Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór sprzętu spośród dwóch a wydajność

Toudi225

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko mam do wyboru 1 zestaw z 2   i za bardzo nie mogę się zdecydować który zestaw będzie wydajny :

Płyta główna - Acer Q45T-AM(SN)

Ram - 4x2GB DDR3

Procek- Socket 775 Intel e3400 2,6 Ghz

Zasilacz - BeQuiet 500w

Grafika -  Asus Ati 3600 512mb ddr3 

Płyta główna - asrock n68c-gs fx

Ram - 2x2GB ddr3

Procek- AMD Athlon II x3 440 3Ghz@3,3Ghz

Zasilacz BeQuiet 500w 

Grafika - Asus Ati 3600 512mb ddr3 

głównie to zależy mi na wydajności i dziękuje za pomoc :)

toudi225_12839_3.png

Opublikowano

Jaki masz budżet? Bo oba zestawy wyglądają syfiasto.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

nie do gier, do gier to mam w sygnie ogolnie to ktory wydajniejszy bedze a inwestowac nie chce w to nic 

toudi225_12839_3.png

Opublikowano

Nie wiem, czy masz oba te zestawy i chcesz na jednym z nich złożyć komputer dla rodziny, czy jak sprawa wygląda, ale jeżeli masz tylko to co tutaj, to ten AMD wygląda porządniej, bo masz możliwość rozbudowy, jeżeli kiedyś się zdecydujesz. Dasz tutaj 4-6 rdzeniowego Phenoma, do tego grafika dedykowana i masz naprawdę fajny komputer do grania nawet w średnio wymagające gierki.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Ten drugi to już lepszy by był,zasilacz byś to miał dobry to możesz sb pierw zacząć od zmiany karty,a płyta jest ok,jak wyżej możesz wsadzić jakiegoś Phen`ka które nawet nowe gry wytrzymują w miarę ok,

jest też opcja wsadzenia jakiego fx`a 4xxx i go lekko podkręcić tam da radę,ale to wyjdziesz tak samo jak w 1 przypadku

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

dziękuje wszystkim za odpowiedz ale nie chce w niego inwestowac i nie do gier  bo mam juz maszyne do gier tylko nie wiem co będzie wydajniejsze 3 rdzenie z 4 gb ram czy 2 rdzenie z 8 gb ram pc ma być dla starszej osoby która lubi oglądac filmy i otwierać multum kart w przeglądarce 

toudi225_12839_3.png

Opublikowano

Drugi mimo wszystko będzie lepszy,co prawda ma te 4gb ram`u ale przy tyyyluu kartach procesor też ma znaczenie..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

nie mam bo to na zasadzie biore jeden drugi zostaje jakbym miał mozliwość wzięcia dwóch to bym odpalił na nich 3d marka 

toudi225_12839_3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...