Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zewnętrzna karta graficzna

macieeks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję zewnętrznej karty graficznej do mojego laptopa. Obecnie mój set prezentuję się następująco.

Coś co będzie lepiej się sprawdzać niż ta karta graficzna i będzie kompatybila z resztą podzespołów? 

GEFORCE 840m

i5-4210u 1.7ghz

4gb ram

signature-J2RJD3Z9.png

Opublikowano

Zewnętrznej to znaczy? Nie ma czegoś takiego xD

Jedynie w Lenovo Y500 itp. były karty graficzne zamiast nagrywarki, ale to był UltraBay.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Poszukuję zewnętrznej karty graficznej do mojego laptopa. Obecnie mój set prezentuję się następująco.

Coś co będzie lepiej się sprawdzać niż ta karta graficzna i będzie kompatybila z resztą podzespołów? 

GEFORCE 840m

i5-4210u 1.7ghz

4gb ram

Zewnętrznej to znaczy? Nie ma czegoś takiego xD

Jedynie w Lenovo Y500 itp. były karty graficzne zamiast nagrywarki, ale to był UltraBay.

Gdzies czytałem i wiem że są Ale to dopiero początki 

Więcej info : 

http://antyweb.pl/zewnetrzne-gpu/

http://www.speedtest.pl/wiadomosci/sprzet/zewnetrzna-karta-graficzna-do-laptopa-tym-razem-od-acera/

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

No i co że są, kiedy wydajnościowo nie wykorzystują całego potencjału założonej grafiki , taniej wyjdzie kupić nowszy laptop z lepszą grafiką. Cena takiej grafiki to ok 400-500 $ 

Zresztą nie masz Thunderbolt i nawet sprzętu w jakikolwiek sposób kompatybilnego z tą technologią,  nie masz też  nawet jak podłączyć karty by działała. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...