Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki internet do gier? Jak działa zerwanie umowy?

st3fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam dwa pytanka, mianowicie...

Jaki internet do gier teraz się opłaca brać? Nie chcę mieć żadnych limitów danych tj. jak mam teraz (wykorzystam pakiet i internet 0.5kb/s)

Internet do przeglądania stron, yt, no i gier mp (cs, rust) - zalezy na niskim pingu

Mieszkam na wsi, także to też raczej uwzględnijcie jakoś, ale na mobilnym mam 3,4 / 5 kreski zasięgu.

Drugie pytanko, to mianowicie jak wygląda zerwanie umowy z Plusem? Mam od nich internet i ostatnimi czasy mnie tak wkur**a, że nie wyrobię. Ciągłe rozłączania, problemy z połączeniem, spadki prędkości, wysokie pingi, lagi, no i te limity...

Daję lajki. :)

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

W netii  nie ma limitów internet może byc ( w umowie do 10 mb jak jest ok to mam 7-8) mieszkam na wsi jeśli chodzi o rozłączanie to różnie czasem jest tak ze nie ma pol dnia a czasem jest i kilka miesięcy od awarii 

Opublikowano

W netii  nie ma limitów internet może byc ( w umowie do 10 mb jak jest ok to mam 7-8) mieszkam na wsi jeśli chodzi o rozłączanie to różnie czasem jest tak ze nie ma pol dnia a czasem jest i kilka miesięcy od awarii 

A co myślisz o internecie o jakiejś pobliskiej firmy? Mam takiego gościa, który rozsyła sygnał po okolicy. Jak mogą wyglądać pingi?

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Jeśli typo ma dobry internet to myślę że będzie ok aczkolwiek nie wiem jak z awaryjnością u mnie też typo ma internet aczkolwiek jakikolwiek wiatr,burza cokolwiek i możesz się pożegnać z netem ale wiadomo najlepiej jest się zapytać ludzi którzy z niego korzystają więc polecał bym się rozpatrzeć czy może w pobliżu jest nadajnik jakiejś dużej,pewnej firmy ewentualnie od tego lokalnego dostawcy 

Opublikowano

Jeśli typo ma dobry internet to myślę że będzie ok aczkolwiek nie wiem jak z awaryjnością u mnie też typo ma internet aczkolwiek jakikolwiek wiatr,burza cokolwiek i możesz się pożegnać z netem ale wiadomo najlepiej jest się zapytać ludzi którzy z niego korzystają więc polecał bym się rozpatrzeć czy może w pobliżu jest nadajnik jakiejś dużej,pewnej firmy ewentualnie od tego lokalnego dostawcy 

Kiedyś był u takiego ziomka (ok. 1km w prostej linii), nwm jak teraz, lecz wiem, że u kolegi jest coś takiego bo ma te całe anteny, a oni mu tam 30 mb dają za free czy coś. Odległość to z 1,2 km w prostej linii, tyle, że on mieszka wyżej niż ja, wyżej położony teren. 

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Jak wygląda internet w UPC,Vectra i Netii?

W netii słyszałem, że naciągacze i limity, vectra ponoć czasami problemy stwarza też, hm??? Prawdziwe czy fałszywe plotki?

A co do drugiego pytania?

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

W netii słyszałem, że naciągacze i limity, vectra ponoć czasami problemy stwarza też, hm??? Prawdziwe czy fałszywe plotki?

W Vectrze po 3 latach miałem awarię przez kilka dni, ale dalej nie narzekam.

8MB/s downloadu, 5MB/s uploadu i jest gitara. ;D Polecam.

upi1FS.gif

Opublikowano

Nie ma co polecać żadnego usługodawcy bo pewnie pewnie nie ma żadnego w tym miejscu co mieszka. 

Kup najlepiej antenę kierunkową ze wzmacniaczem, jakość łącza nie zależy od operatora tylko od ilości korzystających osób z nadajnika  i odległości od niego. 

Ile zabulisz za zerwanie umowy policz sobei sam na kalkulatorze ( ilość miesięcy do końca umowy x kwota abonamentu + opłata za zerwanie przed jakimś okresem, masz umowę to sobie sam  przepytaj co podpisywano przy kupnie ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

W Vectrze po 3 latach miałem awarię przez kilka dni, ale dalej nie narzekam.

8MB/s downloadu, 5MB/s uploadu i jest gitara. ;D Polecam.

A co z pingami?

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Ty chyba czego nie zrozumiałeś, pingi on może mieć z*******e do gry a ty już nie będziesz miał u siebie.

Powinieneś szukać dostawców tylko w swojej okolicy, wystarczy popytać po ludziach którzy mają a nie pytać na form ludzi co dziesiątki czy setki kilometrów od ciebie maja internet, pewnie też w większości kablowy. Jesteś zdany tylko po tym co napisałeś na internet radiowy albo LTE który jest o wiele gorszy i wrażliwy na zakłócenia. 

Przynajmniej być napisał co masz teraz a nie pisał że 4-5 kresek bo nawet nie wiadomo czego to są kreski. :/ 

Opublikowano

Ty chyba czego nie zrozumiałeś, pingi on może mieć z*******e do gry a ty już nie będziesz miał u siebie.

Powinieneś szukać dostawców tylko w swojej okolicy, wystarczy popytać po ludziach którzy mają a nie pytać na form ludzi co dziesiątki czy setki kilometrów od ciebie maja internet, pewnie też w większości kablowy. Jesteś zdany tylko po tym co napisałeś na internet radiowy albo LTE który jest o wiele gorszy i wrażliwy na zakłócenia. 

