Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ukladanie captchy (puzzli)

Xaariel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, OCR i  logika łączenia z sobą poszczególnych punktów na krawędziach obrazków, potem zwykłe porównanie i dopasowanie ich odpowiednimi krawędziami. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Opcja 1: Bruteforce, w sumie nie ma tu duzo elementów i jeżeli po kliknięciu gotowe, dostaniesz znowu ten sam obrazek to aż do skutku

Opcja 2: Jeśli posiadasz efekt końcowy możesz go podzielić na 6 części, i posiadając tablice poprawnie ułożonych elementów, druga tablice możesz ułożyć w tej samej kolejności

Opublikowano

To raczej  nie takie proste jak piszesz, kafelki trzeba odpowiednio przesunąć zamieniając miejscami ( chyba tak ma to być ustawiane, nie wiem bo nie widziałem jak się układa )  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

wystarczy kliknac lewy i przesunac na odpowiednie miejsce, zastanawiam sie czy nie latwiej byloby zrobic to na bazie imagesearch, zeby wyszukiwalo kolejno 6 puzzli i przesuwalo na dane xy, jedyny problem to ze takich puzzli jest z 10

mowiac ze jest 10 mialem na mysli ze takich ryb do ukladania jest 10

Napisalem i z checia pogadam ^^

Opublikowano

Ktosiu jak zwykle wyżywa się na pytających....

Image Search (użyj area najlepiej) + mousedrag
PS. Nie ładnie bocić warofdragons

Edit: zapraszam - xxx
Pisz tam na pw

PS. Właśnie pracujemy nad tą(warofdragons) capatchą od tygodnia (?)  B);) 

Opublikowano

OpenCV? 

Jak dojdzie wiecej ryb to nie wiem jak to ogarniesz za pomoca samego imgsearch + jak planujesz zrobic publicznego bota to doby Ci zabraknie aby kazdemu to z osobna ustawiac.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...