Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Robie chara na taxi do ongow(planowo, z poczatku wizz). Gram na csro wiec jak wiadomo tam jest bot bez swich wepona-wlasnie dlatego zastanawiam sie nad bardem. Mam kolege ktory pomoze mi wyfarmic okolo(abym tym "moim" charem do taxi wbic okolo 80lvl) ~130-150k sp. Obliczylem ze mając wizko/barda do 80lvla spokojnie mi to starczy(teraz tak rozmyslam ze wizkiem do expa starczy mi fire i ice bolt[wiec pewnie by wyszlo jeszcze mniej sp bo z oczatku liczylem obszarowki itd]-moglbym rozwijac tylko te skille aby expic wizkiem i na 80 dodac barda do taxi) i planowalem na 80lvlu dodac skille atakujace z barda i sie nimi taxic.

Jednak zastanawiam sie teraz czy (bo to nie problem) moze jednak zreskilowac (potrzebowal bym okolo 140 serc) skille wizka i zrobic bardo/clerica. Zastanawia mnie tak opcja z prostych powodow-mam barda ktorym bym sie taxowal i clera ktorym moglbym sie wskrzeszac, bot jest bez swich wepona(co dla euro bota jest trudne) a taki bard ma "podobno" jak s/s moba na 2hity/skille a przeciez dostalbym noise, speeda, moze tamboru czy cos jeszscze ciekawszego??(kto wie) oraz takim wizko/bardem troszke ciezko sie exp-jak cos podejcie to pada(kolega lvl63 i ciezko mu bylo, teraz ma 64 jest lepiej jednak sam nie wiem).

Wazna informacja jest chyba to ze na csro tak duzo pt nie ma i planuje raczej gre samotnika. Kase mam, lecz taxi jest troszke malo, jednak gdziesz do 50-55lvla spokojnie moge przesiedziec i kupowac taxi. Wiec mozna powiedziec ze taki 52 juz jest, i bylbym za poczatkiem.

Faktem jest ze jestem w wielkiej kropce i nie wiem co zrobic, dodatkowo moge powiedziec ze na csro jest raczej malo pvp(gdzie bard jest slaby), natomiast mozna uczestniczyc w FW(gdzie bard jest "podobno" koxem) oraz w ostatnio dodanej battle arenie w ktorej rowniez liczy sie praca zespolowa i jest ona mass vs mass(gdzie wlasnie bard jest dobry). Wiec to jest tak mi sie wydaje duzy + dla barda, boje sie tylko jednego ze ten moj bard(jesli go bd meic) bd slobo expic i moze nie dac rady np giantowi(jako bot, mozna zalozyc z tamborami) co jest bardzo wazne aby gianta rozwalic na bocie bo inaczej ciezko expic bo nie mozna byc afk i co chwile botowi zmieniac spota. Wydaje mi sie ze juz wszystko powiedzialem jak mi sie cos przypomni to zedytuje posta.

Tak wiec bardzo prosze o pomoc, ktora z tych opcji wybrac, ten char ma byc przeznaczony tylko do taxi na ongach(ewentualnie szybie wbicie jeszcze tego 80lvla) wiec jakies pvp(ewt to w czym przy okazji moze sie okazac dobry np. FW) czy cos w ogole mnie nie interesuja w tej chwile.(przepraszam za uwentualne literowki czy cos)(niektore osoby moga sie mnie czepiac ze taki tmatow bylo juz sporo jednak wydaje mi sie ze moja sprawa jest bardziej :indywidualna" bo wiekszosc zawsze pisalo bard czy wizz-who is better, mi chyba chodzi o to samo ale uwzgledniam wiecej szczegolow)

BArdzo prosze o pomoc i z gory dziekuje.

Opublikowano

Po 1-sze brawo za posta ... mało kto pisze tyleeee (na drugi raz zrób więcej akapitów lub zrób wypowiedź w punktach... jest trochę nieczytelna)

Po 2-gie wiz/bard bez switcha to tak naprawdę wiz . Za to bard/cler jest wmiarę ... Proponuję Ci robić dalej bard/wiz tyle tylko, że dodać do barda buffy i skile atakujące , a wizka mniej ff-ować . Co do bard/cler to po pierwsze reskill jest czasochłonny po drugie jak dla Ciebie to byłyby tylko 2 klasy buffujące bez switcha do solo bez sensu... Weź lepiej wiz/bard .

Ew. możesz barda zreskilować na clera wtedy masz clera jako main i jesteś wytrzymalszy ...

ps. wiz/bard musisz mieć obszarówki wiza i all skile barda -.- jakoś wyfarm sobie bardem na ataku bądź skombinuj clera jako bufera do pt i wizem (szybciej)

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Nom, uporządkuj trochę wypowiedz bo to jest jedno dłuuugie zdani :).Wiesz podpunkty itd.W trakcie farmienia popytaj polaków jak sobie radzą na 80+, tylko szukaj takich którzy mają takie bulidy.Swoją wypowiedz możesz umieścić na

To jest ukryta treść, proszę

tam też doradzą :).