Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Unable to authenticate - Pokemon GO

Adikoo1302

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Gdy próbuję się zalogować przez PCT wyskakuje mi komunikat "Unable to authenticate . Please try again". Próbowałem logować się przez gmaila, było to samo. Odinsalowywałem, i istalowałem wersję 0.35 to kazało mi aktualizować żeby kontynuować. Na wersji 0.39.1 Wyskakuję "unable to authenticate", a na najnowszej wersji piszę mi "This device OS, or software is not comatible with Pokemon GO. Wczesniej mi pokemony normalnie działały. Resetowałem nawet cały telefon i dalej nic. Proszę o pomoc :/ (To raczej nie wina serwerów bo moim kolegom normalnie działa, i jak się na ich telefonach logowałem to działało)

Telefon: Huwaei Y6

Wersja Androida: 5.1.1 (Lollipop)

Opublikowano

Wiesz ze jest wersja 41.4 na apkmirror :? Z tego co mi wiadomo najnowsza (chodź zaraz sprawdzę i dodam w odpowiedzi). Co do komunikatu to takowy też wczoraj miałem (przeczuwam perma bo ten sam komunikat widniał na koncie google po tym jak dostałem perma :D). Spróbuj poczekać dzień lub dwa bo to też może być wina serwerów. Jeżeli należysz do grona ludzi niecierpliwych najzwyczajniej w świecie załóż kolejne konto PTC i spróbuj na nim się zalogować (jeżeli pójdzie to wyczuwam permy na poprzednich kontach).

No i przed samym logowaniem na nowym koncie upewnij się że posiadasz najnowszą wersję gry (możesz pobrać z sklepy play lub apkmirror i zainstalować .apk).

@Edit:

http://www.apkmirror.com/apk/niantic-inc/pokemon-go/pokemon-go-0-41-4-release/pokemon-go-0-41-4-android-apk-download/

Tutaj jest link do najnowszej wersji z apkmirror. Btw mi dalej na koncie PTC wyskakuje ten error tak więc wyczuwam perma :( trudno, mam nauczkę by sprawdzać forum na bieżąco i szukać czy nie zostały wprowadzone jakieś nowe API co by znowu nie wyłapać perma ^^

w5cNAHm.png

Opublikowano

@UDOBot

Zakładałem nowe konto na PTC przed chwilą(potwierdziłem e-mail itp.) i było to samoo... A jak dostałem tego perma, to da się go ominąć ?... I od 2 dni mam ten problem i do dziś mi nie działa, wiec to chyba nie wina serwerów... Co to API ?... Za co mam perma jak nie kożystam z ułatwień, typu: Boty, Fałszywa lokalizacja itp...

Opublikowano

No z założenia perma ominąć się nie da bo to by w ogóle nie miało sensu (w sensie nakładanie kar w postaci banów). Jeżeli nie używałeś botów i innego typu programów to jest jeszcze inna opcja (zakładam to na podstawie innych postów i wypowiedzi z tego forum, więc nie musisz się tym sugerować), korzystałeś zbyt długi czas na poprzedniej wersji z starym API. Niantic ostatnio w serii patchów/updatów wprowadziło zmiany w API (m.in. wprowadziło kody cpatcha co któreś logowanie). Osoby/boty korzystające z starszego API nie wprowadzały kodów a system to odnotowywał (nie wprowadzały bo im nawet nie wyskakiwały) i posypała się/posypie się fala permów dla takich osób (m.in mnie bo za rzadko tu zaglądałem i nie zauważyłem informacji o zmienionym API). Jeżeli to będzie perm to w najbliższym czasie dostaniesz na e-maila wiadomość że zostałeś zbanowany, powód no i jeżeli się z tym nie zgodzisz to link do odwołania. W tedy możesz podać że masz wypaczoną opcję autoaktualizacji i wyłączone komunikaty bo za bardzo Cię irytowały ;) może to kupią ^^

Jeżeli na nowym koncie nie możesz się zalogować to stawiam wszystko na winę serwerów :) chodź wg mnie powinni dać jakieś info że serwery im padły ;)

w5cNAHm.png

Opublikowano

@UDOBot

Ale mam perma na konto ? Czy perma tak że już wgl na tym telefonie nie zagram ?

Na Google też mi wyskakuje ten błąd że unable to authenticate (To konto na google jest moim starym kontem)

Opublikowano

Na najnowszej wersji wyskakuje mi za to taki błąd :

https://zapodaj.net/8f51f35b91d8a.png.html

Przecierz mam wersję androida 5.1.1 więc powinno wejść

Aaaa dobra, aplikacja wykrywa że system jest rootowany. Musisz usunąć roota z telefonu żeby móc uruchomić grę :/ niestety, jest to kolejne z zabezpieczeń przed oszustami w grze :(

A co do bana, tak perm jest tylko na konto, nie na telefon tak więc nikt Ci nie zakazuje robić 10 kont i na każdym z nich zgarniać perma :)

w5cNAHm.png

Opublikowano

Tak, trzeba usunąć roota, bez tego ani rusz. Odpowiadając na dwa ostatnie pytania - jest jakaś apka (nie korzystam więc nwm jaka) co pozwala "oszukać" telefon ze nie ma roota lub całkowicie go usunać. 

w5cNAHm.png

Opublikowano

Jeśli miałeś rootowany telefon to nie pograsz. Niantic zabezpieczyło się i przed tym rodzajem "oszustwa". Unroot pełen telefonu i powinno zadziałać.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAdikoo1302

Dobra wiadomość. Właśnie udało mi się zalogować poprzez PTC kontem, które powinno dostać bana. Tak więc jeżeli rzeczywiste nie bociłeś, nie latałeś po świecie i wg nie korzystałeś z jakiś aplikacji/stron/programów to powinieneś się zalogować bez mniejszego problemu (oczywiście wcześniej usuń roota z telefonu). 

Pozdrawiam :)

w5cNAHm.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...