Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Toksyczność na solo kolejce

Pt@sioR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem skromnym unrankedem od zawsze, w sumie konto mam od początku gry, ale grywam na prawdę bardzo rzadko, świadczy o tym 28 postaci z czego 2 są z 6300, 2 za 4800 a reszta po taniości, oczywiście wszystkie za 450 są :D. Mniejsza z tym, ostatnio postanowiłem zagrać sobie rankedy, gdyż zwiększyłem intensywność grania, pomijając wszystkie wcześniejsze niepotrzebne brednie, których w sumie nie powinien pisać bo są mało istotne, chciałbym poruszyć temat toksyczność w solo kolejce. Podczas normalnego draftu ludzie oczywiście się spinają, ale da się wytrzymać, no ale solo q to jakaś porażka, poziom toksyczności jest chyba większy niż w czarnobylu ;/ Nawet jeśli wygrywacie to i tak są spiny, a nie daj Boże przegrywać, wtedy już każdy na siebie wrzuca, ja staram się to ignorować i jeśli w moją stronę lecą obelgi odpisuje " xDDD ", albo po prostu staram się uspokoić sytuację i wicie co ? To nic nie daje :D Wiem, że nie ma jakiegoś sprawdzonego sposobu na pozbycie się tego, ale co Wy robicie ? :) Aaaaaa... i co z troll picakmi np. taki garen w jungli, już pal licho ze garen do jungli pasuje tak jak pięść do nosa, to najbardziej wkurzające jest to, że oznacza jakąś osobę ja wchodzę all in i nieraz ginę, nieraz nie paląc flasha a on stoi i tańczy w krzakach, taka sytuacja mnie śmieszy oczywiście, ale po którejś takiej akcji zaczyna irytować :) Report idzie, ale co z tego :D Poradźcie coś pozytywne luzaki, bo boję się o moje nastawienie do gry oraz tego, że mogę być tak toksyczni jak oni, ale po co tracić dystans do gry i wygraną bądź przegraną traktować jak życiową porażkę bądź sukces :D Dziwi mnie takie nastawienie, poza tym nie miałem się komu wyżalić :D 

Opublikowano

Wpisujesz /mute all jak cos sie zacznie albo jak ktos cos zwali/ty zwalisz. A troll picki to jedna gra na 100, nawet w nizszym elo. Poza tym - wszystkim mozna grac wszedzie, to tylko soloq. I pamietaj, ze w enemy teamie sie dzieje to samo zazwyczaj. 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Gram tyle lat w tę grę i powiedzieć mogę jedno: League of Legends był jeszcze bardziej toxic wcześniej. Teraz łatwo wyłapać jakąś blokadę, gdzie kiedyś każdy wyzywał i rzadko był karany za swoje zachowanie. Z opcji "mute" nie korzystam, bo jakoś mnie obelgi nie wkurzają - imo, dodają czasem większej motywacji. Kończy się gra, klikam raporty, po czym zapominam o grze. Czasem dostanę taką wiadomość:

7RuSZxV.png

Wtedy dzień staje się lepszy :) Nie przejmuj się. Bierz wszystko na klatę i tyle.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak troll pick jeśli umiesz grać danym championem to możesz zagrać gdzie chcesz.Grałem np.Zedem oraz Yasuo na jg.Oczywiście wszyscy chcieli mnie reportować ale po zagraniu lepszym niż nasz midder i zrobieniu wiecej dmg niż adc na koniec ucichli.Też jestem toksyczny ale na swój sposób.Nie obrażam nikogo tylko pisze sarkastycznie lub żartobliwie typu nasz lee sin robi 0/5 to pisze mu I know that you are blind but try to play best as you can,czy ryze na midzie feeduje to pisze do niego drink a mana potion.Nie używam zwrotów jak typowy polaczek pokroju i fck your mum yesterday,suck my dick itp.Z moich najbardziej toksycznych to boosted animal,clown,vegetable :D.Co do cb staraj się dostrzec swoje błędy bo flame nie leci bez powodu chyba że trafisz na ludzi którzy wytykają zwykły taunt to mute odrazu.Jeśli masz 0/3 a ktoś napisał do cb stop feed a ty odpisujesz tak jak podałeś w temacie xDD to nie dziwie się że nie odpuszczają bo gdybyś tak do mnie odpisał uznał bym to za lekceważenie i takie a wyjebane bede feedował dalej.Zawsze warto napisać my bad.Zdecydowanie najbardziej skuteczną opcją jest mute.

Opublikowano

Posłuchaj.

Nic nie poradzisz na toksycznych graczy jedynie co możesz zrobić to zmutować każdego i nie cierpieć na wyzwiska w twoją stronę lub w innych.

Po prostu graj swoje i miej olewkę na swoich sojuszników którzy i tak mają mózg na poziomie Harnaśia.

W dodatku nawet nie próbuj im odpisywać. Dasz się w tedy sprowadzić do ich poziomu i przewyższą Cię doświadczeniem.

Riot powinien w końcu się obudzić i bardziej przestrzegać lub wprowadzić nowy system który szybko by załatwiał toksycznych graczy.

tumblr_nraeqbeDVI1uvdps4o1_500.gif

Opublikowano

Takie rzeczy tylko w drewnie, a teraz do sedna. Zawsze na kilka rozegranych gier znajdzie się jakaś, z którą ci sie dobrze grało / współpracowało, wtedy polecam dodać taką osobę do znajomych i zaproponować kolejne gry. Myślę, że to jest dobra opcja, spróbuj, nic nie tracisz.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Przyznam, że jestem, a raczej byłem toksyczny przez długi czas. Głównie dlatego, że grałem z ludźmi, którzy po prostu przychodzili na soloq i specjalnie psuli grę lub po prostu grali bez myślenia, bez używania mózgu. Dostałem bana na 14 dni, słusznie. Zrobiłem sobie konto na EUW dla zabicia czasu i do odbanowania. Grając z początkującymi stwierdziłem, że nie warto flejmić i k***** na każdego i na wszystko. Zawsze znajdzie się ktoś, kto po prostu flejmi bo tak albo mu nie wyjdzie i szuka winnych wokół siebie, a nie u siebie samego. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

zazwyczaj mam wyjebane w bydlo i gram swoje :D wczoraj mi ziomeczek chcial strolowac gierke bo padl 2 razy na topie :D ale jak zobaczyl ze zabijamy ich to nagle dostal +30 do skilla

Znam to skądś :D Dzisiaj miałem  kilka "dziwnych" pickow w teamie, ale wywalone :D

Opublikowano

Aktualnie ja posiadam już 2 bany permamentne za to, ale jak ludzie chcą feedować albo trollować to niech grają normale a nie psują ludziom rozgrywkę na grach turniejowych zwanych grą rankingową.

Opublikowano

Masz farta ze nie grales rankedow wczesniej. Teraz caly czat prawie zawsze jest spokojny, a jak sie trafi jedna ameba to reszta i tak ja ignoruje. Tyle permow polecialo + typowe kidy przeszly na cs'a ze juz nie ma tego co kiedys. Teraz nawet jak ktos na all pisze zeby zreportowac x to sie z niego przeciwna druzyna smieje. Nawet nowy draft przyniosl duzo spokoju, nie ma klotni o pozycje, i said first itd . No, chyba ze sie gra w jakims drewnie 8 to pewnie nadal jakis poziom toxika moze byc

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Najlepiej ich zmutować, bo ciężko jest wytrzymać. Ja miałem taką sytuacje, że Pantheon na topie uznał, że będzie trollował i wykręcił 1/37 do 20-30 minuty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...