Przynajmniej być napisał co masz teraz a nie pisał że 4-5 kresek bo nawet nie wiadomo czego to są kreski. :/ 

Napisałem wyraźnie w pierwszym poście, że są to kreski zasięgu :)

Zasięg się waha, od 3,4 kresek zasięgu na 5 możliwych (Windows 7, prawy róg, albo bezpośrednio przez aplikację od Plusa tyle samo)

Internet jaki mam to Plus LTE (nie Advanced czy jak mu tam), internet rozłącza co jakiś czas, czasami wgl. nie można się połączyć, mam wrażenie, że coś też nie łączy w modemie, gdyż bez przyciśniętej karty czasami nie mogę się połączyć. Modem Huawei e398 ;]

Nie wiem po co ta złość :)

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

To co że masz kreski zasięgu nic nie znaczy skoro nie podałeś JAKIEGO zasięgu ?  Masz LTE, HSPA czy HSPA+ ?    

Powinieneś wiedzieć do jakiej stacji łączy się modem i w jakim standardzie odbiera sygnał, isze pewnie w programie co używasz. 

Opublikowano

To co że masz kreski zasięgu nic nie znaczy skoro nie podałeś JAKIEGO zasięgu ?  Masz LTE, HSPA czy HSPA+ ?    

Powinieneś wiedzieć do jakiej stacji łączy się modem i w jakim standardzie odbiera sygnał, isze pewnie w programie co używasz. 

W LTE 3-4, w 3G/HSPA+ przeważnie 4, czyli podobnie jak w LTE.

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Więc dobry jest zasięg dla każdego nadajnika. Jeśli nie masz anteny kierunkowej ustawionej tylko do jednego najlepszego nadajnika  to tylko twoja wina że modem przełącza się pomiędzy nadajnikami. Tak działa modem i wybiera zawsze najlepszy sygnał. 

Ustaw na sztywno tylko jednen typ połączenia, LTE albo HSPA+ albo kup antenę kierunkową. 

Pomocnik
Opublikowano

A co myślisz o internecie o jakiejś pobliskiej firmy? Mam takiego gościa, który rozsyła sygnał po okolicy. Jak mogą wyglądać pingi?

Bardzo dobry pomysł, mniejsze firmy bardziej dbają o klientów. Od prawie 8 lat mam w domu internet od lokalnego dostawcy, zwykła radiówka, najpierw 4 mbit, potem 15 mbit a teraz 40 mbit do tego jakiś starty router z 2006 roku, a pingi są naprawdę malutkie.

Opublikowano

Pomysł może dobry ale czy będzie zasięg nawet z anteną kierunkową.  

Wymagana będzie zmiana sprzętu pewnie na WiMAX-a czyli najlepiej podreptać do gościa i sie pytać samemu o koszty ( normalnie router i antena ok 400-1000 zł ).

Opublikowano

Ja mam orange a też mieszkam na wsi i nie narzekam na nich a co do zerwania umowy to musisz zapłacić karę,znaczy jeżeli do końca umowy zostało np 2 lata to musisz zapłacić za te 2 lata ale nie jestem pewny czy nie dokładają dodatkowych opłata za zerwanie umowy 

Opublikowano

vectra, upc ,, netia

nie bierz neostrady, 

Vectry nie polecam. Słabe okablowanie, szczególnie w dużych miastach. Chyba że mieszkasz na teranie Śląskiej Telewizji Kablowej (ŚTK).

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Więc dobry jest zasięg dla każdego nadajnika. Jeśli nie masz anteny kierunkowej ustawionej tylko do jednego najlepszego nadajnika  to tylko twoja wina że modem przełącza się pomiędzy nadajnikami. Tak działa modem i wybiera zawsze najlepszy sygnał. 

Ustaw na sztywno tylko jednen typ połączenia, LTE albo HSPA+ albo kup antenę kierunkową. 

A jak ustawić typ połączenia na sztywno? Posiadam aplikację Aero od Plusa, w zakładkach mam profile i ustawione Internet LTE

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Nie wiem jak masz w konfiguracji, każda  aplikacja ma swoje ustawienia do obsługi modemów Np w blueconnect  w T-Mobile co miałem bez problemu dało się ustawić  typ połączenia na TYLKO UMTS/HSPA/HSPA+/LTE  i dopiero przy braku sygnału przełączało na pierwszy dostępny. 

Proste modemy na usb nie zawsze mają takie konfiguracje wiec przed przełączaniem się pomiędzy nadajnikami ratuje tylko antena zewnętrzna kierunkowa na najlepszy nadajnik. 

Opublikowano

Nie wiem jak masz w konfiguracji, każda  aplikacja ma swoje ustawienia do obsługi modemów Np w blueconnect  w T-Mobile co miałem bez problemu dało się ustawić  typ połączenia na TYLKO UMTS/HSPA/HSPA+/LTE  i dopiero przy braku sygnału przełączało na pierwszy dostępny. 

Proste modemy na usb nie zawsze mają takie konfiguracje wiec przed przełączaniem się pomiędzy nadajnikami ratuje tylko antena zewnętrzna kierunkowa na najlepszy nadajnik. 

W takim razie jaką antenę polecasz? Sklepy mają możliwość wypożyczania, ew. przyjęcia zwrotu, gdyby się okazało, że to nie jest winą? Zagrałem od 18 kilka meczyków na LTE, nie rozłączyło, było kilka podskoków, ale kilka na kilka godzin... 

Skąd się dowiedzieć gdzie są nadajniki LTE w moich okolicach? Są od tego jakieś mapki czy coś?

Zrobiłem coś źle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...