Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban bez powodu na Metin2.pl

skip99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba wczoraj dostałem bana na 2 kontach, kompletnie z dupy, siedziałem w m1 przez pare godzin i jeb ban. Tak samo dostałem bana na konto na którym nie używałem cheatów. Tak właśnie działają GM? Banują tak nagle konta bez powodu na podstawie jakichś tam podejrzeń? Bo na pewno nie zostałem przyłapany na boceniu. Na pewno też nie poszedł ban na IP bo mam jeszcze z 8 kont.

Opublikowano

Reakcja jest szybka - bocisz = perm. Ban leci na konto ktore uzywa n. opr, oraz konto/konta z nim powiazane (np. poprzez handel) - wszystkie konta na 1 e-mailu.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Konta były na różnych mailach, a powiązanie przez handel i banowanie przez coś takiego jest takie idiotyczne, że szkoda gadać.

Opublikowano

Jasne, że mogę, ale prawda jest taka, że to ich gra, ich zasady, na które de facto sam sie zgodziłem grając w nią. Dlatego nie ma to za bardzo sensu

Opublikowano

Jasne, że mogę, ale prawda jest taka, że to ich gra, ich zasady, na które de facto sam sie zgodziłem grając w nią. Dlatego nie ma to za bardzo sensu

Ich gra, ale jeżeli by nie było graczy to gry tez nie.

Zawsze można coś wywalczyć odwołując się.

Opublikowano

Nie dostałeś bana od admina tylko zapewne zbanował Cię system jeżeli tak to nie możesz się od niego odwołać... i inne konta nie zostały zbanowane poprzez powiązania typu handel; szept; czy grupa tylko po prostu pracowały na tym samym IP... raz bywa tak, że zbanują Ci jedno konto a raz wszystkie które się logują w tym samym czasie lub ogólnie. 

Opublikowano

Jeżeli zbanowałby mnie system dostałbym bana od razu. Mam jeszcze 8 kont które są na tym samym IP, ale one ocalały. Więc jeżeli zbanowali mi jedno konto, gdzie faktycznie bociłem i drugie, gdzie jedynym połączeniem był handel i IP, to dlaczego nie zbanowali mi pozostałych bodajże 4 kont które mam na tym samym IP i które handlowały z kontem zbanowanym za bocenie? Nic się nie trzyma kupy, zero logiki.

Opublikowano

Dokładnie tak jak mówisz nie ma zbytnio w tym logiki jeżeli system zbanował Ci konto na którym bociłeś i zgłosił inne które było połączone admin je tylko sprawdził czy IP jest faktycznie to samo i ban poleciał ręcznie a resztą kont się nie interesował to by było zbyt pracochłonne gdyby każdego gracza tak sprawdzali ile kont się logowało na tym IP... Prawda jest taka, że sam system banowania nie jest do końca udostępniony a raczej jego praca i obstawiam, że nigdy się nie dowiemy jak on pracuję w każdym bądź razie odwołać się od tego bana nie ma sensu bo oni uważają, że system się nie myli.

Opublikowano

Pisz do supportu, podajesz godzine  w której dostałeś bana na zasadzie piszesz do supaa ze tego dnia i o tej godzinie dostałeś bana, chce wyjaśnień i jakieś tłumaczenia czy coś.

sam miałem taką sytuacje ale mnie odbanowali po czymś takim np. "witam, mam problem zostałem zablokowany o godzinie 11.13 z powodu podejrzeń kradzieży" i się tłumaczysz i wła la unban ja tam już nie jedno konto odbanowane. moim zdaniem trzeba miec gadane i tyle.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

to w końcu bociłeś czy nie bociłeś? za bany z automatu nie przychodzą mail'e, a bana możesz dostac np. za cały sklep małży, lub jeżeli masz eq zapchane małżami.. sam miałem kiedyś taką sytuacje

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Opublikowano

@skip99 Napisz do supportu, a jezeli dostales bana za bocenie, nie mysl, ze dostaniesz ub, GM aby zbanowac musi pierw miec dowod.

@Vaiktar Skoro w grze kradniesz, to jaki musisz byc w realu ...

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

@skip99 Napisz do supportu, a jezeli dostales bana za bocenie, nie mysl, ze dostaniesz ub, GM aby zbanowac musi pierw miec dowod.

@Vaiktar Skoro w grze kradniesz, to jaki musisz byc w realu ...

podałem przykład, jasno przedstawiający że można dostać ub, rzecz jasna mogłem też napisać np. "uzytkownik na ktorego teraz marnuje  czas, jest zjebem bo nie umie czytać ze zrozumieniem" nie kompromituj się i wyjdź.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Też miałem podobną sytuację, konto było bez cheatów, pewnego dnia przeniosłem eq kumpla bo mi oddał passy, wchodzę miesiąc później - ban.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...