mieć koloru a i dodasz blokadę żeby ta komendę można było używać co 1 min ? A i co z skryptem na sklep ? Napiszę ktoś.

Opublikowano

@xXxMiszerxXx

Co do sklepu to nie mam teraz czasu jak nikt mnie nie uprzedzi zrobię później.

Kolory:

variables:
	{kolor.%player%} = false

command /kolory:
	trigger:
		open chest with 1 rows named "Wybierz kolor!" to player
		wait 1 tick
		format slot 1 of player with 1 of green wood named "&3Kolor zielony" to run [kolorw zielony]
		format slot 9 of player with 1 of white wood named "&3Zresetuj kolor" to run [kolorw reset]

every 60 second:
	loop all players:
		if {kolor.%loop-player%} is true:
			set {kolor.%loop-player%} to false
		else:
			stop

command /kolorw [<text>]:
	trigger:
		if arg 1 is not set:
			send "&cPoprawne uzycie &7-> &6/kolorw zielony / czerwony [...]"
		if arg 1 is "reset":
			if {kolor.%player%} is false:
				set {kolor.%player%} to true
				send "&cPowróciłeś do pierwotnego kolory nicku!"
				execute console command "nick %player% &7%player%"
			else:
				send "&cZmiany koloru możesz użyć co 1 minute!"
				stop
		if arg 1 is "zielony":
				execute console command "nick %player% &a%player%"
			else:
				stop
		if arg 1 is "czerwony":
				execute console command "nick %player% &4%player%"
			else:
				stop 

Opublikowano

Z tego co widzę to ustawiłeś mu kolory nicków a nie kolory pisania :D Lecz jest to też jakiś dodatek i @xXxMiszerxXx pomyśl czy nie warto zmienić kolorowego pisania na kolorowe nicki (lepsza opcja). 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...