Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Overwolf - Enjoy Winning!

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

693421476446412968565.png

Overwolf to aplikacja, która pozwala Nam na sprawdzanie dywizji przeciwnika, buildów dla danej postaci, nagrywania swoich gier czy nawet sprawdzenia jak często używaliśmy danego klawisza, w której minucie zabiliśmy, ilość akcji na minutę i tak dalej. Wszystko opiszę poniżej tak, abyście dokładnie wiedzieli jakie możliwości daje nam program oraz jak ułatwia rozgrywkę (czysto teoretycznie). Zapraszam do przeczytania.

Na samym początku przechodzimy na stronę programu i pobieramy go. 

http://www.overwolf.com/

Następnym krokiem jest instalacja programu, która jest dość prosta, więc nie trzeba nic tłumaczyć. Po zainstalowaniu programu możecie zarejestrować konto w programie (zalecane) co ułatwi w przyszłości analizowanie Waszych gier, poczynań i pomoże Wam poprawić swoją grę. Po zarejestrowaniu (bądź też nie jeśli ktoś nie wybrał tej opcji) możemy dostosować swój profil (avatar, swoje dane, nick i tak dalej). Po tych czynnościach musimy zainstalować wymagane aplikacje do odpowiedniego analizowania gier, sprawdzania dywizji przeciwnika, buildów dla danej postaci, jej statystyk. Tak więc po uruchomieniu programy powinno Nam się ukazać okienko z aplikacjami możliwymi do zainstalowania. Nas interesuje jedynie LoLWiz, Replay HUD (jeśli ktoś nie ma innej aplikacji do nagrywania gier) oraz Build of Legends. 

Główne okienko z aplikacjami. Wybieramy te wymienione wyżej. 

782181476446412968565.jpeg

Nie ma żadnego problemu z aplikacją LoLWiz (jak można wyczytać z opisu programu Riot wyraził zgodę na używanie tej aplikacji - nie daje ona żadnej przewagi, jedynie wiemy nieco więcej o przeciwniku niż z samej gry może wyniknąć). 

258291476446412968565.jpeg

Tak prezentuje się sama aplikacja LoLWiz w grze (używamy jej poprzez kombinację klawiszy Shift + Tab). Co dokładnie daje nam ta aplikacja? 

- Dywizja naszego teamu oraz przeciwników (nie zawsze aktualizuje się od razu, niekiedy trzeba poczekać jeśli wbiliśmy wyższą dywizję na update oraz z tego, co zauważyłem w grze istnieją problemy z poprawnym wyświetlaniem dywizji - mając Srebro pokazuje Brąz i nie wiem czy tylko tutaj czy ogólnie),

- Runki oraz masterki,

- Ilość gier na danej postaci, kda, % wygranych,

- Ustawienie przezroczystości aplikacji.

743931476448259968565.png

Tak prezentuje się końcowa analiza gry pod względem ilości używanych klawiszy, zabójstw, śmierci, czas gry, itd.

51a72a81cd.jpg

a1e4c86146.jpg

Zachęcam Was do korzystania z aplikacji Overwolf, daje ona ciekawe możliwości i poprawia pewne aspekty gry po przeanalizowaniu Waszych gier pod kątem błędów. Jeśli chcecie wiedzieć coś więcej pytajcie w komentarzach. Enjoy!

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

W sumie zawsze chcialem tego wyprobowac, jestem ciekaw swoich APMow, czy beda porownywalne do tych ze starcrafta :D Dzieki za poradnik, a raczej prezentacje

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

W sumie zawsze chcialem tego wyprobowac, jestem ciekaw swoich APMow, czy beda porownywalne do tych ze starcrafta :D Dzieki za poradnik

Przydaje się, sprawdź ;) Ja czasami jestem zaskoczony ile wyklikałem :p

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

W sumie to taka błahostka bardziej.

Jak zwał tak zwał - mi to pomaga w jakiś stopniu i innym pewnie też o ile korzystają.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Widzę, że znacznie rozbudowali overwolfa, kiedyś pamiętaj przy ściaganiu TSa pobrałem przypadkowo overwolfa jako dodatek i musze powiedzieć, że jest duża różnica na plus patrząc teraz

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Jedyną opcją, którą można wykorzystać z takich stron/ aplikacji jest sprawdzenie premade :) Pozostałe statystyki raczej dla ciekawości.

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Programik dobry, lecz na moim Wooden PC, przy kombinacji kilku dodatków strasznie spadają FPS'y :D

No niestety, nie ma dobrej optymalizacji i kilka dodatków więcej niż powinno się używać faktycznie spowalnia programik :p

ezgif-com-effects.gif

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Dla mnie dodatek do Overwolfa LoLWiz jest całkowicie niepotrzebny, bo nie dość, że informacje na temat wrogów można sprawdzić poprzez przeglądarkę internetową, to jeszcze sam Overwolf zmniejsza ilość fpsów w grze.

Overwolf to aplikacja, która pozwala Nam na sprawdzanie dywizji przeciwnika, buildów dla danej postaci, nagrywania swoich gier czy nawet sprawdzenia jak często używaliśmy danego klawisza, w której minucie zabiliśmy, ilość akcji na minutę i tak dalej. Wszystko opiszę poniżej tak, abyście dokładnie wiedzieli jakie możliwości daje nam program oraz jak ułatwia rozgrywkę (czysto teoretycznie). Zapraszam do przeczytania.

Overwolf to nie jest aplikacja do League of Legends, tylko do gier. Lepiej się doinformuj.

893961446222509646083.png

Opublikowano

Dla mnie dodatek do Overwolfa LoLWiz jest całkowicie niepotrzebny, bo nie dość, że informacje na temat wrogów można sprawdzić poprzez przeglądarkę internetową, to jeszcze sam Overwolf zmniejsza ilość fpsów w grze.

Overwolf to nie jest aplikacja do League of Legends, tylko do gier. Lepiej się doinformuj.

Człowieku, a gdzie jest napisane, że to do Lola tylko? Przestań udawać trolla i skończ ten cyrk.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Człowieku, a gdzie jest napisane, że to do Lola tylko? Przestań udawać trolla i skończ ten cyrk.

Chodzi mi bardziej o to, że tytuł i pierwsza część tego poradnika są mylące bo przeciętny człowiek pomyśli, że to poradnik do samego Overwolfa, a nie do jakiejś aplikacji do której dostęp można uzyskać poprzez Overwolfa.

Poza tym czemu odrazu jesteś taki agresywny?

893961446222509646083.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...