Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 17 - jak grać lepiej?

UnluckyPanda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niedawno kupilem fife 17 mam w niej z 15h juz. Jest to moja 1 fifa w ktora gram. Przechodzac do sedna pytania przegrywam wszystkie mecze online. Single player tez mi jakos nie idzie. Na fut jak gram z kims to jeszcze nawet gola nie strzelilem bo jakos strasznie trudno jest mi to zrobic... W jaki sposob mam byc lepszy oprocz bezsensu przegrywania online bo strasznie slaby jestem i mnei to demotywuje. Poda ktos jakies ciekawe sposoby na przejscie przeciwnika? Bo jak gram z ludzmi to zawsze mnie robia 1 vs 1 i sa praktycznie na czystej pozycji. Licze na odpowiedzi kogos doswiadczonego bo nw jak zrobic jakis progres samemu :(

Opublikowano

A ja od siebie proponuje poćwiczyć grę w obronie, już lepiej grać na remis, i stwarzać mało sytuacji pod bramką rywala, niż dawać się robić w swoim polu karnym, moim zdaniem to najważniejszy aspekt gry, który musi być na dobrym poziomie żeby z czasem grać lepiej.

Najlepiej pograj trochę, z czasem znajdziesz dla siebie odpowiednią taktykę, ja od lat praktykuje ten sam schemat, gram zazwyczaj formacją z 1 napastnikiem i dwoma skrzydłowymi, trzech zawodników w środku pola, zazwyczaj po przechwyceniu piłki przez obrone, zagrywam piłkę do środka, tam jak najszybciej podaje ją do skrzydłowego(obaj muszą mieć pace na poziomie 90+) i lecę bokiem boiska, schodzę w pole karne i strzelam finezyjnie, albo wykładam do napastnika, nie zawsze działa, ale takie mam już przyzwyczajenie, i ciężko to zmienić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...