Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki cms

bylduda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję jakiegoś CMSa.

Zrobiłem swoją stronke, ale potrzebny mi cms. Z tego co wiem, to z cms będę mógł normalnie w jakimś panelu sterowania dodawać nowe artykuły i inne rzeczy na bieżąco?

Skorzystałem raz kiedyś z Wordpressa, ale sorry, czego innego się spodziewałem.

Nie wiem jak to napisać, potrzebuje takiego, że będę miał tak jakby posty template/layout (idk jak to w slangu webmasterów się to piszę) i po prostu, tu jest miejsce na artykuły, menu u góry, po prawo najnowsze tematy itd. Ja w tym czystym template mogę swobodnie manipulować plikiem css.

Niech ktoś się wypowie i niech ktoś mi poradzi. 

wyznawca gier PC, użytkownim typu: "nie wiem ale się wypowiem", hejter EA, weteran gier moba, wierny kibic zwycięskich drużyn, czasami troll.

Opublikowano

WordPress ma to wszystko więc nie wiem o co chodzi. Może akurat skorzystałeś z wbudowanego szablonu - fakt, są dupiate.

Ogólnie na WP stawia się nie tylko blogi ale i zwykłe stronki, większe portale i sklepy.

Musiałbyś rozejrzeć się za innym szablonem po prostu do niego.

Innymi CMS jakie można polecić to Joomla! i Drupal

Opublikowano

WordPress ma to wszystko więc nie wiem o co chodzi. Może akurat skorzystałeś z wbudowanego szablonu - fakt, są dupiate.

Ogólnie na WP stawia się nie tylko blogi ale i zwykłe stronki, większe portale i sklepy.

Musiałbyś rozejrzeć się za innym szablonem po prostu do niego.

Innymi CMS jakie można polecić to Joomla! i Drupal

jeśli masz już szablon to polecam wordpress, podpięcie do niego jest bardzo proste

Mam to czy to pobrać?: 

https://pl.wordpress.org/ 
https://wordpress.org/download/

Hmmm, pamiętam to tak:  (zaznaczam normalnie wgrałem pliki na serwer i zainstalowałem wszystko) miałem jakiś dziwny panel sterowania i szablon sobie wybrać, po czym nie wiedziałem jak ten szablon edytować. Mogłem w nim zmienić tylko kolorki, kolor czcionki, tło strony itd. 

Ja to widziałem tak, że będę miał plik css normalnie dostępny do edycji i mogłem dowolnie tym szablonem manipulować i edytować.

A szablony pod wordpressa, to chyba trzeba jakimś specjalnym wzorem; nie jestem into, to zabardzo nie wiem.

Idk, dzisiaj zobaczę jeszcze raz

wyznawca gier PC, użytkownim typu: "nie wiem ale się wypowiem", hejter EA, weteran gier moba, wierny kibic zwycięskich drużyn, czasami troll.

Opublikowano

Wcale nie musisz pisać własnego szablonu pod Wordpressa. Jest ich masa w sieci (darmowych i płatnych). Wpisz w google "free template wordpress" lub coś podobnego i sobie znajdziesz coś dla siebie. Później to ściągasz, wgrywasz na serwer z Wordpressem (przez FTP lub przez panel admina), aktywujesz i gra. Jest pełno tutoriali na Youtube - polecam.

Opublikowano

No przecież w WordPress możesz bezpośrednio edytować pliki szablonu nawet z poziomu panelu admina.

Wgrałem on nowa Wordpressa i rzeczywiście jest taka opcja.

Albo wcześniej tego nie widziałem, albo tego po prostu nie było. Ściągnąłem z innego źródła i postawiłem na innym hostingu sobie i gra gitara póki co.

Wcale nie musisz pisać własnego szablonu pod Wordpressa. Jest ich masa w sieci (darmowych i płatnych). Wpisz w google "free template wordpress" lub coś podobnego i sobie znajdziesz coś dla siebie. Później to ściągasz, wgrywasz na serwer z Wordpressem (przez FTP lub przez panel admina), aktywujesz i gra. Jest pełno tutoriali na Youtube - polecam.

Sam se zacząłem robić template i idzie ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...