Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

makskubicki1

jestem nowy na tym forum to sprawdzam wszystkie opcje  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. czy czytasz tylko i nic w to nie ingerujesz czy mi pomagasz?

• pomaga
      0
    • tylko oglądam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W tym temacie ubiegam się o pomoc z tym że nie mogę wejść na żaden serwer który jest podawany w rożnych tematach w których ludzie piszą na jakich serwerach można dobrze się bawić, klikam zawsze dodaj serwer, podaje ten adres serwera potem gotowe, minecraft myśli z minute i pisze "Can't connect to server." tak jak na zdjęciu załączonym. Gdyby ktoś chciał więcej informacji proszę pisać.

autor: makskubicki1

####################################################################

#     Miejsce na twoją reklamę      # #     Miejsce na twoją reklamę      ##     Miejsce na twoją reklamę      #

###################################################################

Pisz na pw lub na maila [email protected]

Opublikowano

Jakby co to ja prawie nic nie wiem o multipayerze i dwa pytania:

1. Co to firewall?

2. Jakie inne serwery?

#     Miejsce na twoją reklamę      # #     Miejsce na twoją reklamę      ##     Miejsce na twoją reklamę      #

Opublikowano

mam 1.10.2 ale tak naprawdę mogę mieć wszystkie

Opublikowano

Na temacie na którym się skupiłem(http://www.mpcforum.pl/topic/1507087-szukasz-serwera-minecraft-nie-wiesz-gdzie-gra%C4%87-zapytaj-tutaj/#entry12752047) tam nikt nie podaje wersji, a jak jest jakis post z wersjami to mi podasz?

Opublikowano

Sprawdź w google, może masz złą wersje minecrafta.

To jeśli wchodzisz na serwer 1.8 na podanej wersji przez Ciebie, to nie wejdziesz na ten serwer.

Mógłbyś nie wprowadzać w błąd? W przypadku złej wersji serwer byłby pingowany, a tu nie odpowiada. Co za tym idzie najwidoczniej są zablokowane porty. ;)

@topic

Drogi autorze, mógłbyś wysłać ss'a? W ostateczności sprawdź czy możesz się połączyć używając VPN'a. ;)

Opublikowano

Założyłem na tym forum konto dzisiaj aby się o to zapytać więc nie wiem co to ss ani VPN i co to są te porty ?

Opublikowano

To dlatego, że serwer na który chcesz wejść już upadł. 

Nie ma za co. 

Propsuję ludzi wyżej, który nawet nie zauważyli, że serwer nie działa i próbowali na siłę pomagać xD 

Opublikowano

Ss- screenshot(zarzut ekranu)

VPN- Virtual Private Network(tunel, przez który płynie ruch w ramach sieci prywatne)

Port- umozliwia urzadzeniom sieciowym dostep do poszczegolnych uslug.

@topic

Za serwery minecraft odpowiada port 25565. Bardzo możliwe, że w filtracji firewall(na routerze) masz zablokowane porty udp, a dokładniej odpowiedz na nie.

Opublikowano

odpowiedz do Nameless to jakby co to prubowałem na kilku sewerach

Opublikowano

Wiesz co?

Myślę, że coś źle robisz, dlatego wytłumaczę po kolei wszystko i podam testowy serwer.

1. Wybierz wersję 1.9 

2. W multiplayer dodaj serwer i tam w pierwszej rubryce wpisujesz co chcesz, a w drugiej: xyz

3. Zapisujesz i wychodzisz, odświeżasz

4. Wchodzisz na serwer i się rejestrujesz komendą /register hasło powtórzhasło 

Mam nadzieję, że sobie poradzisz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...