Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo jazdy, a nowe przepisy

Synek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo, hejo. Szybkie pytanko. Jeśli zacząłem kursy już teraz, a nie wyrobię się z egzaminem do końca roku, to nowe przepisy będą mnie obowiązywać? Chyba wszyscy wiedzą o jakie przepisy chodzi.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Nie jest przecież potwierdzone w 100% że nowe przepisy wejdą w 2017 na początku, poza tym jeżeli zacząłeś teraz to do końca roku chyba se nie wyrobisz, 30h wyjezdzenia, potem tydzień czekania na teorie, dajmy na to nie zdasz to potem znowu drugi tydzień, jak zdasz to na państwowy 3 tyg się czeka i jak znowu nie zdasz to kolejne 3 tyg także do końca roku bardzo w to wątpię. Co do tych testów to nie słyszałem nic że na 100% wchodzą w 2017 ale być może tak będzie bo już w 2016 na początku miały wejść i nie weszły, potem jakoś w maju i nie weszły a potem w sierpniu niby i też nie ma ich do teraz.. e bądź przygotowany w każdym bądź razie.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Teorię będę kończył w tym tygodniu, od razu zaczynam praktykę, postaram się żeby poszła jak najszybciej, ale nie o to mi chodzi. Jeśli te zmiany wejdą, to czy będę musiał do tego czasu odebrać prawko, czy zdać egzamin, czy po prostu rozpocząć kursy, żeby dostać jeszcze na "starych" zasadach.

Opublikowano

Po pierwsze nie ma jeszcze nowych przepisów i nie wiadomo czy będą, ale jeśli coś nastąpi, to tak. Będę Cię obowiązywać. 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Te przepisy nie wchodzą od tego stycznia tylko następnego

Skąd takie info? Wszędzie trąbią, że najbliższy styczeń miesiącem nowych przepisów.

Tu jedna informacja, tam druga, a gdzieś indziej jeszcze trzecia. Wydaje mi się, że liczy się data wyrobienia, ale pewności nie mam żadnej. Ogólnie gdzie można szukać informacji na temat wejścia nowych przepisów, kiedy wejdą, ile z nich wejdzie itp. itd. na bieżąco?

Opublikowano

Nowe przepisy będą obowiązywać od 2017, już miały wejść w 2016 ale przesuneli to na 2017 więc wątpie by ruszali coś z tym.

http://mojafirma.infor.pl/moto/prawo-jazdy/formalnosci/746801,Zmiany-dotyczace-prawa-jazdy-nie-wejda-w-zycie-w-2017-roku.html

Więc spoko, możesz oblewać :D

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Miało być w styczniu, później w maju. Znając życie kilka razy wcześniej i później także było to w planach. Nie sądzę, by było się czym stresować. A nawet jeśli jednak im się uda, to haloo, mamy październik. Jeśli Ci się uda, czego życzę, Ciebie to nie dotyczy. 

tMjZlYU.png

Opublikowano

Spokojnie ziomek się wyrobisz sam w moim temacie mi pisałeś że to tylko jazda itp :D Te przepisy nei wchodzą w tym roku i kij wie czy wejdą w 2018..

Nie chodzi mi o jazdy, bo na tą chwilę jestem nawet zbyt pewny, że zdam za pierwszym, ale nie wiem czy to wystarczy.

Opublikowano

Spokojnie ziomek się wyrobisz sam w moim temacie mi pisałeś że to tylko jazda itp :D Te przepisy nei wchodzą w tym roku i kij wie czy wejdą w 2018..

Nie chodzi mi o jazdy, bo na tą chwilę jestem nawet zbyt pewny, że zdam za pierwszym, ale nie wiem czy to wystarczy.

N oto uważaj żeby się nie przejechać i nie zgrywać kozaka bo egzaminatorze to chamy

Opublikowano

N oto uważaj żeby się nie przejechać i nie zgrywać kozaka bo egzaminatorze to chamy

Też nie można uogólniać. Trafiają się idioci, a trafiają się czasem też ci z dobrym serduszkiem ^^

Opublikowano

Też nie można uogólniać. Trafiają się idioci, a trafiają się czasem też ci z dobrym serduszkiem ^^

To wiadome w sumie jak umiesz jezdzić i panujesz nad stresem to spokojnie zdasz

Opublikowano

Nie zgrywaj kozaka ani pewnego siebie jeszcze w czasie egzaminu, bo wtedy na pewno Cię obleje.

21f0dgn.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...