Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]Macro Expres

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o dodanie prefiksu TUT bo za szybko dałem napisz temat dzieki.

Macro Expres

Postanowiłem pomóc tym którzy maja na swoich serwerach problem z padającym logowaniem.

Ja miałem własnie ten problem i przyszlo mi do głowy że czemu nie znaleść w necie programu ktury by zamnie

mógł wpisać Komedę która .wznawia logowanie i po kilku próbach znalezienia czegoś takiego trafiłem na program

Macro Expres możecie za niego pomocą nagrać dosłownie wszystko co robicie na kompie

Opisze jak ja zrobiłem aby restartował mi logowanie .

Po instalacji programu po lewo do wyboru będziemy mieli kilka opcji wybieramy Capture

po czym wybieramy klawisz skrótu i naciskamy Capture Macro

wpisujemy nazwe macra

po 2 stronie ekranu w fre bsd oczywiście po odpaleniu serwa wpisujemy cd /usr/rain/auth/ i enter po cd ma byc spacja i dopiero /

teraz w macro expres naciskamy start capture i najeżdżamy kursorem na fre bsd klikamy na nie lewym przyciskiem myszy wpisujemy ./auth

i naciskamy kombinacie klawiszy skrótu np ctrl + b jeżeli takie wybraliście na początku

klikamy ok

teraz mamy już nagrane macro

wybieramy je klikamy prawym przyciskiem myszy wybieramy edit with scripting editor

klikamy na Ripit i ripit promp start poczym niebieski + później ripit end i czerwony +

możemy też za pomocą timi timing i potem delay ustawić opóźnienie pomiędzy pętlami powtórzeń

no i zapisujemy.

później naciskamy prawym na nasze makro i dajemy start pokaże się okienko ile ma byc powturzen wpisujecie ile chcecie i ok

komputer stal sie automatem.

poniżej dam screny i link do programu nie daje skanu bo na moim kompie robale aż skaczą a to strona z której go ściągałem.

http://www.idg.pl/ftp/pobierz/pc/16311.html

macroexpres9.th.jpg

macroexpres8.th.jpg

macroexpres7.th.jpg

macroexpres6.th.jpg

macroexpres5.th.jpg

macroexpres4.th.jpg

macroexpres3.th.jpg

macroexpres2.th.jpg

macroexpres1.th.jpg

macroexpres10.th.jpg

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Jeżeli było to możesz wkleić link chciałbym poczytać prace innych , ja nie znalazłem tu takiego tematu bynajmniej.

userbarwb.png

Opublikowano

nie wspomnial on jednak ze tego typu programy blokuja normalna prace na komputerze ? Z tym programem wlaczonym nie pogramy sobie raczej w metina... no ale pomysl sie liczy, wiec + jest.

Opublikowano

Tylko ja myślałem że jak sie stawia serwer to komp jest wykorzystany jedynie na serwer a nie do grania ja mam 1 komp na serwer a inne do czego innego wiedz zautomatyzowanie kompa nie było dla mnie problemem.

userbarwb.png

Opublikowano

niby tak ale jeżeli komuś nie chce się co zmiana databazy robić tych wszystkich operacji nagrywa sobie to raz z lekkimi opóźnieniami i potem przy zmianie databazy tylko naciska 2 klawisze i all robi się już samo.

W ten sposób można nagrać sobie wszystko.

userbarwb.png

Opublikowano

wreszcie jakaś automatyzacja którą łatwo skapować bo tutka sui mało kto rozumie

Jeżeli komuś pomogłem to proszę o plusa:)

Opublikowano

no ja już zrobiłem sobie z Automatu właśnie to logowanie

2.robienie kopi bazydanych

3.gdy serwer osiągnie rozmiar prawie 12 GB trzeba przerzuci databazy na świeży też to zrobiłem

4.startowanie serwera

5 stawianie od nowa serwa do backupa

po prostu wszystko co się chce można zrobić

Polecam ten program wszystkim leniuchom.

userbarwb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...