Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem w oprogramowaniem klawiatury

dawidnet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki problem ,ze w klawiatura ,ktora kupilem nie ma funkcji antighostingu.

To znaczy prawie nie ma.

Jesli nacisne prawy shift moge nacisnac jeszcze tylko 2 klawisze a w przypadku prawego moge jeszcze trzy.

I teraz nasuwa sie moge pytanie...czy jest mozliwosc odwrócenia przycisków za pomocą jakiegos skryptu ?

Poprostu ,ze w momencie kiedy nacisne lewy shift komputer odczyta go jako prawy...

Mam nadzieje ,ze napisałem zrozumiale i z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Nie ma i nie jest raczej nawet możliwe, ghosting to sprzętowa obsługa klawiatury.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Masz klawiaturę membranową, która jest po prostu ograniczona i nie może posiadać funkcji antyghosting. Tylko klawiatury mechanicze posiadają taką funkcję, ponieważ każdy przełącznik ma indywidualne podpięcie do kontrolera klawiatury (tak bym to opisał, przepraszam jeżeli użyłem złego sformułowania).

Co do zamiany lewego i prawego shifta, to nic by to nie dało, bo to nie komputer jest ograniczony, tylko klawiatura. Możesz maksymalnie 2-3 klawisze w danej części klawiatury kliknąć równocześnie i nie zmienisz tego.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...