Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokowanie kickowania za AFK

Asesis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje nie wiem pluginu? skryptu? pomysł na kod? na coś takiego, że w danym regionie np. z WorldGuarda, funkcja wyrzucania graczy za AFK jest wyłączona.  Prosciej, stworzenie strefy gdzie AFK jest dozwolone :)

Opublikowano

Flagi na to nie ma chyba że jest jakaś nowa lista komend i nie opisana tu na forum. A chcesz zablokować to tylko w danym terenie na serwie czy wgl usunąć kick za afk

oDYVDfv.gif
Opublikowano

Flagi na to nie ma chyba że jest jakaś nowa lista komend i nie opisana tu na forum. A chcesz zablokować to tylko w danym terenie na serwie czy wgl usunąć kick za afk

Tylko w danym terenie, najlepiej z worldguarda...

Jutro spróbuję coś pokombinować z API WG i essentials, ciekawe czy w ogóle jest taka możliwość...

Opublikowano

Z tego co znalazłem w internetach w essentials są takie permisje

Automatyczne AFK po wyznaczony czasie w configu essentialsa: -essentials.afk.auto

Uniknięcie wywalenie w trakciu bycia afk (do ustawienia w configu. Czy ma wywalać czy nie): -essentials.afk.kickexempt

Włączenie/wyłączenie AFK innemu graczowi: -essentials.afk.others

A szukając w spisach skryptów nic nie znalazłem tak samo jak po wpisaniu tego co opisałeś tylko w innym znaczeniu :D Może ktoś coś posiada i uds. tu ale wątpię ostatnio każdy chce za uds czegoś chce $$$$

oDYVDfv.gif
Opublikowano

@

Spróbuj coś takiego, nie jestem pewny czy działa ponieważ nie testowałem, lecz powinno. Najlepiej będzie jak zainstalujesz odpowiednie dodatki do skript (WildSkript, SkQuerry)

<label>Skrypt</label>

every 1 second:
	loop all players
		if loop-players region is "nazwa_regionu":
			execute console command "pex user %loop-player% add -essentials.afk.kickexempt"
		else:
			execute console command "pex user %loop-player% remove -essentials.afk.kickexempt" 

Opublikowano

@

Spróbuj coś takiego, nie jestem pewny czy działa ponieważ nie testowałem, lecz powinno. Najlepiej będzie jak zainstalujesz odpowiednie dodatki do skript (WildSkript, SkQuerry)

<label>Skrypt</label>

every 1 second:
	loop all players
		if loop-players region is "nazwa_regionu":
		else:
			execute console command "pex user %loop-player% remove -essentials.afk.kickexempt" 

I to pobiera region z WG? Jak tak to dzięki, lecę testować. Jeśli podziała dam tego lajka ;))

Tylko czy to nie zlaguje mi serwera za bardzo, bo jednak wiadomo jak Skript ma coś robić co sekundę to już się boję...

Edit:

No i jest problem, bo nie działa... w sumie to nie mam zielonego pojęcia co jest nie tak, bo według mnie kod jest ok...

every 1 second:
	loop all players:
		if loop-player region is "afk":
		else:

[16:37:39] [server thread/INFO]: [0;37;22m[[0;33;22mSkript[0;37;22m][m Reloading [0;33;22mafk.sk[m...[m
[16:37:39] [server thread/ERROR]: There's no loop that matches 'loop-player region' (afk.sk, line 3: if loop-player region is "afk":')
[16:37:39] [server thread/ERROR]: 'else' has to be placed just after an 'if' or 'else if' section (afk.sk, line 5: else:')
[16:37:39] [server thread/INFO]: [0;37;22m[[0;33;22mSkript[0;37;22m][m [0;31;22mEncountered 2 errors while reloading [0;33;22mafk.sk[m![m

No i jest! Wykombinowałem :D tylko jest problem... Za szybkiej reakcji to to nie ma... A jeszcze do tego zawala konsole i permissions.yml... Nie chcę mieć przecież każdego gracza w configu, który był w tym regionie...

No więc teraz pytanie: Czy da się jakoś inaczej dawać komuś permisje, niż "pex user %player% add przykladowa.permisja" ??
Opublikowano

@Asesis

every 1 second:
	loop all players:
		if %loop-player% region is "afk":
		else:

Albo

every 1 second:
	loop all players:
		if loop players region is "afk":
		else:
Opublikowano

@up 

Dzięki, ale już znalazłem rozwiązanie ;d Skript ma tak jakby własną implementacje WorldGuarda

on region enter:

i

on region leave:

do tego "if contains" i skrypcik działa jak należy tylko najbardziej boli to, że zawala konsole i przy natłoku graczy może być problem z wyrabianiem PEXa, bo jednak to będzie zapisywać każdego gracza do configu i dawać mu osobno permisje... no ale co poradzić innego sposobu chyba nie ma ;v Może gdyby zrobić z tego plugin a nie skrypt... sam nie wiem czy jest sens bawić się w importowanie API, jak można to napisać prosto w 10 linijkach skryptu xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...