Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lag podczas wyboru bohatera na rankedach

holdings

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam następujący problem: 

Często podczas wybierania bohatera w draft mode, zanim przyjdzie moja kolej licznik wybierania postaci innego gracza staje na 0 i nic się nie zmienia, po chwili na czacie jest napisane, że wszyscy wyszli z pokoju i jak jest moja kolej na wybór bohatera (czego ja nie widzę, bo licznik został na 0 u kogoś innego) to nie mogę zatwierdzić, przez co wywala lobby a ja tracę lp za dodge. Nie jest to wina mojego połączenia z siecią, ponieważ w tym czasie wszystko normalnie działa (przeglądarka, rozmawiam na skype z kolegą). Jaka może być tego przyczyna? Proszę o pomoc, czasami jak to się dzieje to chce mi się płakać i mam już dość.

Opublikowano

Ja od wczoraj wgl nie mogę grać wchodzę do gry mija 3-5 min i lagii miniony sie nie ruszają wgl tak jak by cała mapa sie zatrzymywała a za chwile wszystko przyśpieszone z x50 i wychodzić z gry muszę :( Nie wiem co sie dzieje mam ponad 200 fps i 40 pingu. Gram na EUW

8816414724839291359194.png

Opublikowano

To jeszcze nic , najgorzej jak ktos ci wysle zaproszenie jak jestes w ekranie wyboru bohatera a ty je potwierdzisz

Na normalach tez masz taki problem ? Napisz do supportu moze cos poradza

u1lc.png
Opublikowano

Miałam kiedyś taki problem i wystarczyła naprawa plików w patcherze. Może to być również kwestia problemów z serwerami, ale biorąc pod uwagę ilość błędów z obecnym clientem, warto sprawdzić i tę kwestię.

c:

Opublikowano

To jest wgl jakieś śmieszne gram normale wczoraj i lagi gra sie po prostu zatrzymuje i stoi w miejscu... 

Dziś wbijam do gry odpalam Hexakill i gra działa normalnie no to odpaliłem normala i lagi gra sie zatrzymuje. 

Nie wiem napisałem do supportu czekam na odp. 

8816414724839291359194.png

Opublikowano

Raczej nie kwestia serwerów, a jak ktoś wspomniał plików. To najczęstsza przyczyna problemów, jeśli nie pomoże repair plików gry to pisz do supportu, bo może już dostawali zgłoszenia i jakoś zaradzą.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Przeinstalowałem całkiem lola, użyłem nawet tego tam repair toola co znalazłem i problem nadal występuje.... Już nie wiem co zrobić.. 

Opublikowano

Przeinstalowałem całkiem lola, użyłem nawet tego tam repair toola co znalazłem i problem nadal występuje.... Już nie wiem co zrobić.. 

Ja bym i tak sprawdzil na innym internecie, mimo, iz ten dziala poprawnie. Riot ma problemy z polskimi ISP ale to bardziej in game, choc moze oddzialowuje to rowniez na champselect. Albo z komputera innego sprawdzic w domu na tym samym necie, zeby dojsc w czym tkwi problem.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Ja bym i tak sprawdzil na innym internecie, mimo, iz ten dziala poprawnie. Riot ma problemy z polskimi ISP ale to bardziej in game, choc moze oddzialowuje to rowniez na champselect. Albo z komputera innego sprawdzic w domu na tym samym necie, zeby dojsc w czym tkwi problem.

Imo to już bardziej sprawa komputera, internet nie powinien mieć wpływu na lagi w champion select, jedynie podczas gry już w trakcie samego połączenia z serwerami. Albo to coś z klientem.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...