Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aurorka Alienware

ProjectX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o tym sprzęcie? Dell Alienware Aurora R4 gaming i7-4930K 4Tb 16Gb dual GeForce GTX 780 3Gb W7P

Polecacie jakiś inny mocny sprzęt na którym wszystkie gry w ultra pójdą + nagrywanie w hd?

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Ten zestaw jest "stary"... Ma słabą kartę raczej nie grasz w to w nowe gry na wysokich ... Załóż temat w Sprzęt - Kupno podaj ile masz pieniędzy itp. , a na na pewno ktoś Ci coś złoży.

Opublikowano

Nie polecam przede wszystkim ze względu na starą kartę graficzną. 780 to już stara grafika i nie warto pchać się w to.

Jeżeli chcesz, żebyśmy ci coś zaproponowali, to zastosuj się do wzoru ;)

Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

A co powiecie o tej aurorce http://www.alienware.co.uk/desktops.aspx ? Składak nie wchodzi w gre, tylko gotowiec.

To samo co wcześniej. Jaki problem dać zestaw i na morele kodzik by ci go złożyli za złotówkę?

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A co powiecie o tej aurorce http://www.alienware.co.uk/desktops.aspx ? Składak nie wchodzi w gre, tylko gotowiec.

To samo co wcześniej. Jaki problem dać zestaw i na morele kodzik by ci go złożyli za złotówkę?

Bo od znajomego bym miał nówke, a nie mieszkam w PL więc przesyłka by troche szła z moreli. Czy na tym PC wszystko pójdzie w ultra hd i jeszcze będzie miało mocy?

Opublikowano

Jeżeli ma zostać jeszcze mocy, to minimum to: http://www.dell.com/uk/p/alienware-aurora-r5-desktop/pd?oc=d00awr538&model_id=alienware-aurora-r5-desktop

Przesyłka idzie DPD jak dobrze pamiętam i jest to kwestia góra tygodnia ;)

Ogólnie nie wiem gdzie mieszkasz, ale jeżeli masz znajomego, który zajmuję się komputerami, to może on po prostu zamówić i złożyć ci na miejscu komputer, który my ci wymyślimy. 

W takich gotowcach jak alienware płaci się dużo za sam design i to, że jest to właśnie gotowiec, ktoś go wymyślił, złożył i musi zarobić na nim.

Opublikowano

Jeżeli ma zostać jeszcze mocy, to minimum to: http://www.dell.com/uk/p/alienware-aurora-r5-desktop/pd?oc=d00awr538&model_id=alienware-aurora-r5-desktop

Przesyłka idzie DPD jak dobrze pamiętam i jest to kwestia góra tygodnia ;)

Ogólnie nie wiem gdzie mieszkasz, ale jeżeli masz znajomego, który zajmuję się komputerami, to może on po prostu zamówić i złożyć ci na miejscu komputer, który my ci wymyślimy. 

W takich gotowcach jak alienware płaci się dużo za sam design i to, że jest to właśnie gotowiec, ktoś go wymyślił, złożył i musi zarobić na nim.

Hmm zaczekam do grudnia i jesli będzie przecena na święta, to ją wezme.

P.S. jak wygląda chłodzenie cieczą, tzn jak o to dbać, kiedy wymieniać itd..?

Opublikowano

Jeżeli jest to chłodzenie AiO (All in One), czyli gotowe chłodzenie, które jest od razu zalane, to nic się z nim nie robi. W środku jest specjalny płyn, coś jakby olej syntetyczny (tak bym mógł go porównać), który nie przewodzi prądu (na wypadek przecieku). Ogólnie taki płyn się nie zużywa, nie ubywa go, ani nic.

Opublikowano

Jeżeli jest to chłodzenie AiO (All in One), czyli gotowe chłodzenie, które jest od razu zalane, to nic się z nim nie robi. W środku jest specjalny płyn, coś jakby olej syntetyczny (tak bym mógł go porównać), który nie przewodzi prądu (na wypadek przecieku). Ogólnie taki płyn się nie zużywa, nie ubywa go, ani nic.

Aha, bo zauważyłem że w tej aurorce co podałeś jest opcja chłodzenia płynem jesli sie nie myle

Opublikowano

Nie wiem, czy ci to potrzebne, ale jeżeli będziesz kręcić tą i7, to będzie potrzebne jakieś lepsze chłodzenie (jeżeli zamiast wodnego, dają boxa, to bierz wodne - jeżeli kręcisz).

Powiem ci, że w dalszym ciągu nie przekonuje mnie ten komputer, ale będzie działać i każda gra w najwyższych też.

Opublikowano

Powiem ci, że w dalszym ciągu nie przekonuje mnie ten komputer, ale będzie działać i każda gra w najwyższych też.

Że za drogi?

Opublikowano

Że za drogi?

Dokładnie. Zestaw kosztuje 1600x5 = BLISKO 8000 ZŁOTYCH! Bardzo dużo jak na taki zestaw. Tym bardziej, że nie ma podanej płyty głównej ani chłodzenia.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Za te pieniądze możesz mieć coś trochę lepszego, a na pewno bardziej przemyślanego. Tzn. w tym zestawie jest grafika referencyjna, która ma mniej wydajne chłodzenie, a my możemy ci za te same pieniądze dać niereferencyjną z wyższymi taktowaniami. Lepsze chłodzenie przyda się do OC, bo praktycznie każda grafika nVidii ma potencjał do OC i możesz uzyskać nawet 10-15% realnego zysku w benchmarkach i grach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...