Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro - Konsekwencje

unbandatvac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No elo

Sprawa wygląda tak, że zablokowali mi konto na allegro no i pisałem do nich i dzisiaj otrzymałem od nich info, że aby odblokować moje konto muszę i wysłać skan dowodu osobistego, legitimacji, nie wazne. Problem jest taki, że podałem wszystko prawdziwe oprócz daty urodzenia (tylko rok). Czy będą jakieś konsekwencje jak wyśle im legitke a oni ujrzą tam inną date urodzenia?

76561197963952284.png

Opublikowano

Tak, przeczytaj w regulaminie allegro, zgodziłeś się na niego to powinieneś wiedzieć.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Tak, przeczytaj w regulaminie allegro, zgodziłeś się na niego to powinieneś wiedzieć.

Przeczytałem tam, że można od 13, a ja akurat mam tyle, nic tam nie ma o fałszywej dacie LOL

-----

Niby nie można podawać fałszywych, ale nie ma konsekwencji wypisanych, więc sam nie wiem.

76561197963952284.png

Opublikowano

Prawnie nie mogą oprucz blokady konta i zamrożenia środkòw na koncie jeśli masz wplywy czy wpłaty.

Tylko jeśli kogoś oszukałeś czy łamiesz inne regulamin allegro mogą zglosić jako pruba oszustwa.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Prawnie nie mogą oprucz blokady konta i zamrożenia środkòw na koncie jeśli masz wplywy czy wpłaty.

Tylko jeśli kogoś oszukałeś czy łamiesz inne regulamin allegro mogą zglosić jako pruba oszustwa.

Ale co  z tego jak konto mam już zablokowane i każą mi wysłać zdjęcie legitki aby odblokować? xD

76561197963952284.png

Opublikowano

Ale co  z tego jak konto mam już zablokowane i każą mi wysłać zdjęcie legitki aby odblokować? xD

Nie będą cię przecież ciągnąć po sądach za fałszywy rok urodzenia.

Chociażby na Facebooku dzieciaki z podstawówki robią sobie konta podając fałszywy wiek (bo rejestracja jest dostępna od 13 roku życia). Jeszcze nie słyszałem o przypadku, by ktoś przez takie coś miał problemy.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie będą cię przecież ciągnąć po sądach za fałszywy rok urodzenia.

Chociażby na Facebooku dzieciaki z podstawówki robią sobie konta podając fałszywy wiek (bo rejestracja jest dostępna od 13 roku życia). Jeszcze nie słyszałem o przypadku, by ktoś przez takie coś miał problemy.

Wiesz, tylko różnica jest duża xD 2002 - 1977

76561197963952284.png

Opublikowano

A co to za różnica ile lat, fałszywy wiek to fałszywy wiek.

40-letni pedofil za zgwałcenie 13 latki dostałby taki sam wyrok co za zgwałcenie 12 latki. Pedofilia to pedofilia, rok różnicy dziecka nie robi różnicy, bo paragraf nadal jest ten sam.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

40-letni pedofil za zgwałcenie 13 latki dostałby taki sam wyrok co za zgwałcenie 12 latki. Pedofilia to pedofilia, rok różnicy dziecka nie robi różnicy, bo paragraf nadal jest ten sam.

Czyli moge na luzie wysylac do nich moja legitke?

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

76561197963952284.png

Opublikowano

Czyli moge na luzie wysylac do nich moja legitke?

Możesz, ale jest pewne prawdopodobieństwo, że przez tą fałszywą datę nie odblokują twojego konta.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

jasne że Ci nie odblokuja konta, a jak im sie nie spodobasz to Ci zablokują możliwośc zrobienia nowego 

Już zablokowali XDD

Na razie wysłałem im jedną stronę legitki, drugą wyślę kiedy indziej bo nie ważna jest xD

76561197963952284.png

Opublikowano

no nie bo wtedy 13 latka to taki jailbait a 12 latka to bliżej hebefili

pedofile to raczej tak ponizej 6,8 lat

white pride world wide

Opublikowano

no nie bo wtedy 13 latka to taki jailbait a 12 latka to bliżej hebefili

pedofile to raczej tak ponizej 6,8 lat

Widze ze pan w tym temacie jest obeznany pewnie czesto na librechanie siedzisz

DhyEdvI.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...