Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Start w grze - co i jak?

sambisambik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Zaczynam dopiero swoją przygodę z GW2 i mam takie standardowe pytania:

- Na jakim serwerze gra najwięcej ''naszych''?

- Jaka klasa jest najlepsza pod PvE?

- Jakieś pro tipy na początek gry?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1. Gandara wydaje się być w porządku, ale teraz są 'megaserwery', więc nie ma to znaczenia.

2. Ciężko powiedzieć. Jeśli zaczynasz dopiero grę łatwiej Ci będzie grać wojownikiem/guardianem, ponieważ są po prostu wytrzymali i łatwi w obsłudze, a takim elementalistą (który ma oczywiście bardzo mocny dmg) trudniej będzie Ci przeżyć. 

3. Nie kupuj dodatku zanim wbijesz maxa na 1-2 postaci, bo może Ci się znudzić i niepotrzebnie wyrzucisz pieniądze w błoto.   ^^

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uznałem, ze bez sensu zakładać nowy temat gdyż jest ich masa. Chciałem dołączyć się i dorzucić pare pytań od siebie.

Zacząłem grę kilka dni temu no i myślę, że zostanę na dłużej :) Póki co 16 lv elementalist i 20+ warrior, przyjemnie się gra lecz już rozmyslam nad zakupem dodatku i tu też pytanie czy warto dopłacić do wersji deluxe? Czy te skiny sa tego warte, bo chyba tylko tyle dodatkowo dostajemy do wersji deluxe? Co do boosta chciałbym taką klasę, która robi dmg, nie jest papierowa (elementalist) no i którą będzie mi się przyjemnie grało, fajne animacje skilli, dobre pvp i raidy. Liczę na pomoc i przydatne wskazówki :D

PS: jeszcze po tym booscie do 80, dostajesie jakies eq na początek w miare dobre żeby sobie radzić? Jak to wygląda dokładnie ktoś mi opisze?

Opublikowano

Uznałem, ze bez sensu zakładać nowy temat gdyż jest ich masa. Chciałem dołączyć się i dorzucić pare pytań od siebie.

Zacząłem grę kilka dni temu no i myślę, że zostanę na dłużej :) Póki co 16 lv elementalist i 20+ warrior, przyjemnie się gra lecz już rozmyslam nad zakupem dodatku i tu też pytanie czy warto dopłacić do wersji deluxe? Czy te skiny sa tego warte, bo chyba tylko tyle dodatkowo dostajemy do wersji deluxe? Co do boosta chciałbym taką klasę, która robi dmg, nie jest papierowa (elementalist) no i którą będzie mi się przyjemnie grało, fajne animacje skilli, dobre pvp i raidy. Liczę na pomoc i przydatne wskazówki :D

PS: jeszcze po tym booscie do 80, dostajesie jakies eq na początek w miare dobre żeby sobie radzić? Jak to wygląda dokładnie ktoś mi opisze?

Przykładowo możesz sobie zrobić Guardiana, dobry na pvp( w sam raz na wbicie sobie Sapphire na lajcie) na PvE i w Raidach tez sie przydaje. Jeżeli kupisz dodatek polecam też revenanta, troche ogarniania ale jak najbardziej użyteczny :P

Po booście dostajesz całe eq wraz z acc, traitami etc.

Nie wiem jak w przypadku innych klas, ja wyboostowalem sobie Guardiana i dostałem całe EQ z statami Knight. Oczywiscie Exotic :> 

Przy uzywaniu opcji boost mozesz sobie pocwiczyc granie postacią na mapie The Silverwastes przed tym jak potwierdzisz boosta, więc mozesz sobie wypróbować każdą postać na 80 lvl (oczywiscie bez specjalizacji HoT) jezeli Ci sie ktoras nie spodoba, robisz inną i klikasz opcje boostu. Jeżeli juz Ci przypadnie dana postać po prostu zatwierdzasz boosta i cieszysz się postacią na 80 lvlu :P

Untitled-1.png

When you walk up to opportunities door - don't knock it.

Kick that b*tch in, smile and introduce yourself.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...