Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

CoD:MW2 - Problem z KERNELL32.dll

ReFaza

Pytanie

Opublikowano

Mam Windows XP SP3, wszystkie .NET Framework i Visual C++ Redistributable zainstalowane.

Kiedy włączam grę Call of Duty: Modern Warfare 2 pojawia mi się komunikat: "Nie znaleziono punktu wejścia procedury GetTickCount64 w bibliotece KERNELL32.dll."

Spełniam wszystkie wymagania żeby uruchomić tą grę.

Próbowałem pobierać z internetu plik KERNELL32.dll i wrzucać go do folderu z grą (nic to nie dało) i do system32 (pojawiał się komunikat że nie mogę edytować aktualnie używanych plików).

Ktoś może mi pomóc?

4234914767336291098830.png

7336814767333841098830.png

7598414767333841098830.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety nie wytłumaczę Ci tego, sam nie wiem o co chodzi. Podałem tylko taki przykład że możliwe jest że będzie to rozwiązaniem ale tylko rzuciłem okiem na to.

Na innym forum, użytkownik miał podobny problem. Musiał zainstalować  Visual C++ lecz ty go posiadasz więc spróbuj go z reinstalować 

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555

Opublikowano

@NiemaSkilla

Przed chwilą zrobiłem reinstall - błąd nadal się pojawia.

To moja pierwsza próba grania w tą grę. Nie mam jej na żadnej platformie.

Co do tego linku, to gdzie ja mam znaleźć to resource.h? Będę wdzięczny za wyjaśnienie i mogę dać limit like za pomoc.

Opublikowano

Problem rozwiązany, nie mogę powiedzieć co zrobiłem żeby gra działała, bo dostałbym warna  ;)

Temat do zamknięcia.

Opublikowano

Grałeś już w grę czy to pierwsza taka próba?

Jeśli grałeś to polecam Ci reinstal, najszybszy sposób choć nie zawsze skuteczny.

Jednak zakładam że to twoje pierwsze uruchomienie. Jeśli masz tą grę przez jakąś platformę to możesz sprawdzić integralność plików.

Są jeszcze takie rozwiązania: https://blog.inventic.eu/2013/08/gettickcount64-problem-on-windowsxp/ ( nie ukrywając może nie pomóc więc polecam Ci jeszcze poszukać podobnych problemów w internecie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...