Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mafia 3 - freezy podczas gry

XxXdaruXxX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakupiłem Mafię 3 na steam , i mam duży problem ponieważ gra ma straszne skoki fps tzn jest np 50 a w ciągu sekudny robi się np 20 a za chwile jest znowu 50 i obraz po prostu nie jest płynny dodam ze jest tak na każdych ustawieniach .

Mój PC

Intel i3 2120 

GTX 660 2 GB OC

8 GB ram

Rozdziałka 1280/1024 

Gram na ustawieniach średnich , gdy biorę wszystko na niskie jest ten sam problem fps po prostu skaczą . Jaki może być tego powód ? Na komputerze są zainstalowane najnowsze sterowniki a dysk był defragmentowany . Proszę o pomoc z góry dziękuje.Dodam , że GTA V chodziło na wysokich w 60 fps + .

Opublikowano

Procesor za słaby, ale skoro zmiana ustawień nic nie daje, to usunąłbym go z listy podejrzanych. Z tego co mi wiadomo, Mafia 3 to crap (co najmniej pod względem technicznym). Na start sprawdziłbym spójność plików gry, może brakuje czegoś ważnego. 

Opublikowano

Ta i3 bardzo dobrze sobie radzi z każdą nową grą tylko z mafią 3 jest problem każda zawsze chodziła na wyoskich i nie bylo problemu ;/ . Dobrze spróbuje z tą spójnością .

Opublikowano

Wiem tyle, że ludzie ze sporo lepszym sprzętem mają podobne problemy w tej grze. Mafia 3 to kompletna padlina pod względem optymalizacji - co zresztą wielu przewidywało. Producent przed premierą nie udostępnił nikomu ani jednej kopii do recenzji/testów przedpremierowych, a to zazwyczaj świadczy o bublach, które chce się ukryć.

Pozostaje chyba tylko czekać...

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...